NYHETSARTIKLAR

Ungt nyföretagande - årets Rotary-tema i Lindesberg

2016-08-29


Ann Resare (Lindesbergs kommuns näringslivskontor) och Gunilla Pächhacker (Nyföretagarcentrum Bergslagen) med Peter Bring (Lindesbergs Rotaryklubb).

Lindesbergs Rotaryklubb satsar på ungt nyföretagande kommande verksamhetsår som nu startat med Peter Bring som president. Klubbens öppna lunchmöten har föreläsningar på temat ungt nyföretagande och klubben kommer att ge unga entreprenörer stöd på olika sätt.

Rotary-året i Lindesberg inleddes på måndagen (29 augusti) med
Gunilla Pöchhacker (Nyföretagarcentrum Bergslagen) och Ann Resare (Lindesbergs kommuns näringslivskontor) som talade om vilket stöd de kan ge till unga nyföretagare.

"Som mötesplats för människor engagerade i näringsliv och samhälle visar vi i Rotary vårt samhällsengagemang genom internationella och lokala stödprojekt - exempelvis genom att stödja ambitiösa ungdomar på lokal nivå", förklarar Peter Bring.

Klubbens lunchmöten hålls varje måndag kl 12-13 på Lindesbergs Stadshotell och är öppna för alla intresserade - i år med särskild inbjudan till unga entreprenörer som vill veta mer om hur de kan få stöd i sitt nyföretagande.

Kommande klubbprogram:

  • Måndag 5 september: Om UF-företagen med Ida Jensen.
  • Måndag 12 september: Om Lindeskolan med gymnasiechefen Staffan Hörnberg.
  • Måndag 19 september: Om IT-guiden.
  • Måndag 26 september: Om Arbetsförmedlingen med Raili Strömberg.
  • Måndag 3 oktober: Om Sparbanksstiftelsen med Oa Holfve och Christer Svensson
Styrelsen för Lindesbergs Rotaryklubb verksamhetsåret 2016/2017 består av Peter Bring (president), Anne Nyström (inkommande president), Liselott Lodén (past president), Ida Johansson (sekreterare), Anita Ristiharju (skattmästare) och Sture Åtterås (vice president).

Läs mer om Lindesbergs Rotaryklubb på www.lindesberg.se/lindesberg

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: lindesberg@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Vakant
2019-04-29 11:45