NYHETSARTIKLAR

Rotary-marschaller lyser upp julkonsert i Lindesberg – och bidrar till att utrota polio

2016-11-09Lindesbergs Rotaryklubb lyser upp Strandpromenaden med marschaller när körer sjunger in julen i Lindesbergs kyrka lördag 10 december. Rotary säljer marschallerna till förmån för PolioPlus - ett globalt Rotary-program för att utrota polio.
 
"Vi vill bidra till PolioPlus genom att sälja marschaller som ställs upp på Strandpromenaden nedanför Lindesbergs kyrka i samband med julkonserten 10 december", förklarar Anne Nyström i Lindesbergs Rotaryklubb.
 
Marschaller kan köpas genom att sätta in en summa på Lindesbergs Rotaryklubbs bankgiro 127-1618. Priset är minst 25 kronor per marschall. Ange "marschaller" och namn vid inbetalningen som bör ske senast 3 december.
 
"Behållningen går oavkortat till PolioPlus vilket innebär att varje marschall som lyser upp Strandpromenaden den 10 december bidrar till att utrota polio i världen", fortsätter Anne Nyström.
 
Målet är att utrota polio
 
PolioPlus är ett biståndsprogram som startades 1985 då Rotary gav ett löfte att utrota polio. Sedan starten av PolioPlus har antalet poliofall i hela världen gått ner med 99 procent - till stor del tack vare insatser från Rotary-medlemmar världen runt.
 
Rotary har bidragit med mer än 650 miljoner dollar till insatserna för att utrota polio. Det beräknas att programmet har räddat fem miljoner barn som annars skulle ha varit förlamade och mer än 1,5 miljoner liv har räddats.
 
Rotary International har en överenskommelse med Bill och Melinda Gates Foundation som innebär att paret Gates skänker två kronor för varje krona som Rotary samlar in. Hittills har Gates-stiftelsen bidragit med 355 miljoner dollar till Rotarys PolioPlus-program
 
Idag är det endast en handfull länder där polio finns och Rotary anser sig kunna utrota sjukdomen i dessa länder genom vaccinationsinsatser finansierade av anslag och insamlingar.
 
Julkonsert i Lindesbergs kyrka
 
Tre körer - Akvileja, Harmoni och Andra ord - sjunger tillsammans med Linde Symphonic Band in julen i Lindesbergs kyrka lördag 10 december. Det blir två föreställningar med stämningsfulla jultoner - kl 15.00 respektive kl 18.00. Biljetterna kostar 80 kr och säljes i S:t Mary butiken på Kungsgatan 29 i Lindesberg från och med 27 november i samband med julskyltningen.

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: lindesberg@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Kommer snart