NYHETSARTIKLAR

Rotary-marschaller gav 6.725 kr till polio-bekämpning

2016-12-13

Lindesbergs Rotaryklubb lyste upp Strandpromenaden med 200 marschaller när julen sjöngs in i Lindesbergs kyrka i lördags (10 december). Rotarys försäljing av marschallerna gav  6.725 kronor till förmån för PolioPlus - ett globalt Rotary-program för att utrota polio.

PolioPlus är ett biståndsprogram som startades 1985 då Rotary gav ett löfte att utrota polio. Sedan starten av PolioPlus har antalet poliofall i hela världen gått ner med 99 procent - till stor del tack vare insatser från Rotary-medlemmar världen runt.

Rotary har bidragit med mer än 650 miljoner dollar till insatserna för att utrota polio. Det beräknas att programmet har räddat fem miljoner barn som annars skulle ha varit förlamade och mer än 1,5 miljoner liv har räddats.

facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lindesberg@rotary.se

Lindesbergs Stadshotell