NYHETSARTIKLAR

Rotary stödjer Lindeskolans integrationsarbete

2017-03-29Bild 1: Hesham Shiko (marchtrumma), Wessam Ahjere (bastrumma) och Isak Danho (od) gästade Rotary. Bild 2: Hans Nylèn på Galleri Astley med en av gästerna - Hisham Shiko.

Lindesbergs Rotaryklubb ger sedan många år tillbaka stöd till nyanlända elever på Lindesbergs gymnasieskola Lindeskolan - bland annat genom att ordna studiebesök, föreläsningar, förmedla praktikplatser etcetera.

Genom Rotary har 14 konstintresserade elever, en lärare och tre rotarianer gjort ett studiebesök på Galleri Astley i Uttersberg där Hans Nylèn svarade för en guidad visning.

Tre musikintresserade elever och två lärare från Lindesskolans introduktionsprogram (IM) har besökt en Rotary-lunch för att bjuda på musik och information.

"Vi fick en mycket bra information om hur Lindeskolan arbetar med integration. Lindeskolan ligger i framkant vad gäller att ta hand om nyanlända elever. Genom Kulturskolan Garnalia har Lindeskolan fått projektpengar som används för ämnen inom kultur", förklarar Anita Lindgren i Lindesbergs Rotaryklubb.

I maj planeras för en gemensam utställning på Lindesbergs Stadsbibliotek och på LindeDagen 10 maj (som arrangeras av Lindesbergs Rotaryklubb) kommer elever att delta i den kulturfestival som Kulturskolan Garnalia arrangerar i Oscarsparken.

Lindesskolans introduktionsprogram (IM) vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan. Utbildningen inom IM syftar till förberedelser, eller introduktion, till annan gymnasial utbildning eller till arbetsmarknaden - bland annat genom språkintroduktion.

Kulturskolan Garnalia i Lindesberg har fått 750.000 kronor i statligt stöd till två projekt - dels en vidareutveckling av integrationsprojektet Hux Flux; dels en ny kulturverksamhet med fokus mot nyanlända elever på gymnasiet som också ska vara öppet för alla elever på gymnasieskolan.

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: lindesberg@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Kommer snart