NYHETSARTIKLAR

Rotary stödjer Lindeskolans integrationsarbete

2017-03-29

Bild 1: Hesham Shiko (marchtrumma), Wessam Ahjere (bastrumma) och Isak Danho (od) gästade Rotary. Bild 2: Hans Nylèn på Galleri Astley med en av gästerna - Hisham Shiko.

Lindesbergs Rotaryklubb ger sedan många år tillbaka stöd till nyanlända elever på Lindesbergs gymnasieskola Lindeskolan - bland annat genom att ordna studiebesök, föreläsningar, förmedla praktikplatser etcetera.

Genom Rotary har 14 konstintresserade elever, en lärare och tre rotarianer gjort ett studiebesök på Galleri Astley i Uttersberg där Hans Nylèn svarade för en guidad visning.

Tre musikintresserade elever och två lärare från Lindesskolans introduktionsprogram (IM) har besökt en Rotary-lunch för att bjuda på musik och information.

"Vi fick en mycket bra information om hur Lindeskolan arbetar med integration. Lindeskolan ligger i framkant vad gäller att ta hand om nyanlända elever. Genom Kulturskolan Garnalia har Lindeskolan fått projektpengar som används för ämnen inom kultur", förklarar Anita Lindgren i Lindesbergs Rotaryklubb.

I maj planeras för en gemensam utställning på Lindesbergs Stadsbibliotek och på LindeDagen 10 maj (som arrangeras av Lindesbergs Rotaryklubb) kommer elever att delta i den kulturfestival som Kulturskolan Garnalia arrangerar i Oscarsparken.

Lindesskolans introduktionsprogram (IM) vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan. Utbildningen inom IM syftar till förberedelser, eller introduktion, till annan gymnasial utbildning eller till arbetsmarknaden - bland annat genom språkintroduktion.

Kulturskolan Garnalia i Lindesberg har fått 750.000 kronor i statligt stöd till två projekt - dels en vidareutveckling av integrationsprojektet Hux Flux; dels en ny kulturverksamhet med fokus mot nyanlända elever på gymnasiet som också ska vara öppet för alla elever på gymnasieskolan.

facebook share button twitter share button linkedin share button

E-post: lindesberg@rotary.se

Lindesbergs Stadshotell