NYHETSARTIKLAR

Oliver - årets RYLA-stipendiat

2017-03-21

Lindesbergs Rotaryklubb har utsett Oliver Skyttestrand Larsson (bilden) till årets RYLA-stipendiat som innebär att han får delta i Rotarys ledarskapsutbildning för unga (Rotary Youth Leadership Award) på klubbens bekostnad.

Oliver Skyttestrand Larsson arbetar sedan sommaren 2016 på Bergslagens Sparbank. Under gymnasiestudierna på Lindeskolan drev han och tre klasskamrater ett UF-företag tillsammans. Sedan 2014 är han aktiv i Aktiespararna Bergslagen och sedan 2015 sitter han i styrelsen för Unga Aktiesparare i Örebro.

RYLA (Rotary Youth Leadership Award) är Rotarys ledarskapsutbildning för ungdomar i åldern 18-30 år. Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad insikt och förståelse kring vad ett aktivt ledarskap innebär för framtidens ledare. Seminariet syftar också till att öka deltagarnas självkännedom och utveckla de egna kompetenserna hos varje person.

Lindesbergs Rotaryklubb delar varje år ut RYLA-stipendier som innebär att stipendiaterna på klubbens bekostnad får delta i utbildningen som nästa gång hålls i april för deltagare från Västmanlands, Örebro och Värmlands län.

Tidigare RYLA-stipendiater i Lindesbergs Rotaryklubb har varit Jonas Larsson (2008), Masoud Sultani (2009), Lisa Ardesjö (2010), Rickard Träff (2011), Sara Berglund och Emma Thegel (2012), Carolina Sixtensson och Hugo Wessman (2013), Carolina Berg och Hanna Jansson (2014), Ellen Arrestad och Christoffer Johansson (2015) samt Elin Viberg och Jacob Nyström (2016)

facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lindesberg@rotary.se

Lindesbergs Stadshotell