NYHETSARTIKLAR

Nyanlända elever på Lindeskolan ställer ut på biblioteket

2017-05-15


Bilden: Hans Nylèn på Galleri Astley med gäster från Lindeskolan.

Tidigare i år gjorde 14 konstintresserade elever och en lärare på Lindeskolans introduktionsprogram (IM) ett studiebesök på Galleri Astley i Uttersberg där Hans Nylèn svarade för en guidad visning. Nu presenterar eleverna en gemensam utställning på Lindesbergs stadsbibliotek - 16-24 maj på ”Väggen”.

Studiebesöket gjordes och utställningen genomförs med stöd av Lindesbergs Rotaryklubb som sedan många år tillbaka ger stöd till nyanlända elever på Lindesbergs gymnasieskola Lindeskolan - bland annat genom att ordna studiebesök, föreläsningar, förmedla praktikplatser etcetera.

Lindesskolans introduktionsprogram (IM) vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan. Utbildningen inom IM syftar till förberedelser, eller introduktion, till annan gymnasial utbildning eller till arbetsmarknaden - bland annat genom språkintroduktion.

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: lindesberg@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

TRF kväll Rotary Foundation, Rotarys hjälpverksamhet
2018-09-26 17:30