NYHETSARTIKLAR

Nyanlända elever på Lindeskolan ställer ut på biblioteket

2017-05-15


Bilden: Hans Nylèn på Galleri Astley med gäster från Lindeskolan.

Tidigare i år gjorde 14 konstintresserade elever och en lärare på Lindeskolans introduktionsprogram (IM) ett studiebesök på Galleri Astley i Uttersberg där Hans Nylèn svarade för en guidad visning. Nu presenterar eleverna en gemensam utställning på Lindesbergs stadsbibliotek - 16-24 maj på ”Väggen”.

Studiebesöket gjordes och utställningen genomförs med stöd av Lindesbergs Rotaryklubb som sedan många år tillbaka ger stöd till nyanlända elever på Lindesbergs gymnasieskola Lindeskolan - bland annat genom att ordna studiebesök, föreläsningar, förmedla praktikplatser etcetera.

Lindesskolans introduktionsprogram (IM) vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan. Utbildningen inom IM syftar till förberedelser, eller introduktion, till annan gymnasial utbildning eller till arbetsmarknaden - bland annat genom språkintroduktion.

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: lindesberg@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Vakant
2019-04-29 11:45