NYHETSARTIKLAR

Marschaller lyser upp julkonsert i Lindesberg – och hjälper Rotary hjälpa

2017-11-26

 
Förra året sålde Lindesbergs Rotaryklubb 200 marschaller som lyste upp Strandpromenaden när julen sjöngs in - och det gav 6.725 kronor till PolioPlus som är ett globalt Rotary-program för att utrota polio.
 
Lindesbergs Rotaryklubb lyser upp Strandpromenaden med marschaller även i år när stadens körer och The Real Group sjunger in julen i Lindesberg Arena lördag 9 december. ”Köp en marschall för 25 kronor för att lysa upp i vintermörkret - och hjälp samtidigt Rotary hjälpa”, hälsar Lindesbergs Rotaryklubb.
 
Köp marschaller á 25 kronor genom att sätta in beloppet på klubbens bankgiro 127-1618 eller swisha till klubbens swishnummer 123 570 93 57. Ange ”marschaller” vid betalningen.
 
Lindesbergs Rotaryklubb tänder alla marschaller strax innan den stora julkonserten lördag 9 december kl 18:00 i Lindesberg Arena - från Arenan och längs med Strandpromenaden så långt det räcker.
 
Årets julkonsert i Lindesberg
 
Lördag 9 december kl 18.00 ges årets julkonsert i Lindesberg med stadens körer - Manskören Harmoni, Damkören Akvileja, Andra Ord och Linde Bergslags Kammarkör - och Linde Symphonic Band tillsammans med The Real Group. Konserten arrangeras av Harmoni och äger rum i Lindesberg Arena. Biljetter finns att köpa via Blombergska bokhandeln och eventim.se. En del av överskottet går till Sociala Stiftelsen som är Svenska Kyrkans arbete för utsatta i Lindesberg.
 
Köp en marschall och hjälp Rotary hjälpa
 
Lindesbergs Rotaryklubb driver flera lokala och globala projekt:
LindeDagen - den stora folkfesten i Lindesberg som hittills har givit över 140.000 kronor till en kommande generationspark efter Strandpromenaden;
Integration på Lindeskolan - klubben ger sedan många år tillbaka stöd till nyanlända elever;
Rotarys ledarskapsutbildning RYLA - klubben ger varje år en eller två ungdomar möjligheten att delta;
Rotaryprojekt i Lettland - klubben deltar i ett gemensamt projekt för att hjälpa skolor, äldreboenden och sjukhus med modern utrustning som hittills har gett över 3 miljoner kronor;
PolioPlus - klubben stödjer Rotary Foundations globala projekt för att utrota polio i världen med stöd av bl a Bill & Melinda Gates Foundation.

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: lindesberg@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Vakant
2019-04-29 11:45