NYHETSARTIKLAR

Hannah - årets RYLA-stipendiat i Lindesberg.

2018-03-05

Lindesbergs Rotaryklubb har utsett Hannah Larsson (bilden) till årets RYLA-stipendiat som innebär att hon får delta i Rotarys ledarskapsutbildning för unga (Rotary Youth Leadership Award) på klubbens bekostnad.

Hannah Larsson är född och uppvuxen i Finspång där hon tog studentexamen 2009 efter att ha utbildat sig till elektriker. Hösten samma år började hon studera på Linköpings Universitet med inriktning driftteknik till år 2010 då hon flyttade till Lindesberg tillsammans med sin man.

Idag driver de tillsammans två företag som är verksamma både i Lindesberg och Örebro - dels Aktivaliva AB (stresshantering & personalutveckling), dels Hander Konsult AB (företagsorganisation & försäljning).

Hannah Larsson beskriver sig själv som en ständig sökare efter nya utmaningar - både privat och yrkesmässigt. På fritiden blandas träning tillsammans med resor, tid för vänner och familj samt intresset för olika typer av investeringar. ”Investering för mig är inte bara ett stort intresse utan också en chans att uppfylla visioner och kunna trygga framtiden”, förklarar Hannah.

Ledarskapsutbildning för ungdomar

RYLA (Rotary Youth Leadership Award) är Rotarys ledarskapsutbildning för ungdomar i åldern 20-30 år. Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad insikt och förståelse kring vad ett aktivt ledarskap innebär för framtidens ledare. Seminariet syftar också till att öka deltagarnas självkännedom och utveckla de egna kompetenserna hos varje person.

Lindesbergs Rotaryklubb delar varje år ut ett RYLA-stipendium som innebär att stipendiaten på klubbens bekostnad får delta i utbildningen som nästa gång hålls 13-15 april för deltagare från Västmanlands, Örebro och Värmlands län. Utbildningen genomförs på Stadshotellet i Kristinehamn.

Tidigare RYLA-stipendiater i Lindesbergs Rotaryklubb har varit Jonas Larsson (2008), Masoud Sultani (2009), Lisa Ardesjö (2010), Rickard Träff (2011), Sara Berglund & Emma Thegel (2012), Carolina Sixtensson & Hugo Wessman (2013), Carolina Berg & Hanna Jansson (2014), Ellen Arrestad & Christoffer Johansson (2015), Elin Viberg & Jacob Nyström (2016) och
Oliver Skyttestrand Larsson (2017).

facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lindesberg@rotary.se

Lindesbergs Stadshotell