NYHETSARTIKLAR

Marschaller lyser upp julkonsert i Lindesberg – och hjälper Rotary hjälpa

2018-12-06

 
Lindesbergs Rotaryklubb lyser upp Strandpromenaden när julen sjöngs in - och det ger bidrag till PolioPlus som är ett globalt Rotary-program för att utrota polio.

Lindesbergs Rotaryklubb lyser upp Strandpromenaden med marschaller även i år när stadens körer sjunger in julen i Lindesberg Arena tisdag 18 december. ”Köp en marschall för 25 kronor för att lysa upp i vintermörkret - och hjälp samtidigt Rotary hjälpa”, hälsar Lindesbergs Rotaryklubb.

Köp marschaller á 25 kronor eller fem för 100 kronor genom att sätta in beloppet på klubbens bankgiro 127-1618 eller swisha till klubbens swishnummer 123 570 93 57. Ange ”marschaller” vid betalningen.

Lindesbergs Rotaryklubb tänder alla marschaller strax innan den stora julkonserten tisdag 18 december kl 18:30 i Lindesberg Arena - från Arenan och längs med Strandpromenaden så långt det räcker.

Köp en marschall och hjälp Rotary hjälpa

Lindesbergs Rotaryklubb driver flera lokala och globala projekt:

  • LindeDagen - den stora folkfesten i Lindesberg som bland annat bidragit till byggandet av en kommande generationspark efter Strandpromenaden;
  • Integration på Lindeskolan - klubben ger sedan många år tillbaka stöd till nyanlända elever;
  • Rotarys ledarskapsutbildning RYLA - klubben ger varje år en eller två ungdomar möjligheten att delta;
  • Rotaryprojekt i Lettland - klubben deltar i ett gemensamt projekt för att hjälpa skolor, äldreboenden och sjukhus med modern utrustning;

Kan räcka till 6.000 poliovaccinationer

Försäljningen av marschaller till julkonserten hjälper Rotary att hjälpa PolioPlus - ett globala Rotary-projekt för att utrota polio i världen.

Polio kan inte botas, men kan utrotas. Ett fåtal fall har konstaterats i år men vaccinationen måste fortsätta i tre år efter senast konstaterade fall. Slutar vi vaccinera nu så kommer världen att ha minst 200.000 poliofall om 10 år och spridda över hela världen.

Lindesbergs Rotaryklubb har fått 500 marschaller av Hemköp och ICA supermarket i Lindesberg. Försäljningen ger ca 10.000 kr netto som Lindesbergs Rotaryklubb skänker till Rotarys arbete att utrota polion. Bill & Melinda Gates Foundation gillar Rotarys stora hjälpinsats och tredubblar den summan. Totalt alltså 30.000 kr som räcker till att vaccinera 6.000 barn någonstans i världen. 

Årets julkonsert i Lindesberg

Tisdag 18 december kl 18.30 ges årets julkonsert i Lindesberg med stadens körer - Manskören Harmoni, Damkören Akvileja, Andra Ord och Linde Bergslags Kammarkör - och Linde Symphonic Band. 

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: lindesberg@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Kunskap är att kunna välja
2020-02-03 12:00