PROJEKT - ROTARY FOUNDATION

End Polio Now

2016-08-28

Som Rotarian är det naturligt att ta ett humanitärt ansvar och aktivt bekämpa orättvisa, sjukdom och fattigdom i världen. Genom Rotarys internationella verksamhet, via fonder och projekt bedrivs hjälpinsatser som gör skillnad.
Ett av Rotarys prioriterade mål är att utrota polio i världen. Rotarys polioprojekt,  ”End Polio Now”,  är ett världsomspännande projekt där över två miljarder barn i över 110 länder har vaccinerats mot polio.
Bill och Melinda Gates stiftelse har sedan 2007 bidragit genom att donerat 405 miljoner dollar för en slutlig satsning på att utrota polio. Rotary har under tiden samlat in 200 miljoner dollar i samma syfte. Fram till år 2018 kommer Bill och Melinda Gates stiftelse skänka två dollar för varje dollar, upp till 35 miljoner dollar per år, som Rotary åtar sig att utrota polio i världen.

facebook share button twitter share button linkedin share button

LÄS MERss

E-post: lindesberg@rotary.se