Lindesberg
STOCKHOLMS VÄSTRA
ArticleView

NYHETSARTIKLAR

Rotary stödjer biografen i Lindesberg med bioreklam för LindeDagen

Rotary stödjer biografen i Lindesberg med bioreklam för LindeDagen

”Biografen bidrar till att göra Lindesberg till en attraktiv ort att bo, verka och leva i - därför vill vi gärna stödja Lindesbergs Bio”, förklarar Leif Ohlsson som är president i Lindesbergs Rotaryklubb. Rotary gör det genom att köpa bioreklam för LindeDagen som visas före varje föreställning.

Kommunala bolaget Besök Linde AB driver sedan 1 november 2019 biografen i Lindesberg. Björn Persson och ungdomarna i biogruppen (bilden) svarar som tidigare för biografverksamheten - i första hand till halvårsskiftet 2020.

Lindesbergs Bio hade under 2019 totalt 12.272 besökare - och man uppnådde därmed sitt mål på 12.000 besökare. Målet för 2020 är 13.000 besökare. Och för att få biografen att gå ihop ekonomiskt satsar Besök Linde AB bland annat på att marknadsföra olika erbjudanden som möten, konferenser, arrangemang och reklammöjligheter. 

”Vi har två olika reklampaket numera”, förklarar Sharon Almstrom (bilden) som är ansvarig för biografen inom Besök Linde AB:

Lilla paketet: Där ingår en bild på biografens bildspel före varje föreställning under ett år och 30 "VIP"-biljetter. Med dessa biljetter kan man boka plats i salongen innan ett mer "allmänt" biljettsläpp. Kostar 5.673 kr (inklusive reklamskatt). För företag tillkommer moms, för föreningar och de som inte lyfter moms är det inklusive moms.

Stora paketet: Där ingår tre bilder i biografens bildspel före varje föreställning under ett år och 100 "VIP" - biljetter som även skulle kunna användas till en helt egen filmvisning (för köp av ytterligare biljetter över 100 är priser 50 kronor per biljett). Pris 17.500 kronor + reklamskatt = 18.018 kronor (exklusive moms).

Lindesbergs Rotaryklubb stödjer biografen i Lindesberg genom att köpa ett reklampaket som innebär att denna reklambild för LindeDagen visas på bioduken före varje föreställning.