Lindesberg
ArticleView

NYHETSARTIKLAR

Linde Kultur

Lindebergs Rotaryklubb har beviljat "Den Ideella föreningen Kulturskolans vänner" ett bidrag på 6000. kr
Klicka och läs mer.

Lindesbergs Rotaryklubb har beslutat att ge bidrag till:
Föreningen Kulturskolans vänner i Lindesberg.
Lindesbergs Rotaryklubb har beslutat att ge ett bidrag till  Föreningen Kulturskolans vänner i Lindesberg med 6000 Kr

Syften med bidraget är att berika utvecklingen av kulturlivet i Lindesberg, och att bidraget prioriterar verksamheten för barn och unga.

Vi tycker det är väldigt viktigt nu i Corona tider.

Rotary och Lions ger fortsatt stöd till Kulturskolan Garnalia

Rotary i Lindesberg och Fellingsbro och Lions i Lindesberg och Storå bidrar tillsammans med 13.000 kronor i stöd till Kulturskolan Garnalia i Lindesberg. Bidraget ska användas som deltagaravgifter för socioekonomiskt svaga barn och ungdomar som vill men inte har råd att delta i kulturskolans avgiftsbelagda verksamheter.

För sex år sedan fick Kulturskolan Garnalia (Lindesbergs kommunala kulturskola) totalt 13.500 kronor i bidrag från Lindesbergs Rotaryklubb (efter första LindeDagen) och Lions Club Kristina. Kulturskolan valde att använda pengarna till att betala deltagaravgifter i den avgiftsbelagda frivilliga verksamhet för barn och ungdomar som gärna ville men inte hade råd att delta. Enligt kulturskolan har bidraget betytt oerhört mycket för de som fått möjlighet att delta. Genom det nya bidraget från Rotary och Lions får nu fler barn och ungdomar möjligheten att delta i kulturskolans avgiftsbelagda verksamheter i Lindesbergs kommun.

Kulturskolan har en central och viktig roll i kommunens kulturliv