Lindesberg
STOCKHOLMS VÄSTRA
ArticleView

NYHETSARTIKLAR

Mårdträ AB

 Dagens föredragshållare var Anders Lönnberg , VD för Mårdträ AB. Företaget bildades 1946 i Mårdshyttan och är ett familjeföretag  i tredje generationen, med tillverkning av emballage och trävaror. Just nu finns 17 anställda.
 
Anders berättade att man tillverkar kundanpassade träemballage såsom specialanpassade lastpallar, plywoodlådor och trähäckar samt hyvlade och sågade trävaror. Kunderna ligger inom 10 mils avstånd och finns framför allt inom tillverkningsindustrin. BillerudKorsnäs och Meritor är de största kunderna. Anders betonade att en del av företagets styrkor är korta leveranstider och bra leveransprecision, och möjlighet att tillverka både små och stora serier i tätt samarbete med kunden.
 
Företaget fick 2020 utmärkelsen DI Gasell. Som exempel på miljösatsningar nämnde Anders pågående planering av solcellsanläggning, användning av begagnat emballage och eltruckar. 
 
- Dan avslutade mötet och vi tackade föredragshållaren med en applåd. För kommande program, se https://www.rotary.se/lindesberg/home/