Lindesberg

NYHETSARTIKLAR

Rotary Foundation

Noteringar förda vid Rotarymöte
Måndagen den 25 oktober 2021.

Ett 20-tal personer närvarande vid dagens möte.

Dagens föredragshållare var  Anders Svensson  från vår egen klubb som informerade om  Rotary Foundations verksamhet. .

Anders inledde med att berätta hur  vår grundare Paul Harris  uttryckte sig:  Vad än Rotary betyder för oss själva, så kommer vi att bli ihågkomna
för de insatser vi gör i samhället.

Årets  världspresident Shekhar Mehta  säger att det  bästa sättet att leva är att engagera sig i samhällsprojekt för att förändra inte bara andra människors liv utan också sitt eget.
För att öka kunskapen om vår fina hjälporganisation Rotary Foundation- Rotarys egen stiftelse - så finns det nu en ny webbsida
rotaryfoundation.seHär får man grundläggande information om Rotary Foundation in English. Gå in och läs.

Lindesbergs Rotaryklubb har varit en mycket aktiv partner i R10-samarbetet och har bl a varit projektledare för de fyra Global Grant-projekten på sjukhuset i Jekabpils.
Totalt investerades där 2,6 miljoner kr, varav klubbens insatser med hjälp av pengar från Rotary Foundation stod för nästan 20 %.
Vi har också spelat en roll i ett flertal District Grant projekt de senaste två åren som inneburit att olika mottagare i Lettland kunnat få hjälp med
insamlade barnkläder, starkt för nyblivna föräldrar i stort behov av stöd, massor av luncher och kaffe för akutpersonal som arbetat. i fronten mot Coronan, julklappar i form av datorer, spisar, sängkläder.
Ett speciellt projekt innebar att vi för 25.000 kr kunde köpa en egen högklassig violin till den då 11-åriga talangfulla Agnese Kornejeva och pengarna räckte även till att köpa 10 pianon som idag finns på kulturskolan och några andra institutioner i Jekabpils.
Jag kan lyssna till Agnese Kornejeva genom den här länken.

https://www.youtube.com/watch? v=LanCrCx9T1s
Ca 5 minuter

Stöd Rotary Foundation, vår förnämliga hjälporganisation, så kan den fortsätta att stödja våra olika projekt. Bli månadsgivare.

I dagarna har vi startat ett nytt insamlingsprojekt för behövande i Saldus i Lettland tillsamman med 8 andra klubbar. Information är utskickad till alla.
Inom kort får ni ett nytt mail med påminnelser om detta projekt.

Det är nu bestämt att det blir en julkonsert i Lindeskolans aula, onsdagen den 15 december, manskören Harmoni, Linde Symphonic band, Ackvileja och några till,
Vi ska då passa på att sälja marschaller som vi tidigare gjort flera gånger.
När detaljerna är klara återkommer vi med mer information.

Nästa vecka, måndagen den 1 november kommer Björn Aronsson att prata om Vätgas via Zoom, men vi träffas som vanligt på Stadshotellet 12:00

Varmt Välkomna.

Anders S
Lindesbergs RC
Sweden 2340
ARRFC Zon 17
Medlem av TRF kommitté 2340
Projektledare R10
070-3314943
Rotary  - ett idéellt internationellt nätverk som gör skillnad genom humanitära insatser.
Rotary  – ett ideellt professionellt nätverk som gör skillnad genom humanitär