Lindesberg
ArticleView

NYHETSARTIKLAR

Från spelbolag till fastighetsmarknaden

Till alla medlemmar i Lindesbergs Rotaryklubb:

- Dan Johansson hälsade välkommen till ett mycket välbesökt möte med ett flertal gäster. Han presenterade också en ny medlem i klubben, Anders Lönnberg från Mårdträ AB.

- Ämnet för dagens program var "Från spelbolag till fastighetsmarknaden" med Tjodolf Sommestad som föredragshållare. Han berättade om sig själv att han flyttade med sin familj från Stockholm till Öskevik när han var barn, att han växte upp och gick i skolan i Lindesberg, att han efter gymnasiet flyttade tillbaka till Stockholm för studier på KTH och att han sedan bildade spelbolaget Jadestone . Ett innovativt företag som han drev i ett tiotal år, med utveckling av ett antal produkter.

Nu har Tjodolf med familj flyttat tillbaka till Lindesberg, liksom hans föräldrar gjorde när han var barn. Han veckopendlar till Stockholm och är vice VD för det internationella spelbolaget King. Efter flytten till Lindesberg gav han sig också i fastighetsbranschen. Lindesbergs Fastigheter har expanderat i snabb takt och förvärvat över 100 lägenheter och 14 butiker. De hyr ut lägenheter, lokaler, garage, förråd, och kontor både i Lindesberg och Nora. Pågående projekt är bl a en ny padelhall och ombyggnation av Kristinaskolan, där det beräknas kunna bli 20-25 nya lägenheter.

- Dan avslutade mötet och påminde om kommande program, se  https://www.rotary.se/ lindesberg/home/

Eva Boström
Sekreterare