Lindesberg
ProjectView

NYHETSARTIKLAR

Musiklivet i Jekabpils

R10 klubbarna har genomfört fyra projekt för Jekabpils Sjukhus i Lettland. Se separat artikel. (länka till R10 projekten)
Vid besöket på sjukhuset i juni 2019 blev gästerna underhållna av en 11-årig mycket talangfull violinist, Agnese Kornejeva. Gästerna blev mycket imponerade av hennes fiolspel och sång. Agnese hade drömmar om att få en egen mer avancerad fiol. Lindesbergs Rotaryklubb startade en insamling bland rotaryklubbar och privatpersoner. Insamlingen blev mycket lyckad. Många Rotaryklubbar och enskilda rotarianer bidrog med pengar. Våren 2020 kunde den lokala Rotaryklubbens President överlämna en högklassig violin till Agnese till ett värde av 25.000 SEK. Den är köpt på Örebro Violinateljé. Glädjande nog räckte insamlade pengar att även köpa 10 pianon som nu finns på musikskolan samt några andra institutioner i Jekabpils.