Klubbprogram
Klubbartiklar
onsdag den 27 april 2016
Rotarymentorer i ministerintresse

Fibyters sekreterare, Gunilla Thurfjell, blev på kort varsel inbjuden att i landshövdingens närvaro berätta för kulturministern Alice Bah Kuhnke om hur Rotary-mentorerna matchar adept och mentor i projektet.

Gunilla är framgångsrik matchningsansvarig i Yrkesmentorsprojektet i Östergötland, som hittills matchat 49 par. I samband med föredragningen för ministern gjorde Linköpings Tidning ett reportage om Gunilla som går att läsa här.

måndag den 25 april 2016
Beslut om Brask

Fredagen den 22 april fattade Filbyters och Majeldens extra årsmöten beslut den om att den 1 juli slå samman klubbarna under namnet Linköping-Brask.

Till de båda klubbarnas extra årsmöten hade respektive styrelse lagt fram likalydande propositioner om den nya klubben. Propositionen omfattade förutom namnet Linköping-Brask även en ny budget, nya stadgar och en gemensam styrelse.
- Vi blir cirka 75 medlemmar i Brask och vi kommer att fokusera på aktiva kommitéer som ska ge den nya klubben friskt blod, säger Filbyters president Mattias Näsström.

Årmötena beslutade även att veckomötena från och med i augusti ska hållas på fredagar kl 12-13 på Choice Ekoxen.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: linkoping-filbyter@rotary.se

Scandic Frimurarehotellet