Välkommen till Ljungskile Rotaryklubb - Vi träffas där havet möter fjället!
Ljuvliga Ljungskile i Bohuslän - utsikten från vår klubblokal över Ljungs kile!

Vår klubblokal på Ljungskile folkhögskola har denna underbara utsikt. Härifrån är det mycket intressant att följa årstidernas växlingar. Alla årstider har sin skönhet, vilket man upplever starkt med denna vy.
Besök oss gärna!  Nedan får Du koordinaterna för GPS navigering.

Koordinater
Detta Rotaryår är mötesfrekvensen varannan vecka (jämn vecka).

OBS! Samtliga underrubriker på eventen nedan är länkar till ytterligare information och bilder!

Klubbprogram
måndag den 6 augusti 2018
Uppstart-Anfasteröd Gårdsvik
Uppstartmöte/Kick of/studiebesök på nyrenoverade Anfasteröd Gårdsvik.  Bjud med respektive, vänner och bekanta. Vi kommer få en presentation och rundvandring av Hanna Söderlund. Avslutar med måltid.

Anmäl dina gäster via mail till Mårten:    marten.palm@telia.com

OBS. Anmälning senast söndagen den 5/8 kl 12:00

måndag den 20 augusti 2018
Guvernörsbesök

måndag den 20 augusti 2018
Styrelsemöte/Guvernörsbesök

måndag den 3 september 2018
Puttningstävling tillsammans med Ale Rotary
Puttningstävling på Lyckorna Golfklubb tillsammans med Ale Rotary. Start vid 17:00

lördag den 8 september 2018
Ungdomsläger
Äventyrsläger för utbytessudenter i distrikt 2360 på Bredfjället. Övernattning i Nya Försöket.

Klubbartiklar
torsdag den 28 juni 2018
Presidentbyte

I strålande väder inleddes avslutningsmötet på altanen på Folkhögskolan med mingel och skål i cider för det gångna Rotaryåret. Här ute ägde presidentskiftet rum. Avgående President Tomas Höfde överlämnade Rotarykedja och presidentnål till inkommande President Gun Back.

Klicka för stoir bild

Klubbprojekt
torsdag den 28 juni 2018
Ljungskiledagen

"Ljungskiledagen  blev en succé. Solen strålade från en klarblå himmel.

Rekordstor publik avnjöt en späckat och trevligt program och spännande löptävlingar i många klasser. Fullt med marknadsstånd i hela centrum. Rotary fick bra plats intill scenen. Många kom till oss och köpte lotter och fick information om Rotary. Vi hade prytt vårt stånd med tavlor om språkcaféet och ungdomsseglatsen och en roll-up om vattenprojektet. 200 lotter såldes.

Lotterichefen Gunnar Samuelsson var helnöjd. Högvinsterna var 2 varukorgar.

Andra fina vinster var skänkta av medlemmarna i klubben. Totalt 20 vinster lottades ut. En lyckad dag för Ljungskile och för vår klubb."

Klicka på bilder för förstoring!

En lycklig vinnare av varukorgen.

Några av klubbmedlemmarna som deltog.

onsdag den 13 juni 2018
Lerduveskytte

Lerduveskytte 2018-05-29

Tisdagen bjöd på ett strålande väder. Nejden vid skjutbanan fylldes av knallar från bössorna blandat med kvitter från skogens alla fåglar. Fåglarna lät nästan lyckligare än vanligt. Gott att ej vara stöpt i lera denna kväll löd nog deras aftonsång.

Nu är det snustorrt ute. Mina tankar gjorde nyss en utflykt till  Råå utanför  Helsingborg, där drottning Desiree steg iland vid sitt första besök i nya hemlandet. Bondbefolkningen stod vid kajen och skanderade ”Vi vill ha regn” gång efter annan. Glatt förvånad vände sej blivande drottningen till sin adjutant och utbrast ”hör du, hör du, de ropa Vive la renne, bönderna i Sverige kan tala franska”.

7 trogna krigare från Ale, anförda av elitsoldaten Eje Karlsson gästade oss.  Eje visade på en gång vart skåpet skulle stå,  då han utan att blinka mosade 9 av 10 duvor. De våra belade dock de närmaste platserna. Tandläkarna var i fin form, båda är ju som bekant mycket stadiga på handen, men även Bengt Frisk sköt till sej en framskjuten placering. I brist på priser slog vi oss ner längs långbordet, njöt av skinka och potatissallad. Det goda humöret som 2 kompisklubbar framkallar spred sej runt bordet och alla trivdes.

lördag den 26 maj 2018
Språkkafféet våravslutning och lärarträff
Språkkaffeét avslutades med ett trevligt och givande möte hos Eva och Sten-Åke Lyngstam i Ljungskile. Framtid och fortsättning avhandlades i mycket konstruktiv anda. Vi startar höstterminen igen den 5:e september.

Samtliga lärare samtycker till publicering av bilden.

Klicka för stor bild! Returpil för återgång!

måndag den 19 mars 2018
Per berättar om Mutomo

Senaste resan till Mutomo blev en spännande fortsättning och ett ganska kärt återbesök även om mycket ändras - inte minst behöver man tänka lite mer på egen säkerhet - inte så mycket på grund av vilda djur men väl inför halvciviliserade exemplar av egen art. Numera låser man om sig nattetid!

Klicka för stor bild!
Tillbakapil för återgång.

onsdag den 21 februari 2018
Rent Vatten

Rent Vatten i Kenya

Projektet Rent Vatten drivs av nedanstående fyra Rotaryklubbar och Rotary Doctors Sweden med stöd av U-fonden.

Ljungskile Rotaryklubb
Trollhättans Rotaryklubb
Uddevalla Byfjorden Rotaryklubb
Uddevalla Skansen Rotaryklubb
Rotary Sverige

Projektet startade redan 2005 och resulterade i att de första källorna blev klara 2007. Det finns nu en för sponsorerna gemensam sida på följande länk:

Rent Vatten
På dessa sidor presenteras det fortgående arbetet.  Ny information och nytt material adderas kontinuerligt - i februari 2018 finns ca 50 källor i drift, vilka försörjer mer än 60 000 människor med färskt vatten i direkt anslutning till aktuella byar.

Ett evenemang i form av en välbesökt, fantastisk Vårkonsert till stöd för projeltet har genomförts - Du kan läsa mer om detta, text och bilder, som kan förstoras, på följande länk:
Vårkonsert för Rent Vatten

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: ljungskile@rotary.se

Ljungskile Folkhögskola