Välkommen till Ljungskile Rotaryklubb - Vi träffas där havet möter fjället!
Ljuvliga Ljungskile i Bohuslän - utsikten från vår klubblokal över Ljungs kile!

Vår klubblokal på Ljungskile folkhögskola har denna underbara utsikt. Härifrån är det mycket intressant att följa årstidernas växlingar. Alla årstider har sin skönhet, vilket man upplever starkt med denna vy.
Besök oss gärna!  Nedan får Du koordinaterna för GPS navigering.

Koordinater
Detta Rotaryår är mötesfrekvensen varannan vecka (jämn vecka).

OBS! Samtliga underrubriker på eventen nedan är länkar till ytterligare information och bilder!

Klubbprogram
tisdag den 29 maj 2018
Lerduveskytte tillsammans med Ale Rotaryklubb.
OBS dagen flyttad till tisdag då ingen skjutning är tillåten måndagar.
Ale Rotaryklubb inbjudes traditionsenligt till detta event.
OBS! Kostnad 150:-  kontant.

måndag den 11 juni 2018
Djur och Natur i Rwanda o Uganda
Sedvanligt lotteri vid mötet.
Vår broder i Trollhättans Rotary, Jan Olof Stigh har gjort många spännande äventyr uti världen tillsammans med sin kamera.
Ett av dessa resmål har varit  Rwanda och Uganda.
Reseskildring av en fantastiskt fotograf med bilder på Djur och Natur.

måndag den 11 juni 2018
Styrelsemöte
Styrelsemöte för avgående och inkommande styrelse.

lördag den 16 juni 2018
Ljungskiledagen

måndag den 25 juni 2018
Presidentskifte

Klubbartiklar
tisdag den 27 juni 2017
Presidentskifte

I strålande väder inleddes avslutningsmötet på altanen på Folkhögskolan med mingel och skål i cider för det gångna Rotaryåret. Här ute ägde presidentskiftet rum. Tomas Höfde övertog nu Rotarykedja och presidentnål.

Klubbprojekt
måndag den 19 mars 2018
Per berättar om Mutomo

Senaste resan till Mutomo blev en spännande fortsättning och ett ganska kärt återbesök även om mycket ändras - inte minst behöver man tänka lite mer på egen säkerhet - inte så mycket på grund av vilda djur men väl inför halvciviliserade exemplar av egen art. Numera låser man om sig nattetid!

Klicka för stor bild!
Tillbakapil för återgång.

onsdag den 21 februari 2018
Rent Vatten

Rent Vatten i Kenya

Projektet Rent Vatten drivs av nedanstående fyra Rotaryklubbar och Rotary Doctors Sweden med stöd av U-fonden.

Ljungskile Rotaryklubb
Trollhättans Rotaryklubb
Uddevalla Byfjorden Rotaryklubb
Uddevalla Skansen Rotaryklubb
Rotary Sverige

Projektet startade redan 2005 och resulterade i att de första källorna blev klara 2007. Det finns nu en för sponsorerna gemensam sida på följande länk:

Rent Vatten
På dessa sidor presenteras det fortgående arbetet.  Ny information och nytt material adderas kontinuerligt - i februari 2018 finns ca 50 källor i drift, vilka försörjer mer än 60 000 människor med färskt vatten i direkt anslutning till aktuella byar.

Ett evenemang i form av en välbesökt, fantastisk Vårkonsert till stöd för projeltet har genomförts - Du kan läsa mer om detta, text och bilder, som kan förstoras, på följande länk:
Vårkonsert för Rent Vatten

söndag den 31 december 2017
Tomtar på Torp 23 december.

I december  fick Rotaryklubbarna som deltar i vattenprojektet erbjudande att vara tomtar på Torps köpcentrum under fem dagar i december.

torsdag den 7 december 2017
Besök äldreboende
LJUNGSKILE  ROTARY klubb har besökt äldreboendena på Arödsdal 5/12 och Sofiedal 6/12.
Julmusik och Evert Taube blandades i gemensam allsång och många goda historier.

En quiz genomfördes  vilket medförde en livlig diskussion över de rätta svaren. Kaffe med dopp och cholkadpraliner severades. På frågan om vi skall komma igen till våren blev svaret jättegärna!

torsdag den 12 oktober 2017
Integrationsmässan
Integrationsmässan i Uddevalla 4 oktober blev en succé!

Våra Rotaryklubbar i Ljungskile och Uddevalla har nu arbetat tillsammans i två år med vårt gemensamma språkcafé. Varje vecka träffas entusiastiska medlemmar från klubbarna för att gemensamt undervisa flyktingar i svenska. Otvunget och med stor glädje har denna verksamhet fortsatt och entusiasmen har egentligen bara ökat!

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: ljungskile@rotary.se

Ljungskile Folkhögskola
Valdemar Svenssons v. 11
45980 Ljungskile

Ordinarie mötestid: Måndagar 19:00

Lerduveskytte tillsammans med Ale Rotaryklubb.
2018-05-29 17:00