Välkommen till Ljungskile Rotaryklubb - Vi träffas där havet möter fjället!
Ljuvliga Ljungskile i Bohuslän - utsikten från vår klubblokal över Ljungs kile!

Vår klubblokal på Ljungskile folkhögskola har denna underbara utsikt. Härifrån är det mycket intressant att följa årstidernas växlingar. Alla årstider har sin skönhet, vilket man upplever starkt med denna vy.
Besök oss gärna!  Nedan får Du koordinaterna för GPS navigering.

Koordinater
Detta Rotaryår är mötesfrekvensen varannan vecka (jämn vecka).

OBS! Samtliga underrubriker på eventen nedan är länkar till ytterligare information och bilder!

Klubbprogram
måndag den 22 januari 2018
Trender i handeln sett i lokalt perspektiv.
Sedvanligt lotteri vid detta möte.

måndag den 22 januari 2018
Styrelsemöte
Styrelsemöte inför klubbsamråd 5 februari

onsdag den 24 januari 2018
Språk-café
Nyanlända och andra som behöver förbättra sin svenska träffas tillsammans med Rotary Skansen, Rotary Ljungskile och andra för en trevlig samvaro med fika. Vi talar och lär oss svenska och om varandras kulturer.

onsdag den 31 januari 2018
Språk-café

måndag den 5 februari 2018
Klubbsamråd

Klubbartiklar
tisdag den 27 juni 2017
Presidentskifte

I strålande väder inleddes avslutningsmötet på altanen på Folkhögskolan med mingel och skål i cider för det gångna Rotaryåret. Här ute ägde presidentskiftet rum. Tomas Höfde övertog nu Rotarykedja och presidentnål.

Klubbprojekt
söndag den 31 december 2017
Tomtar på Torp 23 december.

I december  fick Rotaryklubbarna som deltar i vattenprojektet erbjudande att vara tomtar på Torps köpcentrum under fem dagar i december.

torsdag den 7 december 2017
Besök äldreboende
LJUNGSKILE  ROTARY klubb har besökt äldreboendena på Arödsdal 5/12 och Sofiedal 6/12.
Julmusik och Evert Taube blandades i gemensam allsång och många goda historier.

En quiz genomfördes  vilket medförde en livlig diskussion över de rätta svaren. Kaffe med dopp och cholkadpraliner severades. På frågan om vi skall komma igen till våren blev svaret jättegärna!

onsdag den 6 december 2017
Språk-café Terminsavslutning
I dag den 6:e december avslutades Språkkaffe terminen, som drivits av Rotary Skansen i Uddevalla och Ljungskile Rotaryklubb. Sråkkaffet har nu rullat i 3 år och det verkar ha fyllt en så viktig kompletterande funktion att vi har beslutat att köra vidare med start igen onsdagen den 10 januari, 2018. Eldsjälar bakom framgången har varit familjerna Lyngstam i Ljungskile och Eriksson i Uddevalla. Vi tackar även Högskolan i Uddevalla för support genom att vi kunnat utnyttja deras lokaler.

fredag den 10 november 2017
Per berättar om Mutomo

Senaste resan till Mutomo blev lite tyngre än vad som var tänkt. Närmare bestämt 28 kg. Så mycket vägde sugmotorn som jag samlat ihop medel till. Ett antal Mutomoälskande rotarybröder, mestadels tandläkare, bidrog med 4300kr, och för detta ska de ha ett varmt tack. Själv spottade jag i nävarna, tryckte in havregrynsgröten, och iväg bar det.

torsdag den 12 oktober 2017
Integrationsmässan
Integrationsmässan i Uddevalla 4 oktober blev en succé!

Våra Rotaryklubbar i Ljungskile och Uddevalla har nu arbetat tillsammans i två år med vårt gemensamma språkcafé. Varje vecka träffas entusiastiska medlemmar från klubbarna för att gemensamt undervisa flyktingar i svenska. Otvunget och med stor glädje har denna verksamhet fortsatt och entusiasmen har egentligen bara ökat!

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: ljungskile@rotary.se

Ljungskile Folkhögskola
Valdemar Svenssons v. 11
45980 Ljungskile

Ordinarie mötestid: Måndagar 19:00

Trender i handeln sett i lokalt perspektiv.
2018-01-22 19:00