Klubbprogram
onsdag den 24 maj 2017
Att flyga - människans äldsta dröm.Maria Küchen
Maria Küchen är författare och kulturjournalist. Sedan debuten 1989 med Hos ljusmålaren har hon gett ut en rad romaner och diktsamlingar bland annat Sång till en fjäril, Jag ser mig själv i en stulen spegel och De försvunnas namn. Fick 2016 Samfundets De Nios Särskilda pris. 2016 gav hon ut Att flyga som beskrivs på detta sätt: Drömmen om att flyga är kanske människans äldsta. För Maria Küchen började det när hon som barn såg segelflygplanen ljudlöst glida över himlen på Ållebergs flygcentrum utanför Falköping. Sedan dess har hon fascinerats - av de tekniska landvinninga..

onsdag den 31 maj 2017
Maria Thorsson. Fältpräst vid mission i Mali
En fältpastors upplevelser under FN-uppdrag i Mali

Den 31 maj gästas vi av fältpastorn Maria Thorsson, som aldrig varit rädd för att ge sig ut i hetluften. Senast har hon varit ett halvår i Mali – hett inte bara vad avser temperaturen. Hon vägleder inte bara i religiösa frågor utan som behörig körskollärare för MC hanterar hon jordnära frågar. Hon är inte heller rädd för att ge sig ut på djupt vatten och är också dykinstruktör, vilket kanske var av begränsat värde  i Mali.

Hon kommer att berätta om möten mellan religionerna och gemensamma allmängiltiga mänskliga mål. Lyssna på ett föredrag av en person som i alla svårigheter också tycks se möjligheterna och som i praktiken visat hur man kan göra gott.

onsdag den 31 maj 2017
Styrelsemöte

onsdag den 14 juni 2017
Presidentskifte

Klubbartiklar
lördag den 20 maj 2017
LAST WEEK-(klicka här för alla bilder)
I onsdags (17 maj) var det tre medlemmar som berättade sitt mini-ego. Nils-Erik Persson, Nils Bertil Hansson och Bengt Jansson. Vi fick höra spännande historier om hur man i bankvärlden förr lät ett cykelbud leverera pengar till bankkontoren, att hästarna i kungliga Hovstallet får sitt foder på silverbricka och hur det går till när man inspekterar andra länders vapen.

onsdag den 1 mars 2017
Bordsflagga – standar (klicka här för alla bilder)
Varje klubb har möjlighet att ha ett eget standar,  som också kallas bordsflagga, med klubbens egna logotyp.
Besöker en Rotary-medlem en annan klubb kan man ta med ett standar och få ett annat från klubben i utbyte. Det kan vara särskilt trevligt om man besöker Rotaryklubbar från andra länder. I sin hemmaklubb kan man under mötet hälsa från klubben man besökt och då gärna visa upp standaret från besöket.

Lund-City har under åren fått många standar och de finns att se på klubbens Facebook samt på hemsidan.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lund-city@rotary.se

Grand Hotel