Klubbprogram

Klubbartiklar
måndag den 9 juli 2018
Bjäremästerskapet i golf 2018
Då var årets stora tävling genomförd på Bjäre golfklubb.
Årets segrare blev Lars Härstedt Salmonson med 35 poäng.  Han avgjorde på sista hålet med en birdie! Mycket starkt!
Vi var 12 spelare och 16 personer till trevlig och smakrik middag på Hamnplats 3 i Båstad.
Här är vinnaren med vandringspriset (vinet får behållas och bytas ut med nytt till nästa år)!

söndag den 1 juli 2018
President - Mål

Jag har några mål för mitt år som klubbpresident. Jag har varit medlem i Rotary i snart 20 år och lärt känna några olika klubbar - både relativt nya klubbar och gamla klubbar. Jag har också bott och rest i utlandet där jag varit medlem och besökt olika klubbar och känner att detta varit mycket stimulerande och korsbefruktande mellan olika kulturer och olika klubbmiljöer.
Jag vill gärna blåsa litet internationella vindar in i vår klubb. Jag tror detta kan skapa positiv energi och nyfikenhet och bl a kommer vi att få besök från Cambridge i början av hösten och kommer att bli erbjudna att besöka dem. Vi har också blivit inbjudna till ett besök i Moldavien, där vi har ett projekt tillsammans med Rotaract. En japansk universitetsstudent kommer att ha en annan lundaklubb som värdklubb och vi har erbjudit visst stöd.

Ett annat mål är att fortsätta att arrangera samarbetsmöjligheter med övriga Lundaklubbar efter en framgångsrik start under det gångna året. Detta ökar den positiva energin och skapar nya nätverk.
Självklart är mitt mål att klubben ska fortsätta att erbjuda föredrag som håller hög kvalitet. Vi har en programkommitté med stort engagemang och kompetens. Jag vill gärna öka antalet föredrag som visar upp Lund som en stad med många innovativa företag och med spännande forskning.
Jag skulle vilja införa minst ett tillfälle där ett veckomöte blir ett längre kvällsmöte där vi kan erbjuda en föredragshållare att hålla ett fördjupat och längre föredrag.
Detta kan möjligen arrangeras med påföljande paneldebatt.
Mitt mål är att klubben får fem nya medlemmar under detta år. Klubben kanske ändå minskar i storlek totalt, men det kan samtidigt innebära att vi får ett något större engagemang från fler medlemmar.
Jag hoppas vi kan arrangera fler sociala evenemang, som studiebesök med påföljande måltid eller annan social samvaro. Jag skulle önska 2-3 sådana evenemang per halvår.
Slutligen ska vi förbereda ett större evenemang att kanske hållas om ytterligare ett år för att samla in pengar till kommande projekt.
Mitt sista mål är att vi ska fortsätta att ha roligt när vi träffas och att vi alltid ska sätta Rotarys värderingar högt!
Ann-marie Grönberg

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lund-city@rotary.se

Grand Hotel