Klubbprogram
onsdag den 4 mars 2020
Ordet och vinet

Om vinets roll i svenska litteraturen från heliga Birgitta och framåt. Johan Stenström är professor i litteraturvetenskap och medlem i vår klubb

onsdag den 11 mars 2020
Hur bygger vi ett ljudvänligt samhälle?

Sara Jarmakowski-Svanbom, avdelningschef akustik, Tyréns
Ljud finns överallt och har blivit en allt viktigare fråga i samhällsdebatten. Buller är efter luftföroreningar det som påverkar människans hälsa mest i en stad. Vi bygger i alltmer bullerutsatta lägen och inom stadsplaneringen är det därför av stor vikt att man planerar för hur man utformar bostäder, skolor och andra lokaler för att skapa goda ljudmiljöer även på dessa platser. Lika viktigt som det är att skärma av oönskat ljud utomhus är det att skapa goda ljudmiljöer inomhus. En skola eller ett kontor med en välutformad akustik skapar trivsamma arbetsmiljöer och mer välmående elever/medarbetare.

onsdag den 18 mars 2020
Vilket väder!!! Vilket väder???

Mats Andersson, meteorolog.
Mats, känd från TV, hjälper oss att se på dagens väder och hur det kan förändras i framtiden.

onsdag den 25 mars 2020
Yallatrappan - en framgång för kvinnor i Rosengård

Christina Merker-Siesjö, grundare och styrelseordförande.

En uppmärksammad och prisbelönad verksamhet där invandrarkvinnor använder sin matkultur och sitt kunnande i ett framgångsrikt företagskoncept.

onsdag den 1 april 2020
Hedgefonder - vad skall vi ha dem till?

Michael Ekelund, VD Atlantfonder

Klubbartiklar