Klubbprogram
onsdag den 25 september 2019
Hanligt,honligt och allt däremellan
Jessica Abbot är känd från ”Fråga Lund.”Hon talar om hanligt och honligt i djur-och växtvärlden,varför vi har två olika kön och hur könsskillnader utvecklas.Hon diskuterar även hur vi kan använda denna kunskap för att bättre förstå kön och genus hos människan.

onsdag den 2 oktober 2019
Kan alla fordonstyper göras ektriska?
Prof.Mats Alaküla: ”Kan alla fordonstyper göras ektriska?” där han i perspektivet av människans dagliga kaloriintag avhandlar elcyklar, bilar, bussar, långtradare, fartyg och flygplan. Han gör ett speciellt uppehåll kring stadsbussar med en referens till den elvägslösning för energiförsörjning av stadsbussar som kommer att byggas upp på getingevägen i Lund under 2020.

onsdag den 9 oktober 2019
I love Lund
Den som är intresserad av riskkapitalsförsörjning blir nog väldigt nyfiken efter dessa citat från superkargören Björn Englund i ett nyemissionerbjudande :
”I love Lund” vill vara systemkritiskt relevant för Lund.Vi vill vara den viktigaste innovationen för Lund sedan tetraedern.Vi vill vända hem kapitalströmmarna så att ägande, avkastning,och verksamhet stannar kvar i regionen.— Jag ser fram mot dagen då vi effektivt och direkt kopplar ihop både Londons bankirer och Lasarettets sjuksköterskor med Lunds näringsliv.
Så långt Björn Englund.Du hör och ser honom ”live”på detta möte.

onsdag den 16 oktober 2019
Egoföredrag
Vår nyaste medlem håller sitt egoföredrag,

onsdag den 23 oktober 2019
Polisen i Lund
Säkert finns mycket att informeras om av stadens polisledning - och kanske frågor att ställa !

Klubbartiklar
måndag den 2 september 2019
After work på John Bull
17 - 18 varannan torsdag jämna veckor med start 5 september.

E-post: lund-city@rotary.se

Grand Hotel