Vad innebär medlemskap

Vad ger medlemskap?

-          Vill du bygga ett internationellt och/eller nationellt nätverk?

-          Vill du utveckla dig själv?

-          Vill du ta ett humanitärt ansvar?

• Rotary är en öppen social nätverksorganisation för kvinnor och män i alla yrkeskategorier världen över.
  • Rotary ger en möjlighet att öka din samhälls- och allmänkunskap.
  • Rotary driver globala kampanjer mot fattigdom och sjukdomar, bland annat världens största humanitära kampanj mot polio.
  • Dessutom lokala hjälpprojekt exempelvis: - Barnhem i Phuket, Thailand, - Läxläsning med elever från högstadiet, - Simprojekt, att lära barn och vuxna simma, tillsammans med Simsällskapet, - Stöd till Stadsmissionen, - Dagkollo under sommaren för barn 7 – 12 år, - Ung företagsamhet, stipendium till ”Bästa tjänsteföretag”, - Insamling till brunnsprojekt i Gambia, - Ung & Driven-framtidscoachning för unga 18 – 25 år, - Mentorprojekt för studenter på Högskola, - Och en rad andra lokala projekt i många Rotaryklubbar i landet.
  • Fem skäl att bli medlem:

1. Större personligt nätverk, både nationellt och internationellt.

I Rotary finns många yrken representerade, som exempelvis: - Administratör, Affärsrådgivare, Antikvarie, Auditör, Bibliotekarie, Ekonom, Ingenjörer, Datatekniker, Fastighetsmäklare, Flygkapten, Flygvärdinna,  Fotograf, Företagskonsult, Försäljningschef,  Handlare (mat, kläder, elektronik etc.) Hantverkare, IT-utvecklare, Journalist,  Jurister,  Juvelerare, Kock,          Kommunstrateg, Kommunikatör, Konserthusansvarig,  Kärnkraftskonsult, Sjukgymnast, Sjuksköterska, Läkare,  Lärare,  Marknadsförare,  Miljökonsult, Museichef, Optiker, Politisk rådgivare, PR-chef, Pressansvarig,  Projektledare, Präst, Redaktör, Rektor, Revisor, Risk Manager, Seniorkonsult, Skeppsmäklare, Skohandlare,  Stadsantikvarie, Tandläkare, Teknikforskare m.fl. m.fl.

1. Personlig utveckling genom engagemang. Rotary är Sveriges största community där medlemmarna bidrar med tid, kunskap och kontakter för att göra gott i samhället.
  1. Du gör något bra för världen.
  1. Tar del av intressanta föredrag med inspirerande talare. Rotaryklubbarna har möten varje vecka med ett aktuellt föredrag, frukost- lunch eller kvällsmöten.
  1. Du får vänner för livet.