KLUBBENS HISTORIA

Slottsstadens RK i Malmö startades 1957.

Det totala antalet medlemmar genom de gångna åren har landat nästan exakt på 250, detta vet vi tack var den ”megamatrikel” som klubbmedlemmen Bengt Härnqvist sammanställt. I denna megamatrikel finns alla namn medtagna, ålder vid intagningen, yrkesklassificering m.m.

Lite plock ur sammanställningen:
- Under åren har klubben haft en biskop, en friherre och en asbesttillverkare i sin medlemskader - samt en virundist, sannolikt världens ende (= Rolf Sjöström).
- Stig Törnebohm har varit med från starten 1957. Han bodde i många år i Frankrike men räknas ändå som den i klubben som haft flest år i Slottsstadens RK. Tidigare statssekreteraren Krister Thelin bor även han i Frankrike och beräknas uppnå samma antal medlemsår som Stig men först år 2046!
- 1996 kom de första kvinnorna med på allvar (Viveca Rüter och Maj-Lis Ekendahl). I dag är var femte medlem kvinna.
- Under alla år har snittåldern på nya medlemmar legat runt 45. Megamatrikeln ger sto­ff till tankar om rekryteringsarbete förr och nu och har även bidragit till mötesinslag där bortgångna rotaryprofiler lyfts fram och hedrats.

Anders Haskel & Bengt Härnqvist

E-post: malmo-slottsstaden@rotary.se