KLUBBENS HISTORIA

Slottsstadens RK i Malmö startades 1957. 
 
Det totala antalet medlemmar genom de gångna åren har landat nästan exakt på 250, detta vet vi tack var den ”megamatrikel” som klubbmedlemmen Bengt Härnqvist sammanställt. I denna megamatrikel finns alla namn medtagna, ålder vid intagningen, yrkesklassificering m.m. 
 
Lite plock ur sammanställningen: 
- Under åren har klubben haft en biskop, en friherre och en asbesttillverkare i sin medlemskader - samt en virundist, sannolikt världens ende (= Rolf Sjöström).
- Stig Törnebohm har varit med från starten 1957. Han bodde i många år i Frankrike men räknas ändå som den i klubben som haft flest år i Slottsstadens RK. Tidigare statssekreteraren Krister Thelin bor även han i Frankrike och beräknas uppnå samma antal medlemsår som Stig men först år 2046!
- 1996 kom de första kvinnorna med på allvar (Viveca Rüter och Maj-Lis Ekendahl). I dag är var femte medlem kvinna.
- Under alla år har snittåldern på nya medlemmar legat runt 45. Megamatrikeln ger sto­ff till tankar om rekryteringsarbete förr och nu och har även bidragit till mötesinslag där bortgångna rotaryprofiler lyfts fram och hedrats. 
 
 
Anders Haskel & Bengt Härnqvist

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: malmo-slottsstaden@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Årstiderna i Kockska Huset
Västergatan 2A
21122 Malmö

Ordinarie mötestid: Fredagar 12:15

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Uppfinnare & uppfinningar/Michael Rausman
2018-11-23 12:15