President: Anders Byström

President

Välkommen till Malmö-Slottstadens Rotaryklubb! Vi har möte på fredagar för lunch. Ordinarie möteslokal är restaurang Årstiderna Kockska Krogen, Gillessalarna men under några sommarveckor träffas vi mera informellt på restaurang Wega, Malmöhus Slott.

Vi är mycket stolta att ha ett eget projekt, där vi finansierar ett årligt stipendium – Engagemang Malmö – som delas ut till en eller flera yngre personer som gör något riktigt bra för Malmö. Du kan läsa mer om stipendiet här på hemsidan.

Vi är en relativt stor Rotaryklubb med 90 talet medlemmar. Klubben präglas av varm vänskap och kamratligt umgänge. Du kommer att bli väl mottagen av vår klubbmästare Gunilla Nordström och våra värdar.

Tack vare att vi är en stor klubb har också vi en mycket bred täckning av olika yrken. Här finns möjligheter att träffa och få kontakt med personer inom de allra flesta yrkeskategorier.

Min egen klassifikation är Financial Management. Jag har erfarenhet av att ha arbetat som CFO/Finansdirektör i två börsnoterade bolag; AAK (vegetabiliska oljor) och Rottneros (pappersmassa). Dessförinnan var jag finansdirektör i två intressanta industiföretag, Åkerlund&Rausing (livsmedelsförpackningar) och DresserWayne (bensinpumpar och kortsystem). Mina fritidsintressen är främst att umgås med familj och vänner, gärna på vår släktgård i Småland (intill sjön Bolmen) samt att göra utlandsresor. Hustrun och jag reser särskilt gärna till Australien där vår dotter bor och arbetar. Jag tillhör dessutom två ordenssällskap, ordersällskapen W:6 Malmölogen samt Svenska Frimurar ordern.

Varmt välkommen till vår klubb!

Anders Byström

President 2018/2019

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: malmo-slottsstaden@rotary.se

Årstiderna i Kockska Huset
Västergatan 2A
21122 Malmö