PROJEKT - STIPENDIUM 2018


Vinnaren 2018

Vinnaren av Engagemang Malmö Stipendium 2018 är Samir Arabi-Eter

  Samir  

"Samir Arabi-Eter har varit engagerad i spelvärlden hela sitt liv och är en av grundarna till Spelens hus och Malmö E-sport. Där fungerar han som en person i navet som ser till att saker och ting verkligen händer . Samir har en passion som sträcker sig bortom sitt egenintresse, en passion som gör skillnad för de många hundra medlemmar i de föreningar som han är, och har varit, engagerad inom. Genom sitt arbete och sina ideella insatser har Samir skapat förutsättningar för att många unga Malmöbor har kunnat umgås och knyta nya kontakter och han har lyckats intressera grupper som kanske annars hade riskerat att hamna utanför  i olika avseenden. Hans engagemang har möjliggjort inte bara den sociala integrationen mellan etniska grupper och samhällsklasser utan också verkat stödjande och utvecklande för ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Samir har starkt bidragit till att spelkulturen nu finns med i Malmö Stads kulturplan och i det kan hans vision om Malmö som värd för stora event inom gaming i framtiden bli möjlig. Tack vare Samir har Malmö en rikare spelkultur.” säger Ola Sellert, President i Malmö Slottsstaden Rotaryklubb. Stipendiet delades ut i samband med presidentskiftet i Malmö Slottstaden Rotaryklubb den 29e juni.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Engagemang Malmö Stipendium

Callette Terhaerdt Losic

Stipendium på 25.000 kronor 
ENGAGEMANG MALMÖ är ett stipendium instiftat av Malmö Slottsstaden Rotaryklubb på 25 000 kr som ska gå till en eller flera yngre personer som gör något riktigt bra för Malmö. 


För vem?

Stipendiet ska gå till yngre personer (ca 20-30 år, dock minst 15 och max 35) som genom sitt personliga engagemang uträttar saker som påverkar Malmö på ett positivt sätt. Det yttersta syftet är att uppmuntra stipendiaterna att fortsätta i samma goda anda och vara champions för andra. 

Vill du söka själv eller nominera någon du tycker ska uppmärksammas? 

Ansökan/Nominering
Ansökningstiden till 2018 ENGAGEMANG MALMÖ STIPENDIUM är öppen till och med den 15:e april 2018. Din ansökan/nominering skickas per mail till malmo-slottsstaden@rotary.se. Den ska innehålla en motivering varför du/den nominerade är aktuell för ENGAGEMANG MALMÖ. 

Tänkbara stipendiater kan verka inom flera olika samhällsområden; hon eller han kan vara en duktig ledare eller tränare inom idrotten, en samhällsentreprenör, en kreativ lärare, en modig kulturarbetare, en engagerad person från någon intresseorganisation etc.
 
Någon som gör något riktigt bra för Malmö
Genomgående är att stipendiaterna - med egen drivkraft, personligt engagemang och mod, gärna med ett innovativt förhållningssätt - gör Malmö till en ännu bättre plats att leva och utvecklas i. 

Läs mer om 2017 års stipendiat - Mary Toreld
Läs mer om 2016 års stipendiat - Frida Schooner
Läs mer om 2015 års stipendiat - Balqis Lamis Khattab

Juryn Engagemang Malmö 2018
- Ola Sellert - Nuvarande President i Malmö Slottsstaden Rotaryklubb och partner på Trägårdh Advokatbyrå. Han arbetar med affärsjuridik och är aktiv styrelseledamot i såväl bolag som i ett antal föreningarGrundare av och VD på Kunskapsporten som äger och bygger bland annat skolor, kulturhus och friskvårdsanläggningar. 
- Mary Toreld - 26 år gammal. Grundare till FRANK Gallery&Studios, projektledare, föreläsare och gallerist som jobbar med att utveckla kulturbranschen för hållbarare arbetsvillkor för konstnärer. En innovativ och okonventionell kraft inom Malmös kulturliv och Vinnare av Engagemang Malmö Stipendium 2017.
- Anders Book Hallström - Juryns ordförande. Anders har varit verksam inom banksektorn på flera olika positioner i ett drygt kvartssekel. Sedan årsskiftet arbetar han som kapitalförvaltare på Burenstam & Partners i Malmö.  
- Rickard Häll - Pedagogisk analytiker med humor och energi, ekonom och sociolog med känsla för organisation och hållbarhet, gasellföretagare och VD på Position Green AB.
- Albin Tanke - Albin är församlingsherde och leder arbetet i S:t Petri kyrka i centrala Malmö. Albin är också leg. psykoterapeut, föreläsare och en återkommande röst i Sveriges Radios livsåskådningsprogram.  
- Åsa Kalée - Projektchef på Stiftelsen Uppstart Malmö, med ansvar för bland annat näringslivsinitiativet Good Malmö och det team som förverkligar mötet mellan unga talanger och företag som vill anställa. En samverkansveteran för mötena i mellanrummen. Tillsammans för ett ännu bättre Malmö. 

Malmö Slottsstaden Rotaryklubb

Instiftare av ENGAGEMANG MALMÖ STIPENDIUM är Malmö Slottsstaden Rotaryklubb som också ansvarar för urval av stipendiater och övrig administration av stipendiet. Stipendiet delas ut i samband med presidentskiftet i Malmö Slottsstaden Rotaryklubb den 29:e juni klockan 12.00-13.15 på restaurang Årstiderna.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: malmo-slottsstaden@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Årstiderna i Kockska Huset
Västergatan 2A
21122 Malmö

Ordinarie mötestid: Fredagar 12:15

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Föredrag om Hållbarhet/Sören Andersson, inspiratör & rådgivare avseende hållbarhet och hållbar utveckling/The Future.
2019-01-18 12:15