Malmöhus

Malmöhus slott - Malmohus Castle

Malmöhus Rotary club har sitt ursprung 1963 med namnet Malmö Kirseberg Rotaryklubb efter en stadsdel i Malmö som vid den tiden svarade för en västentlig del i Malmös näringsliv. För att nämna några; Sydsvenska Dagbladet, Bulltofta Flygplats, Hemmets Journal, Järnvägsverkstäderna, Allhems Förlag, de flesta bilåterförsäljarna och många andra som bidrog till en blomstrande del av Malmö.

Sedan 2013 är klubben sammanslagen med Malmö Ellenbogen Rotaryklubb som en chartrades av Malmö Kirseberg 1984 och finns nu under det gemensamma namnet Malmöhus, taget efter det senmedeltida slottet i Malmö.

Malmöhus RK är den enda av Malmöklubbarna som har lunchmöte på tisdagar.

English

Malmöhus Rotary club has its origin 1963, chartered as Malmö Kirseberg Rotaryklubb named after one of the suburban areas of Malmö representing at that time a substantial part of Malmö business life. Just to mention a few; Sydsvenska Dagbladet, the major daily newspaper, Bulltofta Airport, Hemmets Journal, publishing with major weekly magazines, Järnvägsverkstäderna, building and servicing railway wagons, Allhems Förlag, large book publishing, most car retailers and several other enterprises that made this part of Malmö flourishing and vibrant.

Since 2013 merged with Malmö Ellenbogen RC that was chartered by Malmö Kirseberg RC in 1984 and now under the common name Malmöhus RC, named after the late medieval castle in Malmö.

Malmöhus RC is the only club in Malmö with lunch meetings on Tuesdays.

Rådhuskällaren
Stortorget Malmö