Läs gärna mer om oss i vår broschyr! Mariefred Rotaryklubbs broschyr.pdf

Vill du göra gott i samhället och bygga nätverk i trevligt sällskap är du välkommen till Mariefred Rotaryklubbs kvällsmöten på Gripsholms Värdshus på måndagar kl. 18:30 – 21:00.

Programmet hittar Du nedan.

Våra Rotarymöten på Gripsholms Värdshus inleds kl.18:30 med mingel. Därefter äter vi kl. 19 en gemensam middag (kostnad ca 120 SEK) och lyssnar på ett intressant föredrag eller har någon annan programpunkt enligt programmet nedan. Vi avslutar mötet kl. 21. Ibland gör vi också gemensamma studiebesök.

Anmäl dig gärna till vår klubbmästare Tomas Ekström på tomas.ekstrom@limehouse.se

Vid frågor hör av dig till Gladis Morales, president Rotaryåret 2018-2019, på telefon 0159-10446 eller mobil 0736-780 990.

Kom också gärna med förslag till kommanade programpunkter!

Än en gång VÄLKOMMEN!


 

Klubbprogram
måndag den 20 augusti 2018
Sommaruppehåll till måndagen den 20 augusti

Vi gör sommaruppehåll och startar med programmet igen måndagen den 20 augusti. Vi vill därför på detta sätt önska alla en riktigt trevlig sommar!

! 
Klubbartiklar
 
lördag den 16 juni 2018
Artikel i dagens Mariefreds Tidning, Måsen

RDM, Roliga Dagen i Mariefred arrangerades söndagen den 3 juni på Gripsholms Värdshus för tredje året i rad av Mariefred Rotaryklubb och Strängnäs FN-förening.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lördag den 21 april 2018
Ett samarrangemang mellan Rotary och WCP, World's Children's Prize Foundation

Kim från Zimbabwe hälsar välkommen till den Globala Barnrättskvällen med Sydafrikas Idolvinnare Paxton, The Jazz Yard Academy & Inkwenkwezi Stars i Thomas Arena teatern i Strängnäs. Besökarna fick här uppleva vad annars endast gästerna vid WCP:s årliga prisceremoni på Gripsholms Slott får vara med om.

 
fredag den 20 april 2018
Möte om Global Grants på Gripsholms Värdshus i Mariefred

Idag har vi haft ett möte på Gripsholms Värdshus för att diskutera möjligheterna med ett Global Grants projekt mellan vårt distrikt 2370 och distrikt 9350 i Sydafrika med WCP, World's Children's Prize Foundation som samarbetspartner.

På bilden syns representanter för WCP, Claremont Rotary Club, distrikt 9350, distrikt 2370 och Mariefred Rotaryklubb.

 
torsdag den 19 april 2018
Rotary på årets WCP ceremoni
Rotarianer på årets WCP, World's Children's Prize ceremoni på Gripsholms Slott i Mariefred.


 
 
 
lördag den 10 mars 2018
I dagens Mariefreds Tidning
Klicka på rubriken ovan för att kunna läsa texten!
 
 
 
 
 
 
måndag den 2 oktober 2017
Årets distriktsmästerskap i golf

Idag arrangerade Mariefred Rotaryklubb under ledning av Bertil Orrvik distriktsmästerskapet i golf på Gripsholms Golfklubb.

Bästa lag, som tog hem vandringspriset och som blev hyllade med "skumpa", var Mari Ekvall, Hannele Sjö och Tina Qvinnström från Strängnäs Bisp-Thomas Rotaryklubb.

Ett STORT GRATTIS till den segrande tjejtrion!Se fler bilder på de individuella vinnarna!

 
 
torsdag den 28 september 2017
Världspoliodagen - Erbjudande till medlemmarna i distrikt 2370

Rotaryvänner,
Den 24 oktober är det Världspoliodagen och det vill vi i år manifestera genom att lämna medlemmarna i distrikt 2370 ett erbjudande till operan Don Juan med musik av Mozart, som i regi av Charlotta Huldt framföres i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i Stockholm. Premiären är den 31 oktober och det finns sedan därefter 9 föreställningar olika datum i november att välja på. Som Rotarymedlemmar får vi 200 SEK i rabatt och dessutom går 10 SEK per biljett, som är köpt med Rotaryrabatten, till Rotary Foundations PolioPlusfond. Alla detaljer om erbjudandet hittar Du i inbjudan nedan. Hoppas att Du är intresserad och att någon av dagarna passar Dig!
Bästa hälsningar,
Ingrid Sjöbeck
Distriktsguvernör 2017-2018
Rotary Distrikt 2370

 
 
 
lördag den 19 augusti 2017
Mälardagen 2017

Mariefred, Strängnäs och Strängnäs Bisp-Thomas Rotaryklubbar ställde ut på Mälardagen i Västerviken i Strängnäs 2017-08-19 kl. 11-14.

 
lördag den 19 augusti 2017
Våra utbytesstudenter deltog på Mälardagen

Våra nyss hitkomna utbytesstudenter Vivianne Everington från Florida och Grace Peary från Minnesota deltog i vår monter på Mälardagen 2017-08-19 för att berätta om möjligheterna med Rotarys Ungdomsutbyte.

 
tisdag den 18 juli 2017
Stöd till Läkarbanken/Rotary Doctors tack vare Elviskonserten

Mariefred, Strängnäs och Strängnäs Bisp-Thomas Rotaryklubbar kunde tack vare överskottet från Elviskonserten, som i samarbete med Domkyrkoförsamlingen arrangerades i Strängnäs Domkyrka den 4 mars, skänka 65.000 SEK till Läkarbanken/Rotary Doctors.

Vårt stöd användes till jeeplinjen Matungu, vilket man nu - genom den gemensamma dekal som Rotaryklubbarna tog fram - kan se på plats i Kenya.


 
 
onsdag den 21 juni 2017
I dagens Mariefreds Tidning/Måsen
 
 
 
 
fredag den 9 juni 2017
Årets stipendieutdelning på Gripsholmsskolan

I morse hade alla klasserna i Gripsholmsskolan sin skolavslutning utomhus - med Gripsholms Slott som en fondvägg bakom eleverna och publiken. Vår president hade även idag nöjet att dela ut två stipendier från Mariefred Rotaryklubb till de två eleverna Silke Johansson och Gustaf Leijonhufvud, som gått i den första niondeklassen i Gripsholmsskolans historia och som fick varsitt kuvert med 1.000 SEK och varsitt diplom med motiveringen: "Silke/Gustaf har bra relationer med både kamrater och vuxna, är en god ambassadör för Gripsholmsskolan och har skött sin skolgång på ett föredömligt sätt". Ett STORT GRATTIS till Silke och Gustaf och ett varmt tack till Gripsholmsskolan för en fantastisk skolavslutning. Vi vill också passa på att önska alla elever och lärare ett riktigt trevligt och skönt sommarlov!

 
torsdag den 8 juni 2017
Årets stipendieutdelning på Mariefreds skola

Idag hade vår president nöjet att delta i Mariefreds skolas fantastiska avslutningslunch för 9:orna för att dela ut årets stipendier från Mariefred Rotaryklubb till eleverna Nora de Klonia och Adam Dirhoussi, som fick varsitt diplom med följande motivering: "Nora/Adam är genom sitt sätt att sköta sina studier och genom sitt sätt att bemöta kamrater och vuxna på skolan en synnerligen god representant för Mariefreds skola". Ett STORT GRATTIS till Nora och Adam och ett varmt tack till Mariefreds skola för en välarrangerad, trevlig och god lunch.

 
lördag den 3 juni 2017
Saxat ur dagens Mariefreds Tidning/Måsen

 "..... I publiken satt bland annat ledande personer från det lokala Rotary-distriktet, som Magnus Bergmar, grundaren av WCP, bjudit in för att knyta ihop med Rotary lokalt. ....."

 
lördag den 27 maj 2017
I dagens Mariefreds Tidning/Måsen
 
 
onsdag den 17 maj 2017
Artikel i tidningen Gränslöst
 
tisdag den 16 maj 2017
Inbjudan till Nya Vasaspelet i Strängnäs den 6-17 juni med Rotaryrabatt

Upplev Vasatiden med dramatik, humor, musik, dans och sång i Strängnäs, den 6-17:e juni.

Logga in i medlemssystemet ClubAdmin: https://www.rotary.se/ClubAdmin/login/ och klicka MITT DISTRIKT / DOKUMENT så mappen Evenemang så finns sidan med rabattkoden där (printa gärna och visa på nästa Rotary-möte också).

 
torsdag den 4 maj 2017
I Rotary Norden 17/03
Artiklar på sid. 29 i Rotary Norden 17/03 om Elviskonserten i Strängnäs Domkyrka den 4 mars och om Mariefred Rotaryklubbs vice president Gladis Morales' besök hos Tarija-Bolivia Rotaryklubb.

"Sjöng i Elvis anda"


 
lördag den 29 april 2017
Nytt från Rotary Doctors Sweden

"Stöd från klubbar: De största gåvogivarna i mars månad var Strängnäs-Bisp Thomas, Strängnäs och Mariefred Rotaryklubbar med 65 000 kronor från deras gemensamma Elvis konsert, vilket stödjer jeeplinjeverksamheten."

 
torsdag den 27 april 2017
Årets WCP ceremoni

Igår kväll med Drottning Silvia och Rotarianerna Lars-Olof Nilsson, Mikael Ahlberg, Ingrid Sjöbeck, Gunilla Marklund, Mats Bartling, Carl-Gustaf Schalin och Gun-Marie Östedt-Axelsson på årets WCP, World's Children's Prize ceremoni på Gripsholms Slott. 
Vi gratulerar Årets WCP Vinnare!

 
 
torsdag den 13 april 2017
WCP, World's Children's Prize programmet
Barn i Ålstensskolan i Stockholm uttalade sig i onsdags i Lilla Aktuellt om sitt deltagande i WCP, World's Children's Prize programmet.
 
 
 
fredag den 7 april 2017
RDM, Roliga Dagen i Mariefred 2017-05-21

Biljettsläpp idag!

 
söndag den 26 mars 2017
Underhållning under årets PETS utbildning 2017-03-25

Vid gårdagens PETS utbildning för inkommande presidenter och sekreterare i Rotary distrikt 2370 bjöds deltagarna på underhållning under lunchen, då en kör med ungdomar från Snättringeskolan i Huddinge med ackompanjatör framförde sången "I'm just a child with a wish".

Läraren Cissi Söderlund inledde med att berätta om hur de använder WCP, World's Children's Prize programmet, som utbildar barn i medmänsklighet, barnets rättigheter, allas lika värde och demokrati.

Vår medlem Carl-Gustaf Schalin avslutade med några ord om Rotary-WCP projektet. Vi tackar så mycket för ett fantastiskt framträdande!

 
 
 
 
tisdag den 7 mars 2017
Lördagens Elviskonsert förevigad
Ett STORT TACK till vår medlem Bengt Olceder, som genom sin film förevigat lördagens Elviskonsert i Strängnäs Domkyrka.

https://www.youtube.com/watch?v=vpJonEekQI8&t=7s


 
 
 
lördag den 4 mars 2017
Ännu en artikel i dagens Mariefreds Tidning/Måsen

Idag kl. 16 är det dags för Elviskonserten och vi får då njuta av Mia Löfgrens vackra röst i Strängnäs Domkyrka.

 
 
 
fredag den 27 januari 2017
Vår vice president på besök hos Rotaryklubb i Bolivia

Vår vice president Gladis Morales befinner sig just nu i en stad, som heter Tarija i Bolivia och som ligger nära gränsen till Argentina tillsammans med sin man Anders Knutas. Gladis hälsar: "Här är varmt och skönt, 25-30 grader på dagarna. I fredags besökte jag Rotaryklubb Tarija-Bolivia. Klubben bildades 1928. Vi hade långa intressanta samtal om livet i Bolivia och Sverige samtidigt som vi åt en fantastisk grillmiddag. Till höger i bild är president Luis Yapur, och till vänster klubbens sekreterare som studerat i Finland. Det är en väldig liten klubb, bara 16 medlemmar. Det beror nog på att man fortfarande bara accepterar manliga medlemmar. Jag berättade förstås om hur vår klubb fungerar. Vi får se om det har gjort något intryck när jag besöker dem nästa år!"

 

 
måndag den 2 januari 2017
Saxat ur Mariefreds Tidning 2016-12-30
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

Tel: 072-234 44 17 E-post: mariefred.rotary@gmail.com


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Gripsholms Värdshus
Kyrkogatan 1
64730 Mariefred

Ordinarie mötestid: Måndagar 18:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Sommaruppehåll till måndagen den 20 augusti
2018-08-20 18:30