Mark Kinnaborg

Rotary Mark-Kinnaborg

Med anledning av Corona/Covid19, så web-sänder vi våra föredrag via Zoom kl 12.15-13.00. Webbsändningarna är kostnadsfria. Skicka mail till adressen till vänster, får att få länk till ett möte. Välkommen!

Pga pandemin så har vi för närvarande bara Web-sändning via Zoom. Skicka ett mail och berätta vilket möte du vill få Zoom-länk till. När det inte är pandemi, så brukar vi sammanträda varje fredag kl 12.15  på Två Skyttlar i Örby, vackert beläget vid Öresjön. Vi brukar äta lunch tillsammans och lyssna på ett intressant föredrag (15 - 30 min). Föredraget kan omfatta nästan vad som helst (utom politisk eller religiös propaganda). Mötet ska avslutas senast kl 13.30.Vår medlemskår (kvinnor och män i ålder 30 - 90 år) håller sig stabilt kring 35 personer. Men vi vill gärna bli fler och du är hjärtligt välkommen som gäst för att ta reda på om Rotary är något för dig.

fredag den 21 maj 2021
Biografin ”Carl-Gustaf Svingel - och Silvias familj i det kalla krigets Berlin”. Ingrid Thörnqvist

En spänningsbiografi i det kalla krigets Berlin

Biografin ”Carl-Gustaf Svingel - och Silvias familj i det kalla krigets Berlin” handlar om en okänd svensk som hjälpte människor att på hemliga vägar ta sig ut genom muren i det delade Berlin. Författaren Ingrid Thörnqvist tar med läsaren i jakt på svaren om denna ”röda nejlika” som med hjälp av goda kontakter på båda sidor av järnridån kom att betyda mycket för splittrade familjer och politiska fångar. Carl-Gustafs resa började i barnhemmet i Hjärtum och slutade i storpolitikens Berlin. I boken berättar drottning Silvia för första gången om villkoren för sin östtyska familj.

Ingrid Thörnqvist var tidigare utrikeskorrespondent för SVT Nyheter och rapporterade under många år om omvälvningarna i Centraleuropa och på Balkan, och om Berlinmurens fall.

Boken är utgiven av Ekerlids förlag och finns som e-bok och ljudbok, inläst av författaren.

Kontakta Ingrid.thornqvist@outlook.com för att få en inbunden bok hemsänd med post till specialpris 200 kr, porto och dedikation ingår.
Image.jpeg
Kan vara en bild av 4 personer