PROJEKT - ROTARY FOUNDATION


Shelterbox

Mora Rotaryklubb skickar varje år en ShelterBox för att göra skillnad.
ShelterBox Rotary är en internationell katastrofhjälpsorganisation som levererar livsnödvändig materiel till familjer som drabbats av katastrofer. Hjälpen gör det möjligt för drabbade människor att överleva på ett värdigt sätt.


Ett högkvalitativt tält ger skydd från väder, djur och insekter och övrig utrustning underlättar deras liv. Våra tillbehör packas i gröna boxar som levereras över hela jorden till de som utsatts för förödelse och som har det största behovet av att få hjälp.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotogram

Mora Rotaryklubb stödjer Rotarys läkarbank genom att lämna Rotogram till alla föredragshållare under våra möten. 

Rotarys Läkarbank är en stiftelse som har nära anknytning till Rotaryklubbarna runt om i Sverige. Den läkarbanken har flera olika jeeplinjer, med mobila hälsokliniker, i Kenya dit svenska läkare åker och arbetar. Rotarys Läkarbank skickar också ut tandläkare till två olika kliniker i Kenya.

Skandinaviska Läkarbanken är en ideell organisation vars målsättning är att utifrån en kristen livssyn arbeta för att människor i låginkomstländer skall ha tillgång till hälso- och sjukvård. Skandinaviska Läkarbanken skickar läkare till olika sjukhus, främst missionssjukhus och rekryterar också personal till en del av Erikshjälpens projekt.

1988 startade Lars Braw, tidningsman och eldsjäl, Rotarys Läkarbank. En bank av frivilliga läkare som skulle åka ut och hjälpa den fattiga och sjuka befolkningen i Kenya där det inte fanns någon annan läkarvård att finna. För att få utveckla verksamheten vände sig Lars Braw till Erikshjälpen och så bildades Skandinaviska Läkarbanken.

 

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: mora@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Andreasgården
Dalagatan 13
79232 Mora

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Vasaloppet
2020-02-24 12:00