NYHETSARTIKLAR

Distrikt 2350 - höstfest den 7/10 2017

den 20 augusti 2017

Välkommen till distriktets höstfest! Festen börjar kl 18.00 är på Göteborgs nation, S:t Larsgatan, Uppsala.

Kalaset kostar 495 kr/kuvert. Betalning sker till Rotarydistrikt 2350:s bankgiro 5363-9365. Glöm inte att ange namn på deltagarna. I detta ingår tre rätters middag, underhållning, trivsam samvaro och allsång. 
Klädsel; festlig.

Se vidare i distriktets kalender, här.


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Distrikt 2350 - distriktskonferenst den 7/10 2017

den 20 augusti 2017

Under Distriktskonferensen den 7/10 2017 kommer olika talare att berätta om sina personliga engagemang och hur detta gör skillnad.

Talare är t ex;
  • Peter Kyle, Rotary Internationals representant
  • Lena Ag, generalsekreterare Kvinna till kvinna, insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna jobbar för kvinnors rättigheter i 20 länder.
  • Liisa Stjernberg, DG Distrikt 1420 Helsingfors
  • Peter Eklund, DG 2350
  • Mohammad Hassan (L), kommunalråd i Uppsala
  • Tove Sylten, kommunikations strateg Distrikt 2350 
  • Hans Odöö, Linné-impersonator
Norrtälje Rk skall/bör representeras av två medlemmar under konferensen!LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Varmt välkommen till Rotary Norrtälje

den 11 augusti 2017

Snart är det dags för ett lunchmöte igen, efter vårt sommaruppehåll. Se kalendern här strax intill (24 augusti).

Vi byter nu lokal igen. Vi hälsar er välkomna till Köket - i Norrtälje kommunhus. Vi håller till i den lilla glasburen i matsalen (där vi var i vintras). Vi ber er observera att vi behöver justera tiden en aning för att få logistik och samvaro att fungera väl. Vi börjar därför gärna lite tidigare än tidigare, för att kunna äta i lugn och ro, liksom att lyssna till de fantastiska föredragen och ändå säkerställa att vi har möjlighet att lämna lokalen senast kl 1300. 

Väl mött ca kl 1145!


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Vi välkomnar den nya presidenten

den 1 juli 2017

I torsdags välkomnade vi presidenten för rotaryåret 2017/2018. Anette Grinde tillträdde posten redan den 1/6, men det formella bytet skedde den 29/6. Vi passar samtidigt på att tacka den tidigare styrelsen och välkomna den nya. I den nya ingår några nya personer, medan samtliga ordinarie ledamöter från den förra sitter kvar i styrelsen. Några har bytt roll, till något nytt, men finns kvar som ordinarie ledamöter. 

Vi välkomnar oss alla till ett nytt och spännande rotaryår!

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Tack, för de somriga och vackra blommorna

den 30 juni 2017

Tack, för de somriga och vackra blommorna, hälsar Maria. Hon fick de vackra blomstren för att hon varit en fantastisk glad och närvarande glöd, en viktig nyckel i gänget genom sin sekreterarroll och en engagerad medlem under det gångna rotaryåret. Tack, säger vi till Maria.
 
Vi säger också tack till alla de övriga i styrelsen som har lagt sitt till - ja, alla - där t ex ord, engagemang, siffror, texter, vilja och bilder spelar roll. Stort tack, till er alla. Ni gör skillnad.

 


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Nästa vecka är det presidentbyte

den 22 juni 2017

Nej, vi var inte på s/s Norrtelje idag (22/6), men vi hade ändå ett supertrevligt lunchmöte med bra samtal.

Nästa vecka är det presidentbyte & sen är det sommarlov i Rotary Norrtälje. Presidentbyte innebär också byte av ansvarig för föredragen under det kommande Rotaryåret 2017/2018. Anette Grinde kliver in i presidentrollen och Maria Wilkens Kammonen fångar föredragsuppgiften. Nya roller skapar nya förutsättningar. Vi behåller traditioner och grundförutsättningar, kanske ändrar vi i någon riktning och bygger på i någon annan. Säkert strävar vi också efter att bygga något nytt. Vi - Norrtälje Rotary - bygger tillsammans. Vi strävar efter att göra skillnad, eller hur?

Tack, för en fin lunch idag och välkommen åter till vårt möte på vackra s/s Norrtelje nästa vecka.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Är du nyfiken på Rotary Norrtälje?

den 4 juni 2017

Är du nyfiken på Norrtälje Rotaryklubb, så är du välkommen att höra av dig till oss via adressen; norrtalje (snabel-a) rotary.se Du når då styrelsen, som förstås gärna gör sitt yttersta för att svara på dina frågor.

Söker du någon specifik funktion eller person, så finner du oss här = under fliken; om klubben - funktionärer.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

10 meter snabbgång med flygande start

den 3 juni 2017

I torsdags (1/6) hade vi besök av Daniel Hansson från Friskt jobbat på vårt veckomöte. Han berättade om sina ergonomiutbildningar och hur olika yrkesgrupper påverkas i sina arbetsliv. Han brinner för att hjälpa oss att hålla oss hela och friska, och att vara det också efter våra arbetsdagars och arbetslivs slut. Han arbetar också med träning för 90-plussare och gladde med fina berättelser och insikter till gruppen. Han berättade t ex om övningen "10 meter snabbgång med flygande start", som bör klaras på 14 sekunder. Övningen vidgar världen och ger människor högre livskvalité. Tack, Daniel Hansson, för ett fint föredrag.

Välkommen till vår fb-sida, där du också finner fler bilder och ord om våra möten och föredragshållare. 
  
Anette delar ut Rotogram till dagens föreläsare


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Skärgårdsstiftelsen

den 22 maj 2017

Skärgårdsstiftelsen gör stordåd i vår skärgård & Anders Olander som är ordförande för stiftelsen besökte oss (18/5 2017) och berättade om detta. I stiftelsens arbete finns omsorg om vackra hus, fantastiska växter & djur som lever i en stretsam miljö, omsorg om kulturen, tillgängligheten, mm. Där finns också utflykter och en tidning för de som vill knyta lite särskilda vänskapsband med stiftelsen. Det är väl värt besväret.
 
Vi tackar Anders Olander för hans besök hos oss. Vi tackar också som vanligt s/s Norrtelje för den fina maten och miljön. Tack också till Marianne, som ledde mötet och agerade fotograf denna dag.
 


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Janet Gudmunds Burström berättade..

den 13 maj 2017
I torsdags (11/5) fick vi ett egoföredrag av Janet Gudmunds Burström. Hon är jurist och berättade om ett mycket varierat yrkesliv. Ett stort engagemang och nyfikenhet har varit hennes följeslagare och hon har hela tiden sökt nya utmaningar. Hon har alltid haft som motto att hinna så mycket som möjligt i livet och att aldrig säga nej till nya intressanta upplevelser. Janet är numer en mycket aktiv pensionär.
 
Dessa presentationer, det vi kallar egoföredrag, är fantastiska. Vi har många olika yrken, kunskaper & personligheter i vår klubb. Det är rent av en alldeles fantastisk plats fylld av fantastiska människor.
 
Tack, Janet Gudmunds Burström, för egot. Tack, Marianne Staaf, för bilden. Tack, Susanne Wedin, för denna veckas veckobrev. Tack, Bo Bergqvist, för förra veckans veckobrev. Tack, Tomas Lund, för presidentskapet i dagens möte. 

Välkommen också till vår fb-grupp! Där finns fler bilder från våra föredrag. Gilla gärna sidan!

Välkommen också att besöka vår klubb. Är du medlem i Rotary är du alltid välkommen. Är du inte medlem, men är nyfiken på Rotary eller vill veta mer om just vår klubb, kontakta en medlem eller någon i styrelsekretsen (se under funktionärer ovan) så får du gärna komma på besök hos oss. Klubbens styrelse nås på adresen; norrtalje (snabel-a) rotary.se 


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Restaurang Köket - Norrtälje kommunhus
Estunavägen 14
76150 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Välkommen till vårt första möte under rotaryåret 2017/2018
2017-08-24 12:00