NYHETSARTIKLAR

RFSL Roslagen

den 15 januari 2018


I torsdags (11/1) hade vi besök av RFSL Roslagen, som berättade om föreningen och dess verksamhet i Norrtälje med omnejd. Begrepp är ett äventyr, liksom även mängden människor som stödjer föreningens verksamhet. Det syns t ex i Pride-festivalen där många, många, många människor gärna deltar för att visa att de står bakom allas lika värde och andra frågor som hör rättvisa till. Fint. Kunskap är viktigt. Solidaritet likaså.

Stort tack, för föredraget och stort tack, för det ni gör för att vi skall leva i en bättre värld, tillgänglig för alla.LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Vårfest 14 april 2018

den 1 januari 2018

Rotaryklubbarna i Norrtälje bjuder in till vårfest den 14 april 2018.

Vi ber dig uppmärksamma datumet, så att du inte missar festen. Inbjudan med information om anmälan & sån´t kommer inom kort.

Har du ett bidrag till auktionen? Maila gärna info om detta till vår klubbadress; norrtalje@rotary.se

På torsdag har vi mellandagsuppehåll i klubben. Väl mött igen den 11 januari 2018.


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Tack, för fint frukostmöte

den 5 december 2017

Det var ett fint frukostmöte på Åtellet i onsdags (29/11), i samarrangemang mellan våra båda rotaryklubbar i Norrtälje. 

Vi lyssnade till Cilla Wahlgren från Norrtälje Handelsstad som berättade om sitt och föreningens uppdrag och dess utmanande riktning. Samtal, samarbeten och tillsammans är viktiga riktningsord.

Rotary Norrtälje tackar Åtellet Norrtälje för den braiga frukostplatsen, Cilla Wahlgren för föredraget och alla besökarna för de fina samtalen.

En rotaryfrukost är ett riktigt bra sätt att börja sin dag på. Vill vi göra det oftare, tro?

Vi önskar er en fantastiskt fin dag!


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Svenska läkare mot kärnvapen

den 22 oktober 2017

Nobels fredspris tilldelas i år - 2017 - ICAN, International Campaign to Abolish Nuclear Weapon. Kommittén uppmärksammar ICAN:s avgörande roll för att 122 stater i somras röstade igenom ett globalt avtal som förbjuder bland annat innehav, användning, hot om användning och produktion av kärnvapen. Svenska Läkare mot Kärnvapen har varit drivande i ICAN-arbetet i Sverige i många år och sitter även i ICAN:s internationella styrgrupp.

 

Leonore Wide har varit verksam som psykiatriker och har sedan Svenska Läkare mot Kärnvapen startades 1981, arbetat för att väcka opinionen. 2012 uppmärksammades hennes outtröttliga engagemang och energiska arbete för kärnvapennedrustning med ett stipendium. Idag är hon koordinator på Svenska Läkare mot Kärnvapen, ordförande Stockholms lokalgrupp och ordförande i Nätverket för kärnvapennedrustning.


Vi fick i vårt möte den 20/10 ta del av hennes erfarenheter och arbete kring ett i allra högsta grad aktuellt ämne.

Vi tackar mycket stort för den engagerande och viktiga föreläsningen.

Tack.

 

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Hållbarhet - med Cles Pile, Norrtälje kommun

den 15 oktober 2017

Norrtälje kommuns hållbarhetsstrateg Claes Pile gästade oss i torsdags (12/10) och talade om utmaningar inom kommunens hållbarhetsarbete. Frågan har inte så legat högt på dagordningen under årens lopp, är budskapet, men kanske är det en viktig framtidsfråga. Hur mäter vi, eller varför mäter vi inte, är en viktig fråga. Och hur gör vi.

Ja, det är alltid bra att först se om sitt eget hus innan man begär av sin omgivning. Förstås.

Hållbarhet är ett diffust begrepp, men ändå viktigt att återkomma till. Det är en viktig fråga i vår tid, eller hur?

Nästa vecka talar vi nog också om hållbarhet, men ur andra perspektiv. Då talar vi säkert också om Nobels fredspris & kärnvapen när Svenska Läkare mot Kärnvapen, SLMK gästar oss. De står nära ICAN, som tilldelades årets fredspris.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary står för folkbildning

den 8 oktober 2017

Rotary står för folkbildning. Ja, så är det verkligen. Vi får nya ämnen oss till livs nästan varje vecka och det är oerhört intressant att höra om människors riktning, utveckling och vyer. Vi tänker och gör olika, inspireras av olika ting. Det är förundrande och det är viktigt att höra om allt detta.

I vårt möte i torsdags (5/10) lyssnade vi till oppositionsrådet Kjell Jansson (m) i Norrtälje, som berättade om sin resa inom politiken, om glädje & sorg, om omtag och nya riktningar. Han uttryckte stark kritik mot vissa ting men också stark glädje över annat. Ja, det är just så livet och förutsättningarna är. Plus och minus, upp och ner.

Stort tack, Kjell Jansson, för ditt föredrag och stort tack, till er alla som bidrog till ett fantastiskt fint rotarymöte.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Fredspris till ICAN

den 7 oktober 2017

Häromdagen tillkännagavs fredspriset. ICAN tilldelades detta och vi gratulerar, förstås. ICAN – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons – är en internationell kampanj för att avskaffa kärnvapnen och det hot dessa utgör mot hela jordens befolkning.

De svenska organisationerna som är med och driver ICAN är Svenska läkare mot kärnvapen och IKFF, Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.

Den 19/10, alltså om knappt två veckor, kommer Svenska läkare mot kärnvapen till vårt möte - så då kanske vi får tala fredspris i mötet. 

Men, först skall vi tala om en annan sorts hållbarhet (se vår kalender här strax intill). Väl mött den 12/10.

Titta gärna in på vår facebook-sida, som du hittar här!

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Frukostmöte med rotaryklubbarna i Norrtälje

den 28 september 2017


Louise Kryler - Social Media Partner

Rotaryklubbarna i Norrtälje bjuder in till frukostmöten under hösten. Det första mötet hade vi på vackra Åtellet i onsdags morse (27/9 2017).  Louise Kryler från Social Media Partner talade i vårt möte. Hon talade om hur vi och andra företagare kan tänka när vi vill kommunicera och sprida bilden av våra företag eller verksamheter i sociala medier. Hon talade t ex om synlighet, struktur, personlighet och eftertanke, men även om strategier.

Vilket budskap vill vi sända? Vad vill vi ha sagt? Hur vill vi bli sedda?

När vi använder oss av sociala media, som t ex Facebook & Instagram, hamnar vi hos privatpersonerna, det är som om vi kliver in i människornas hem, i deras egna vardagsrum.

Hur gör vi det och hur tar vi för oss där utan att stöta oss med dem vi möter? Skapar det glädje eller irritation? Vad kan vi säga, egentligen? Ja, det är viktiga frågor att begrunda. Louise väckte tanken, den viktiga tanken om hur vi kan tänka i detta.

Louise var tydlig och rak. Hon hade ett bra röstläge, gjorde sig hörd. Hon var lätt att förstå ,hade schysta bilder och ett genomtänkt budskap - ja, helt enkelt en riktigt bra föreläsare som gav oss begriplighet och en känsla för vad som är viktigt.

Tack!

Välkommen, ni alla fantastiska rotarianer, till Rotary Norrtäljes torsdagsmöten. Välkommen till Rotary Norrtälje Rodens måndagsmöten. Och välkommen till våra gemensamma frukostmöten under hösten. Allt detta finns i våra kalendrar på våra respektive hemsidor.

 

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Yrkesmentorer i Stockholms lön

den 25 september 2017

Så fint det är att se att yrkesmentorprojektet nu kommer igång i Stockholms län. Det har varit på gång ett tag, men är nu i fas. Projektet finns i distrikten 2350 och 2370, med samarbeten dem/oss emellan.

Måndagen den 16 oktober kl 1730 är ett första matchningsmöte i Stockholm stads lokaler på Sandhamnsgatan 8 i Stockholm. (T-station Gärdet uppg. Värtavägen)

Du som är intresserad anmäl dig omgående till Clas Henrik Wallgren (clas-henric.wallgren@stockholm.se) och ange 1) namn och emailadress, 2) om du kommer den 16 oktober eller måste vänta till ett annat matchningsmöte och förstås 3) ditt yrke (eller yrkesbakgrund), utbildning och intresse

I första hand vänder vi oss till rotarianer som bor eller är verksamma i Stockholms län men om du bor eller verkar i något av de två distrikten men utanför Stockholms län och ändå vill hjälpa till här är du mer än välkommen.

Eventuella frågor besvaras av Kristofer Erlandsson på mailadressen; governor16-17.2350@rotary.se

Väl mött, till detta fantastiska och viktiga projekt som drivs i vårt distrikt.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk

den 22 september 2017


Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk

Igår hade vi kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk på besök hos Rotary Norrtälje. Hon berättade om sitt arbete, om glädje och utmaningar. Hon talade om politikens och om experternas uppgifter, om vikten att inte lägga sig i varandras uppgifter. Hon talade om visioner och mål och om för vem hon, politiken och alla tjänstemän finns till. Hon möttes av många frågor, som hon med glädje svarade på.

Vi tackar stort för hennes besök hos oss.

Titta gärna in i vår facebook-grupp för fler bilder från våra möten. Du hittar den här!

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Restaurang Köket - Norrtälje kommunhus
Estunavägen 14
76150 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Hur ser den framtida samhällsplaneringen ut i Norrtälje stad och i Norrtälje kommun
2018-01-25 11:45