NYHETSARTIKLAR

Nästa vecka är det presidentbyte

den 22 juni 2017

Nej, vi var inte på s/s Norrtelje idag (22/6), men vi hade ändå ett supertrevligt lunchmöte med bra samtal.

Nästa vecka är det presidentbyte & sen är det sommarlov i Rotary Norrtälje. Presidentbyte innebär också byte av ansvarig för föredragen under det kommande Rotaryåret 2017/2018. Anette Grinde kliver in i presidentrollen och Maria Wilkens Kammonen fångar föredragsuppgiften. Nya roller skapar nya förutsättningar. Vi behåller traditioner och grundförutsättningar, kanske ändrar vi i någon riktning och bygger på i någon annan. Säkert strävar vi också efter att bygga något nytt. Vi - Norrtälje Rotary - bygger tillsammans. Vi strävar efter att göra skillnad, eller hur?

Tack, för en fin lunch idag och välkommen åter till vårt möte på vackra s/s Norrtelje nästa vecka.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Är du nyfiken på Rotary Norrtälje?

den 4 juni 2017

Är du nyfiken på Norrtälje Rotaryklubb, så är du välkommen att höra av dig till oss via adressen; norrtalje (snabel-a) rotary.se Du når då styrelsen, som förstås gärna gör sitt yttersta för att svara på dina frågor.

Söker du någon specifik funktion eller person, så finner du oss här = under fliken; om klubben - funktionärer.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

10 meter snabbgång med flygande start

den 3 juni 2017

I torsdags (1/6) hade vi besök av Daniel Hansson från Friskt jobbat på vårt veckomöte. Han berättade om sina ergonomiutbildningar och hur olika yrkesgrupper påverkas i sina arbetsliv. Han brinner för att hjälpa oss att hålla oss hela och friska, och att vara det också efter våra arbetsdagars och arbetslivs slut. Han arbetar också med träning för 90-plussare och gladde med fina berättelser och insikter till gruppen. Han berättade t ex om övningen "10 meter snabbgång med flygande start", som bör klaras på 14 sekunder. Övningen vidgar världen och ger människor högre livskvalité. Tack, Daniel Hansson, för ett fint föredrag.

Välkommen till vår fb-sida, där du också finner fler bilder och ord om våra möten och föredragshållare. 
  
Anette delar ut Rotogram till dagens föreläsare


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Skärgårdsstiftelsen

den 22 maj 2017

Skärgårdsstiftelsen gör stordåd i vår skärgård & Anders Olander som är ordförande för stiftelsen besökte oss (18/5 2017) och berättade om detta. I stiftelsens arbete finns omsorg om vackra hus, fantastiska växter & djur som lever i en stretsam miljö, omsorg om kulturen, tillgängligheten, mm. Där finns också utflykter och en tidning för de som vill knyta lite särskilda vänskapsband med stiftelsen. Det är väl värt besväret.
 
Vi tackar Anders Olander för hans besök hos oss. Vi tackar också som vanligt s/s Norrtelje för den fina maten och miljön. Tack också till Marianne, som ledde mötet och agerade fotograf denna dag.
 


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Janet Gudmunds Burström berättade..

den 13 maj 2017
I torsdags (11/5) fick vi ett egoföredrag av Janet Gudmunds Burström. Hon är jurist och berättade om ett mycket varierat yrkesliv. Ett stort engagemang och nyfikenhet har varit hennes följeslagare och hon har hela tiden sökt nya utmaningar. Hon har alltid haft som motto att hinna så mycket som möjligt i livet och att aldrig säga nej till nya intressanta upplevelser. Janet är numer en mycket aktiv pensionär.
 
Dessa presentationer, det vi kallar egoföredrag, är fantastiska. Vi har många olika yrken, kunskaper & personligheter i vår klubb. Det är rent av en alldeles fantastisk plats fylld av fantastiska människor.
 
Tack, Janet Gudmunds Burström, för egot. Tack, Marianne Staaf, för bilden. Tack, Susanne Wedin, för denna veckas veckobrev. Tack, Bo Bergqvist, för förra veckans veckobrev. Tack, Tomas Lund, för presidentskapet i dagens möte. 

Välkommen också till vår fb-grupp! Där finns fler bilder från våra föredrag. Gilla gärna sidan!

Välkommen också att besöka vår klubb. Är du medlem i Rotary är du alltid välkommen. Är du inte medlem, men är nyfiken på Rotary eller vill veta mer om just vår klubb, kontakta en medlem eller någon i styrelsekretsen (se under funktionärer ovan) så får du gärna komma på besök hos oss. Klubbens styrelse nås på adresen; norrtalje (snabel-a) rotary.se 


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Om vi dyker i bilderna på vår fb-sida

den 29 april 2017

Oj, tänker jag, när jag dyker i mappen för bilder från vårt fb-flöde. Så många fina föreläsningar vi har haft genom årens lopp och så fantastiskt det är med alla möten. Rotary är en fantastiska förening.

Titta in i bildmappen här


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Fredrika Bremer Förbundet genom ordförande Louise Lindfors

den 29 april 2017

Vi hade ännu ett fantastiskt rotarymöte i torsdags. Tack, alla ni som var där. 
 
Vi hade då (27/4) besök av Louise Lindfors, ordförande i Fredrika Bremer Förbundet. Hon berättade t ex om föreningens verksamhet, om jämställdhetens historia, om absurditeter som bara beror på vilket kön vi har och betonade att jämställdhet & mänskliga rättigheter på intet sätt är små enkla frågor. De måste hållas vid liv. Louise talade med glöd & glädje - sådde nya tankar och uppmärksammade oss på nya frågor. 
 
Mycket stort tack, för en mycket bra föreläsning.

Varmt välkomna till nästa möte, där kulturen står på agendan. Välkommen också till vår facebook-grupp - säg gärna hej, delta i samtalet, och förstås - gilla och dela inläggen. 
Foto; Anette Grinde. Personen på bilden är förstås Louise Lindfors - i engagerat prat om jämtställdhet och mänskliga rättigheter.LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Suicidpreventivt Nätverk Norrtälje - SPNN

den 22 april 2017


I torsdags (20/4) besökte Denise Keyser oss i Norrtälje Rotary. Hon talade om mänsklig omsorg och om vikten att våga och kunna tala om känslor, att våga lyssna & ta hjälp. Det kan rädda liv. Hon berättade om Suicidpreventivt Nätverk Norrtälje - SPNN och om deras viktiga arbete. Att uppmärksamma frågan känns otroligt viktigt, att förstå att vi måste vara medmänskliga & visa omsorg.
 
Vi bugar & tackar för föreläsningen - som sått viktiga frön i alla oss som var där och också i alla i vår omgivning som vi sen har talat vidare med. Tack, Denise, och mycket varmt lycka till i ditt fortsatta arbete.

Mer om föreläsningen här. Välkommen också till vår fb-sida, som du hittar här!

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Presidentstafetten går vidare...

den 2 april 2017

Så tackar vi Gösta Colliander för mars månads presidentskap i våra veckomöten. I april tar Håkan Engström ansvar för denna uppgift och i maj bär Christofer Sandberg ansvar för detta. Varmt välkomna! 

Olof Engfeldt är, rotaryåret 2016/2017, ordförande i klubbens styrelse. Maria Kammonen är sekreterare, Monica Lind kassör, Anette Grinde inkommande president och informationsansvarig och Kerstin Sandh är vår klubbmästare. Från den 1 juli 2017 kliver den nya styrelsen in i sina nya roller. Några av de gamla sitter då kvar, några byter roll och någon ny kommer också in. Nya konstellationer förändrar förutsättningar och samtalet byter riktning. Det ser vi förstås fram emot, även om årets samtal varit goda och tillförande. 


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Låt oss fortsätta samtalet om hur vi gör skillnad!

den 31 mars 2017

I torsdagens möte (30/3 2017) talade vi om Rotary. Vad är Rotary? Vad är Norrtälje Rotary? Vad är TRF? Vem gör vad? Hur gör vi med projekten? Hur gör vi skillnad? Ja, det var några frågor i dagens möte. Det var fint också att höra samtalen vid borden innan föredraget började - där talades det rotariana på olika vis. Bara en rubrik ger anledning till samtal. Så bra. Så fint.

Låt oss fortsätta dessa samtal.

Titta också in på vår facebook-sida - gilla & säg hej

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

s/s Norrtelje
Hamnplan 1
76132 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Rotaryåret 2016/2017 - sista mötet för året. Presidentskifte och fyllnadsval styrelse 2017-2018
2017-06-29 12:00