NYHETSARTIKLAR

Räddningschef Magnus Wallin

den 12 juni 2018

I torsdags (7/6 2018) lyssnade vi till räddningschef Magnus Wallin på vårt morgonmöte. Han talade t ex om våra trakters framgångar i jämställdhetsarbetet inom räddningstjänsten och om vikten av kommunikation när man t ex vill rekrytera. Vilka budskap sänder vi? Bara att använda andra ord kan leda till att arbetsplatsen blir mer attraktiv, t ex för kvinnor. Ja, de budskap vi sänder spelar roll. Alltid. Förstås. Magnus Wallin gillade att berätta om verksamheten. Det är fint med människor som brinner för sina uppgifter. 

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

UF i Norrtälje

den 10 juni 2018

Häromtorsdagen hade vi Lena, Jonas och Rasmus från Rodengymnasiet som berättade om Ung Företagsamhet i gymnasieskolan som föredragshållare vid vårt frukostmöte. Det var ett oerhört intressant föredrag, där eleven och lärarna inspirerade stort. De berättande att dessa - företagande - elever fick många goda förutsättningar med sig för sitt framtida arbetsliv och att många skapade en bra - bättre - grund för att bli chefer eller företagare i sina framtida arbetsliv. Mycket bra, mycket bra.

UF hos Rodengymnasiet i Norrtälje söker mentorer till eleverna. Vill du bidra i detta för kommande års elever i deras skol-företagande-uppdrag? Hör då av dig till oss i Norrtälje Rotaryklubb eller kontakta UF på Rodengymasiet direkt. Det kan göra skillnad för både dig och eleverna. 

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Näringsliv Norrtälje kommun

den 22 april 2018

Näringslivsutveckling i Norrtälje kommun - stod på agendan vid vårt frukostmöte i torsdags (19/4). Marcus Iliev från Norrtälje kommun stod för ordet.

Norrtälje kommun jobbar intensivt för att förbättra företagsklimatet. I kommunen finns idag ca 7900 företag, 8400 arbetsställen och 22000 arbetstillfällen. Marcus Iliev, näringslivsutvecklare i Norrtälje kommun, berättade om sin roll och tog upp frågor kring näringslivsutveckling i Norrtälje kommun. Hur ser det ut idag och hur ser utvecklingen ut framöver? Vi fick ta del av vad Norrtälje kommun har för fokusområden för att ytterligare främja utvecklingen framledes.

Tack, för ett fantastiskt frukostmöte!

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

REKO Norrtälje

den 15 april 2018

Katarina Holmberg från Norrtelje Musteri berättade i torsdags (12/4) på vårt frukostmöte om REKO Norrtälje, hur det fungerar, vilka krav som ställs och vem som kan vara med. Hon möttes av en engagerad grupp som såg gruppen/aktiviteten som glädjande och positiv. Inspirationen kändes i rummet. REKO-ring känns som något bra, något vi gärna berättar om för andra. REKO Norrtälje står för egenproducerad mat och dryck med schyst försäljning utan mellanhänder. Själva ordet REKO står för rekorderlig konsumtion. Vill du veta mer så hittar dem på fb - leta efter REKO Norrtälje.
 
Stort tack, för torsdagsmorgonens föredrag. Tack också till alla er som var där och till Åtellet för fin frukost och fin miljö.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Vi välkomnade en ny medlem

den 9 april 2018

Tack, ni alla, för en fin morgon i Rotarys famn häromdagen. Vi möttes till ett frukostmöte på vackra Å-Tellet I Norrtälje AB där Per-Erik Holmgren från Roslagsmentorerna berättade om deras verksamhet. Ja, det är inte lätt att vara företagare, så en mentor är fantastiskt att få ha. Så fint, så fint. Tack, Per-Erik, för morgonens föreläsning.
 
I torsdagens möte (5/4) välkomnade vi också en ny medlem till vår Norrtälje Rotaryklubb. Vi hälsade Anders mycket varmt välkommen och hoppas att han - och vi - har glädje av varandra i många år framöver. Välkommen Anders.
 
Rotary är ett yrkesnätverk, där vi med glädje knyter nya kontakter och skapar gott i samhället. Det är också en mötesplats där vi ständigt lär oss nytt, t ex genom möten med människor i rummet men också i alla fantastiska föreläsningar som ges vid i princip varje möte.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Frukostklubb Åtellet - start april!

den 18 mars 2018

Fr o m den 1 april testar Norrtälje Rotaryklubb att vara en frukostklubb. Vi har beslutat att prova detta under april-juni 2018, för att fatta ett beslut på ett extra årsmöte i juni om det skall fortsätta under hösten och framåt.

Under mars är vi ännu en lunchklubb och håller våra möten i matsalen på kommunhuset.  Fr o m april är vi alltså en frukostklubb (på prov) och samlas då kl 0730 på Åtellet.

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Per Åke Axelsson - fängelsepräst i Norrtälje

den 9 mars 2018

Den 8 mars besökte prästen Per-Åke Axelsson Norrtälje Rk och berättade om sitt arbete som fängelsepräst, och om hur de intagna har det. Är det vård eller förvar? Hur är det att arbeta i fängelset i denna roll? Det var en mycket bra föreläsning, hälsar åhörarna som lyssnade nästan utan att andas.

Tack, Maria, för alla bra föreläsningar du har ordnat under detta rotaryår. Det är en fröjd att lyssna till dessa föreläsningar - alla fantastiska ämnen och alla fantastiska människor. Och det är en fröjd att möta alla människor i rummet. 

Ja, Rotary är något särskilt i detta sammanhang. Möten gör skillnad.


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Roslagen SOL

den 26 februari 2018

Roslagen SOL Special Olympics besökte oss i torsdags och berättade om sin verksamhet. Åke Enström, som är en eldsjäl i föreningen, berättade om föreningen verksamhet som engagerar många människor, skapar mycket glädje och stort engagemang. 
 
Roslagens SOL jobbar aktivt för att sina medlemmar, där fotboll, friidrott, simning, cykling, friidrott och snöskolöpning är exempel på aktiviteter som drivs i föreningen.
 
Mer info om föreningen hittar du här; www.roslagensol.se


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Tobias Arvidsson - samhällsbyggnadsdirektör i Norrtälje kommun

den 29 januari 2018

I torsdags hade vi besök av Tobias Arvidsson - samhällsbyggnadsdirektör i Norrtälje kommun. Han berättade en del om hur samhällsplaneringen för Norrtälje stad och Norrtälje kommun ser ut de närmaste åren och vilka visioner som finns inom kommunens led. 
 
Norrtälje växer så det knakar vi har passerat 60 000 i invånarantal. Vi är ingen förort till Stockholm, utan en egen stad med livskraft. Ja, många pendlar till Stockholm, men vår stad i sig är viktig. Norrtälje växer och vissa delar av kommunens landsbygd växer, medan vissa delar på kartan blir vitare och vitare.


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

Per Bengtsson - om hur vi kan boosta naturen i Roslagen

den 24 januari 2018

Per Bengtson visade vildbihotell för Norrtälje Rotaryklubb med gäster vid vårt senaste möte (18/1 2018). Det är enkelt, vackert och viktigt att bidra till naturens fantastiska små djur. Ja, vad vore vi utan de fantastiska bina? De gör så att vi kan äta, dricka och njuta av väldigt mycket av naturens goda. Ja, utan dessa vill vi inte vara!
 
Tack, Per Bengtson, för ditt besök hos Norrtälje Rotaryklubb, där du berättade om naturen i Roslagen, vad vi kan göra för att boosta naturen och hur fantastisk den är. 

LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Åtellet
Sjötullsgatan 10
76130 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 07:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Sista mötet Rotaryåret 2017-2018
2018-06-28 07:30