Önskar du läsa mer om Norrtälje Rotaryklubb har vi skapat en PDF som du kan ladda ner här

Klubbartiklar
söndag den 22 april 2018
Näringsliv Norrtälje kommun

Näringslivsutveckling i Norrtälje kommun - stod på agendan vid vårt frukostmöte i torsdags (19/4). Marcus Iliev från Norrtälje kommun stod för ordet.

Norrtälje kommun jobbar intensivt för att förbättra företagsklimatet. I kommunen finns idag ca 7900 företag, 8400 arbetsställen och 22000 arbetstillfällen. Marcus Iliev, näringslivsutvecklare i Norrtälje kommun, berättade om sin roll och tog upp frågor kring näringslivsutveckling i Norrtälje kommun. Hur ser det ut idag och hur ser utvecklingen ut framöver? Vi fick ta del av vad Norrtälje kommun har för fokusområden för att ytterligare främja utvecklingen framledes.

Tack, för ett fantastiskt frukostmöte!

 
söndag den 15 april 2018
REKO Norrtälje
Katarina Holmberg från Norrtelje Musteri berättade i torsdags (12/4) på vårt frukostmöte om REKO Norrtälje, hur det fungerar, vilka krav som ställs och vem som kan vara med. Hon möttes av en engagerad grupp som såg gruppen/aktiviteten som glädjande och positiv. Inspirationen kändes i rummet. REKO-ring känns som något bra, något vi gärna berättar om för andra. REKO Norrtälje står för egenproducerad mat och dryck med schyst försäljning utan mellanhänder. Själva ordet REKO står för rekorderlig konsumtion. Vill du veta mer så hittar dem på fb - leta efter REKO Norrtälje.
 
Stort tack, för torsdagsmorgonens föredrag. Tack också till alla er som var där och till Åtellet för fin frukost och fin miljö.
 
måndag den 9 april 2018
Vi välkomnade en ny medlem
Tack, ni alla, för en fin morgon i Rotarys famn häromdagen. Vi möttes till ett frukostmöte på vackra Å-Tellet I Norrtälje AB där Per-Erik Holmgren från Roslagsmentorerna berättade om deras verksamhet. Ja, det är inte lätt att vara företagare, så en mentor är fantastiskt att få ha. Så fint, så fint. Tack, Per-Erik, för morgonens föreläsning.
 
I torsdagens möte (5/4) välkomnade vi också en ny medlem till vår Norrtälje Rotaryklubb. Vi hälsade Anders mycket varmt välkommen och hoppas att han - och vi - har glädje av varandra i många år framöver. Välkommen Anders.
 
Rotary är ett yrkesnätverk, där vi med glädje knyter nya kontakter och skapar gott i samhället. Det är också en mötesplats där vi ständigt lär oss nytt, t ex genom möten med människor i rummet men också i alla fantastiska föreläsningar som ges vid i princip varje möte.

 
söndag den 18 mars 2018
Frukostklubb Åtellet - start april!
Fr o m den 1 april testar Norrtälje Rotaryklubb att vara en frukostklubb. Vi har beslutat att prova detta under april-juni 2018, för att fatta ett beslut på ett extra årsmöte i juni om det skall fortsätta under hösten och framåt.

Under mars är vi ännu en lunchklubb och håller våra möten i matsalen på kommunhuset.  Fr o m april är vi alltså en frukostklubb (på prov) och samlas då kl 0730 på Åtellet.

 
fredag den 9 mars 2018
Per Åke Axelsson - fängelsepräst i Norrtälje
Den 8 mars besökte prästen Per-Åke Axelsson Norrtälje Rk och berättade om sitt arbete som fängelsepräst, och om hur de intagna har det. Är det vård eller förvar? Hur är det att arbeta i fängelset i denna roll? Det var en mycket bra föreläsning, hälsar åhörarna som lyssnade nästan utan att andas.

Tack, Maria, för alla bra föreläsningar du har ordnat under detta rotaryår. Det är en fröjd att lyssna till dessa föreläsningar - alla fantastiska ämnen och alla fantastiska människor. Och det är en fröjd att möta alla människor i rummet. 

Ja, Rotary är något särskilt i detta sammanhang. Möten gör skillnad.


 
måndag den 26 februari 2018
Roslagen SOL
Roslagen SOL Special Olympics besökte oss i torsdags och berättade om sin verksamhet. Åke Enström, som är en eldsjäl i föreningen, berättade om föreningen verksamhet som engagerar många människor, skapar mycket glädje och stort engagemang. 
 
Roslagens SOL jobbar aktivt för att sina medlemmar, där fotboll, friidrott, simning, cykling, friidrott och snöskolöpning är exempel på aktiviteter som drivs i föreningen.
 
Mer info om föreningen hittar du här; www.roslagensol.se


 
måndag den 29 januari 2018
Tobias Arvidsson - samhällsbyggnadsdirektör i Norrtälje kommun
I torsdags hade vi besök av Tobias Arvidsson - samhällsbyggnadsdirektör i Norrtälje kommun. Han berättade en del om hur samhällsplaneringen för Norrtälje stad och Norrtälje kommun ser ut de närmaste åren och vilka visioner som finns inom kommunens led. 
 
Norrtälje växer så det knakar vi har passerat 60 000 i invånarantal. Vi är ingen förort till Stockholm, utan en egen stad med livskraft. Ja, många pendlar till Stockholm, men vår stad i sig är viktig. Norrtälje växer och vissa delar av kommunens landsbygd växer, medan vissa delar på kartan blir vitare och vitare.


 
onsdag den 24 januari 2018
Per Bengtsson - om hur vi kan boosta naturen i Roslagen
Per Bengtson visade vildbihotell för Norrtälje Rotaryklubb med gäster vid vårt senaste möte (18/1 2018). Det är enkelt, vackert och viktigt att bidra till naturens fantastiska små djur. Ja, vad vore vi utan de fantastiska bina? De gör så att vi kan äta, dricka och njuta av väldigt mycket av naturens goda. Ja, utan dessa vill vi inte vara!
 
Tack, Per Bengtson, för ditt besök hos Norrtälje Rotaryklubb, där du berättade om naturen i Roslagen, vad vi kan göra för att boosta naturen och hur fantastisk den är. 

 
måndag den 15 januari 2018
RFSL Roslagen

I torsdags (11/1) hade vi besök av RFSL Roslagen, som berättade om föreningen och dess verksamhet i Norrtälje med omnejd. Begrepp är ett äventyr, liksom även mängden människor som stödjer föreningens verksamhet. Det syns t ex i Pride-festivalen där många, många, många människor gärna deltar för att visa att de står bakom allas lika värde och andra frågor som hör rättvisa till. Fint. Kunskap är viktigt. Solidaritet likaså.

Stort tack, för föredraget och stort tack, för det ni gör för att vi skall leva i en bättre värld, tillgänglig för alla. 
tisdag den 5 december 2017
Tack, för fint frukostmöte
Det var ett fint frukostmöte på Åtellet i onsdags (29/11), i samarrangemang mellan våra båda rotaryklubbar i Norrtälje. 

Vi lyssnade till Cilla Wahlgren från Norrtälje Handelsstad som berättade om sitt och föreningens uppdrag och dess utmanande riktning. Samtal, samarbeten och tillsammans är viktiga riktningsord.

Rotary Norrtälje tackar Åtellet Norrtälje för den braiga frukostplatsen, Cilla Wahlgren för föredraget och alla besökarna för de fina samtalen.

En rotaryfrukost är ett riktigt bra sätt att börja sin dag på. Vill vi göra det oftare, tro?

Vi önskar er en fantastiskt fin dag!


 
Klubbprogram
torsdag den 24 maj 2018
Smultronställen och sommaräventyr i Roslagen
Visit Roslagens VD Gisela Norén gästar oss idag.  Varför inte ge sig ut på ett litet sommaräventyr i närområdet? Eller var tar man sina gäster då man vill visa upp genuin Roslagsbygd. Hon tipsar oss om smultronställen, utflykter och evenemang i fagra Roslagen. Varmt välkommen!
 
torsdag den 24 maj 2018
Extra årsmöte/klubbsamråd
 
torsdag den 31 maj 2018
UF-företagande

Idag gästas vi av Lena Jonsson och Jonas Gustafsson, lärare från Handels- och administrationsprogrammet på Rodengymnasiet samt två elever från en av avgångsklasserna. De berättar om arbetet med Ung Företagsamhet på Rodengymnasiet i årskurs tre. Hur har arbetet fortskridit under läsåret, när startade processen och hur många företag har startats?
Och i vilken fas befinner sig UF-företagen just, när bara några veckor återstår av terminen?
Vi får också ta del av utvecklingen de senaste åren och om det finns några trender bland ungdomarna; vilka slags företag är mest populära att starta och vad anser ungdomarna är viktigt i sitt företagande idag.

 

 
torsdag den 31 maj 2018
Extra årsmöte/klubbsamråd
 
torsdag den 7 juni 2018
Räddningstjänsten i Norrtälje – nominerad till Svenska jämställdhetspriset 2018

Räddningschef Magnus Wallin gästar oss idag och berättar mer om hur Räddningstjänsten i Norrtälje kommun arbetat med jämställdhetsfrågor. De har nu blivit nominerade till Svenska jämställdhetspriset 2018. Hur ser det ut på räddningstjänster i övriga Sverige, hur har könsfördelningen förändrats i Norrtälje och hur har man arbetat för att lyckas. Vi får också ta del av hur arbetet kommer att se ut de närmaste åren.

 
torsdag den 14 juni 2018
Extra årsmöte och sommarlunch
 
torsdag den 28 juni 2018
Sista mötet Rotaryåret 2017-2018
Sista mötet för Rotaryåret 2017-2018 samt presidentskifte. Alla medlemmar tillönskas en skön, avkopplande och fin sommar!
 
torsdag den 5 juli 2018
Sommarledigt - inget möte
 
torsdag den 12 juli 2018
Sommarledigt - inget möte
 
torsdag den 19 juli 2018
Sommarledigt - inget möte
 
torsdag den 26 juli 2018
Sommarledigt - inget möte
 
torsdag den 2 augusti 2018
Sommarledigt - inget möte
 
torsdag den 9 augusti 2018
Sommarledigt - inget möte
 
torsdag den 16 augusti 2018
Sommarledigt - inget möte
 
torsdag den 23 augusti 2018
Rotaryårets första möte
 
torsdag den 6 september 2018
Guvernörsbesök
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Åtellet
Sjötullsgatan 10
76130 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 07:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Smultronställen och sommaräventyr i Roslagen
2018-05-24 07:30