Önskar du läsa mer om Norrtälje Rotaryklubb har vi skapat en PDF som du kan ladda ner här

Klubbartiklar
torsdag den 6 juni 2019
Nationaldag

Helgdag - inget möte. Trevlig Nationaldag!

 
torsdag den 30 maj 2019
Kristi Himmelfärdsdag
Helgdag - inget möte.
 
torsdag den 23 maj 2019
Lunch på Borgmästarholmen

Torsdagen den 23.5 kom då det regn som många hoppats på – precis lagom då vi dukat upp för lunch på Borgmästarholmen. Det blev en trivsam om än lite blöt tillställning!

 
torsdag den 16 maj 2019
Himmlers massör
Arno Kersten berättade med stor inlevelse om sin far Felix Kerstens insatser och upplevelser som SS-chefen Heinrich Himmlers massör och livmedikus under kriget.  Arnos far antecknade alla sina samtal, som han tyckte var intressanta, med de ledande nazisterna som han behandlade på Himmlers önskan.

Utifrån dessa anteckningar som fanns i familjens arkiv, tillsammans med annat material, har Arno skrivit en bok - SS-ledaren Himmlers innersta hemligheter.

 
torsdag den 9 maj 2019
En företagsidé som gav mersmak

En intressant företags- och ostresa från 60-talet till nutid med Staffan Samsioes föredrag ”En företagsidé som gav mersmak”.
Staffans ”ostresa” började i Frankrike, där hans pappa var verksam inom branschen på 60-talet. På den tiden fanns ingen vana att äta dessertost i Sverige. Staffans ostkarriär tog sin början efter att ha jobbat på mejerier i Frankrike under ett år.  Han fick gedigen ostkunskap och kunde därefter övertyga inköpare i butiker. Han bearbetade även krögare och stadshotell för att få in ost på menyn, vilket lyckades.

Staffan är idag en av Sveriges ledande ostexperter och driver numera eget företag med ost- och vinprovningar. Ett trevligt föredrag som gav mersmak, kanske en provning kan vara något framöver?  

 
torsdag den 2 maj 2019
Upplevelser och evenemang i Roslagen

Gisela Norén, VD på Visit Roslagen AB, tipsade oss om kommande evenemang och resor – Poeter och pelargoner, Sälsafari och Opera i Österbybruk för att nämna några. Visit Roslagen arbetar med utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen, bland annat på turistbyråerna i Norrtälje, Åkersberga, Östhammar och Öregrund.

Ett sätt att lära känna sin hembygd och få mer kunskap om Roslagens historia, sevärdheter, utflyktsmål och evenemang kan vara att delta på någon eller alla utbildningstillfällen/ guidade turer som ingår i utbildningsserien för att blir Roslagsambassadör – läs mer på roslagen.se eller titta in på turistbyrån i Norrtälje!

 

 
torsdag den 25 april 2019
Vad händer i Venezuela och varför
Idag fick vi ta del av ett mycket intressant föredrag om Vad som händer i Venezuela och varför. Staffan Riben har varit verksam inom petroleumindustrin och arbetade fem år i Venezuela, till och med år 2012. Han är idag verksam som konsult inom olje- och gasindustrin.

För att förstå bakgrunden, fick vi en historisk återblick av landets historia från 1498 (Christoffer Columbus) till dagens läge med en snedfördelad social och ekonomisk utveckling. Ett stort tack till Staffan Riben för ett innehållsrikt och fängslande föredrag! 
 
 
torsdag den 18 april 2019
Glad Påsk!

Torsdagen den 18 april är det Skärtorsdag = inget möte! 

 
torsdag den 11 april 2019
Rektorer och lärare från Gulbarga i Indien
Britta Algulin - internationell samordnare i Norrtälje kommun och tre rektorer samt en lärare från tre olika skolor från Gulbarga i Indien gästade oss. Vi fick ta del av hur skolsystemet fungerar i Indien samt en kort presentation från respektive skola. Det långväga gästerna är här för studiebesök samt planering av ett gemensamt projekt kring tolerans och demokrati med Länna skola och Roslagsskolan: Teaching Tolerance – Doing Democracy.
 
Mrs Sujatha Mulla, rektor från St John School, är samordnare för projektet. Hon är även den enda kvinnliga medlemmen i Rotaryklubb Gulbarga – en klubb med 100 medlemmar. Vårt standar överlämnades till henne och som tack för besöket även ett engelskt Rotogram.  

 
torsdag den 4 april 2019
Kooperativet Industrihuset
Magnus Schubert berättade om Kooperativa Industrihuset i Rimbo. Namnet är en gammal kvarleva från när lokalen förvärvades. Här finns idag daglig verksamhet, serviceboende med 26 platser samt loppis och café. Verksamheten bedrivs som ekonomisk förening av medlemmarna. Medlemmar är anställda och de personer som har sin insats här.

Verksamheten vänder till personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd och arbetar mycket med medbestämmande och inflytandefrågor. Stor vikt läggs på att utveckla och anpassa metoder för kommunikation där individen står i centrum.  Verksamheten är icke vinstdrivande och sociala mål går före de ekonomiska målen.

 
Klubbprogram
torsdag den 25 juli 2019
Inget möte - trevlig sommar!
 
torsdag den 1 augusti 2019
Inget möte - trevlig sommar!
 
torsdag den 8 augusti 2019
Inget möte - trevlig sommar!
 
torsdag den 15 augusti 2019
Inget möte - trevlig sommar!
 
torsdag den 22 augusti 2019
Höstens första möte
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Restaurang Havspiren
Badstugatan 10
761 40 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Höstens första möte
2019-08-22 12:00