Önskar du läsa mer om Norrtälje Rotaryklubb har vi skapat en PDF som du kan ladda ner här

Klubbartiklar
måndag den 25 september 2017
Yrkesmentorer i Stockholms lön

Så fint det är att se att yrkesmentorprojektet nu kommer igång i Stockholms län. Det har varit på gång ett tag, men är nu i fas. Projektet finns i distrikten 2350 och 2370, med samarbeten dem/oss emellan.

Måndagen den 16 oktober kl 1730 är ett första matchningsmöte i Stockholm stads lokaler på Sandhamnsgatan 8 i Stockholm. (T-station Gärdet uppg. Värtavägen)

Du som är intresserad anmäl dig omgående till Clas Henrik Wallgren (clas-henric.wallgren@stockholm.se) och ange 1) namn och emailadress, 2) om du kommer den 16 oktober eller måste vänta till ett annat matchningsmöte och förstås 3) ditt yrke (eller yrkesbakgrund), utbildning och intresse

I första hand vänder vi oss till rotarianer som bor eller är verksamma i Stockholms län men om du bor eller verkar i något av de två distrikten men utanför Stockholms län och ändå vill hjälpa till här är du mer än välkommen.

Eventuella frågor besvaras av Kristofer Erlandsson på mailadressen; governor16-17.2350@rotary.se

Väl mött, till detta fantastiska och viktiga projekt som drivs i vårt distrikt.

 
fredag den 22 september 2017
Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk

Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk

Igår hade vi kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk på besök hos Rotary Norrtälje. Hon berättade om sitt arbete, om glädje och utmaningar. Hon talade om politikens och om experternas uppgifter, om vikten att inte lägga sig i varandras uppgifter. Hon talade om visioner och mål och om för vem hon, politiken och alla tjänstemän finns till. Hon möttes av många frågor, som hon med glädje svarade på.

Vi tackar stort för hennes besök hos oss.

Titta gärna in i vår facebook-grupp för fler bilder från våra möten. Du hittar den här!

 
fredag den 22 september 2017
Kallelse till årsmöte 2017
Styrelsen i Rotary Norrtälje ber att få kalla klubbens medlemmar till årsmöte den 7/12 2017. Vi går då igenom vad som har varit, men också vilka vi vill skall representera oss under 2018/2019. Vi talar också om vad vi skall sikta på under det året, men kanske också om år som kommer längre fram.

I årsmötet besvarar vi alltså frågor om hur vårt gångna år har sett ut och om vi tycker att det har gjorts rätt innan vi går vidare till kommande års äventyr.

- Hur såg vårt 2016/2017 ut och kan vi lägga den till handlingarna?
- Vem/vilka skall företräda oss under 2018/2019 och vad skall vi göra då?

Mötet den 7 december 2017 är avsatt för detta viktiga samtal, men kanske för vi dessa samtal i något mått även under tiden fram till detta möte.

Väl mött till dessa viktiga samtal.

Anette Grinde
president 2017/2018 
lördag den 16 september 2017
Hur är det att leva i ett flyktingläger

Flyktinglägret i Algeriet Foto; Anette Grinde

Föredragshållare den 14/9 var undertecknad (president Anette Grinde). Jag talade om en resa till ett västsahariskt flyktingläger i Algeriet, där människor levt sedan de fördrevs från sitt land under 1970-talet.

De har bott i lägren, på lånad mark, i mer än 40 år. De längtar hem. De vill ha tillbaka sina naturresurser (fosfat, fisk och sand), träffa sina släktingar, kunna bo, resa och leva som alla vi andra. Istället lever de i ett sandigt landskap där värme och otillgänglighet skapar omänskliga livsvillkor. De vill tillbaka till det område som ligger under marockans ockupation, där liv kan levas på mänskligare villkor - i stället för att bo i en stenig och varm öken.

För mig, som tillfällig besökare, så är det så sorgligt - men oändligt viktigt - att se hur olika världens livsvillkor är. Att resa är en möjlighet att lära sig hur andra har det. Det visar hur olika lotteriet slår för människor och hur tur vi har i detta lotteri. Jag inbjuder till fortsatta samtal om Västsahara när vi möts eller hörs.

Anette Grinde
president Rotary Norrtälje


 
torsdag den 7 september 2017
Guvernör Peter Eklund på besök

President Anette Grinde & distriktsguvernör Peter Eklund

Låt oss tala om riktning, glädje och engagemang. Låt oss tala om kommunikation. Låt oss tala om Rotary och vad Rotary är. Låt oss tala om att fantastiska projekt som gör skillnad - och om människor som gör detta möjligt. Ja, det finns en hel del att tala om när vi möts. Hur gör vi mer? Hur gör vi bättre? Eller sitter vi alldeles nöjda i vår båt?

Idag hade vi distriktsguvernör Peter Eklund på besök hos Rotary Norrtälje. Han talade om dessa frågor, väckte nya tankar och påminner om Rotarys riktning och tanke. Vi lyssnar och begrundar. Vid hans sida fanns assisterande guvernören Bibi Dickmark, som också delar med sig av sin kunskap och glädje. 

Tack, för ett fint & inspirerande möte! 

Anette Grinde
President Rotary Norrtälje


(På bilden ser vi president Anette Grinde och distriktsguvernör Peter Eklund. Fotograf var Bibi Dickmark.)
 
fredag den 1 september 2017
Glöd, glädje & engagemang
Glöd, glädje och engagemang är viktigt. Det för människor och organisationer framåt. Det gör skillnad.
 
I gårdagens möte (31/8 2017) hade vi besök av Mikael Teurnberg från Rospiggarna speedway. De är framgångsrika - kanske just för att där finns mängder av glöd, glädje och engagemang. Det känns som om de gör skillnad, både för sig själva och för bygden. Den positiva känslan sitter kvar, när Teurnberg & vi alla andra lämnar rummet efter glädjefyllda ord.
 
Tack, Maria, för att du bjöd i honom. Tack, Mikael, för ditt besök. Det uppskattades stort!
 
Må ni ha en alldeles fantastisk dag!

 
söndag den 20 augusti 2017
Distrikt 2350 - höstfest den 7/10 2017
Välkommen till distriktets höstfest! Festen börjar kl 18.00 är på Göteborgs nation, S:t Larsgatan, Uppsala.

Kalaset kostar 495 kr/kuvert. Betalning sker till Rotarydistrikt 2350:s bankgiro 5363-9365. Glöm inte att ange namn på deltagarna. I detta ingår tre rätters middag, underhållning, trivsam samvaro och allsång. 
Klädsel; festlig.

Se vidare i distriktets kalender, här.


 
söndag den 20 augusti 2017
Distrikt 2350 - distriktskonferenst den 7/10 2017
Under Distriktskonferensen den 7/10 2017 kommer olika talare att berätta om sina personliga engagemang och hur detta gör skillnad.

Talare är t ex;
  • Peter Kyle, Rotary Internationals representant
  • Lena Ag, generalsekreterare Kvinna till kvinna, insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna jobbar för kvinnors rättigheter i 20 länder.
  • Liisa Stjernberg, DG Distrikt 1420 Helsingfors
  • Peter Eklund, DG 2350
  • Mohammad Hassan (L), kommunalråd i Uppsala
  • Tove Sylten, kommunikations strateg Distrikt 2350 
  • Hans Odöö, Linné-impersonator
Norrtälje Rk skall/bör representeras av två medlemmar under konferensen! 
fredag den 11 augusti 2017
Varmt välkommen till Rotary Norrtälje
Snart är det dags för ett lunchmöte igen, efter vårt sommaruppehåll. Se kalendern här strax intill (24 augusti).

Vi byter nu lokal igen. Vi hälsar er välkomna till Köket - i Norrtälje kommunhus. Vi håller till i den lilla glasburen i matsalen (där vi var i vintras). Vi ber er observera att vi behöver justera tiden en aning för att få logistik och samvaro att fungera väl. Vi börjar därför gärna lite tidigare än tidigare, för att kunna äta i lugn och ro, liksom att lyssna till de fantastiska föredragen och ändå säkerställa att vi har möjlighet att lämna lokalen senast kl 1300. 

Väl mött ca kl 1145!


 
lördag den 1 juli 2017
Vi välkomnar den nya presidenten
I torsdags välkomnade vi presidenten för rotaryåret 2017/2018. Anette Grinde tillträdde posten redan den 1/6, men det formella bytet skedde den 29/6. Vi passar samtidigt på att tacka den tidigare styrelsen och välkomna den nya. I den nya ingår några nya personer, medan samtliga ordinarie ledamöter från den förra sitter kvar i styrelsen. Några har bytt roll, till något nytt, men finns kvar som ordinarie ledamöter. 

Vi välkomnar oss alla till ett nytt och spännande rotaryår!

 
Klubbprogram
onsdag den 27 september 2017
Kickstarta företagets sociala medier

Social Media Partner arbetar med stora som små företag att öka sin närvaro på sociala medier. Genom strategi, teknik, aktivitetsplan och kontinuerligt innehåll via olika kanaler, kommer företagen närmare sina målgrupper. Och utvecklar därigenom sina verksamheter med en aktiv närvaro på Facebook, Instagram, LinkedIn mfl. 

Louise Kryler från Social Media Partner berättar om:
- Sociala medier idag & framåt
- Strategi & taktik
- Nå många med små medel
- När ska man annonsera och när ska man marknadsföra inlägg?
- Sprid era kanaler
- Tänk smart. Tänk enkelt.

Varmt välkomna önskar Rotaryklubb Norrtälje och Rotaryklubb Norrtälje-Roden

 

 
torsdag den 28 september 2017
Norrtelje brenneri – från roslagsgård till ädla drycker
Ta del av ”resan” som Kristina Anerfält Jansson och Richard Jansson på Norrtelje Brenneri gjort sedan 2001 då brenneriet grundades.
Vad får en sjöingenjör med ett förflutet inom IT-branschen och en omsorgschef i Norrtälje att lämna sina karriärer för att istället börja producera ädla drycker på sin Roslagsgård?  
Norrtelje brenneri har vunnit ett antal priser för sina destillat. Hur går tävlingarna till, hur produceras dryckerna och vad är viktigt för dem idag? Kristina Anerfält Jansson kommer till oss och berättar om detta ädla hantverk.
 
torsdag den 5 oktober 2017
Politiskt arbete i opposition – Kjell Jansson
Kjell Jansson har beslutat att avgå som oppositionsråd i Norrtälje kommun. Vi får ta del av hans reflektioner från hans tid som oppositionsråd i Norrtälje kommun. Han berättar hur det har varit att bedriva politiskt arbete i opposition de senaste åren; utmaningar, lärdomar och erfarenheter som han tar med sig i sin vidare karriär.
 
torsdag den 12 oktober 2017
Hållbarhetsfrågor i Norrtälje kommun - hållbarhetsstrateg Claes Pile

Norrtälje kommuns hållbarhetsstrateg Claes Pile besöker oss och berättar om hur Norrtälje kommun arbetar med hållbarhetsfrågor med fokus på miljö. Vilka är de viktigaste hållbarhetsfrågorna idag och hur ser det ut framåt?
Vi får ta del av hållbarhetsfrågor från daglig sopsortering till lönsamt, hållbart företagande.

 
måndag den 16 oktober 2017
Styrelsemöte Rotary Norrtälje
 
torsdag den 26 oktober 2017
Vad gör en rättsläkare? Petra Råsten Almqvist enhetschef och medicinsk chef på Rättsmedicinalverket

Vad gör en rättslägkare både avseende avlidna och levande, åldersbedömningar och brottsplatsundersökningar? Petra Råsten Almqvist, enhetschef och medicinsk chef på Rättsmedicinalverket sedan 1994, berättar om arbetet som rättsläkare.

 
fredag den 27 oktober 2017
Frukostmöte
Frukostmöte - samarrangemang Rotaryklubb Norrtälje och Rotaryklubb Norrtälje-Roden
 
torsdag den 9 november 2017
Lär dig hantera en krissituation
 
torsdag den 16 november 2017
Rotarys läkarbank räddar liv
Rotarys Läkarbank har verksamhet i Kenya och arbetar med att förbättra tillgången på hälso- och sjukvård för familjer som annars skulle kunna vara utan sådan. Anders Jacobson från RK Uppsala-Glunten har varit verksam på fältet för Rotary Doctors, i västra Kenya.  Han berättar om sitt uppdrag och vilken viktig betydelse insatserna har för lokalbefolkningen.
 
torsdag den 23 november 2017
Stärk din ekonomi och bidra till ökad hållbarhet - Camilla Bergström, Sustainable Finance Nordea

Hur väljer jag ansvarsfulla investeringar som tar hänsyn till miljön och vårt samhälle?

Camilla Bergström är Implementation Driver på Sustainable Finance, Nordea. Hon berättar om hur Nordea arbetar med ansvarsfulla investeringar och ger flera konkreta exempel på hur val kring privat- och/eller företagsekonomin kan bidra till en bättre framtid.

 
onsdag den 29 november 2017
Frukostmöte
Frukostmöte - samarrangemang Rotaryklubb Norrtälje och Rotrayklubb Norrtälje Roden
 
torsdag den 30 november 2017
Norrtälje hamn - projektledare Roger Gustafsson
Projektledare för Norrtälje hamn, Roger Gustafsson, har tidigare varit hos oss och berättat hur projekt Norrtälje hamn fortskrider. Nu är det dags igen och vi önskar honom varmt välkommen!
 
torsdag den 7 december 2017
Årsmöte Rotary Norrtälje
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Restaurang Köket - Norrtälje kommunhus
Estunavägen 14
76150 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Kickstarta företagets sociala medier
2017-09-27 07:30