PROJEKT - LÄKARBANKEN


Rotary Norrtälje bidrar till Rotarys Läkarbank

Rotary Norrtälje bidrar återkommande till Rotarys Läkarbank. Rotarys Läkarbank bidrar till sjukvård för människor som annars inte får tillgång till detta. De gör skillnad hos många. Stiftelsens syfte är att bistå med oavlönad sjukvårdspersonal till behövande i låginkomstländer. Detta sker i samarbete med hälsovårdande myndigeheter i de mottagande länderna. Läkarbanken arbeter t ex med flera jeeplinjer i Kenya, som ger människor tillgång till vård de annars skulle stå utan. Flera Rotaryklubbar i Sverige är också engagerade med vattenprojekt, som stöds av Rotarys Läkarbank.

Se bifogad årsredovisning 2015/2016 där mer information finns, både om ekonomi och om verksamhet. På Rotarys Läkarbanks hemsida hittar du också länkar som gör det möjligt att bidra med viktiga resurser till deras verksamhet.


LÄS MER
facebook share button twitter share button linkedin share button

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: norrtalje@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Åtellet
Sjötullsgatan 10
76130 Norrtälje

Ordinarie mötestid: Torsdagar 07:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Smultronställen och sommaräventyr i Roslagen
2018-05-24 07:30