VÄLKOMMEN TILL NYKVARNS ROTARYKLUBBS MÖTEN!
Vi träffas på Taxinge slott måndagar kl 18.30 i en rotaryklubb där vi har trevligt på våra möten. Vi har en bra blandning av medlemmar och en härlig stämning.  Kom gärna och hälsa på oss om Du är rotarian. Är Du inte det är Du lika välkommen ändå. Tag kontakt med någon av funktionärerna Du ser under fliken "Om klubben".

Våra möten inleds kl 18:30 med mingel. kl 18.45 äter vi en gemensam middag (kostnad ca 110 SEK) och därefter lyssnar vi på ett intressant föredrag eller har någon annan programpunkt. Programmet avslutas normalt kl. 20.15, varefter mötet är slut senast kl. 20.30.

Den här hemsidan uppdateras endast delvis (exv. medlemmar och program). För aktuell information med dokument, nyheter, projekt etc. hänvisas till Nykvarns Rotaryklubbs separata hemsida (https://www.rotary2370.se/nykvarn/), där du lätt kan komma åt mer information om klubben.

Klubbprojekt
onsdag den 5 december 2018
Rotary sponsrar Nykvarns Gymnastikförening
Sedan 2009 har vi utsett Årets Ungdomsförening och till den samma skänkt kronor 10.000 för deras ungdomsverksamhet. Vi  har fr.o.m. 2019 valt att koncentrera oss på endast en förening och med denna teckna ett sponsorsavtal över 3 år. Den förening vi valt är Nykvarns Gymnastikförening som erbjuder gymnastik till ung som gammal. Föreningen firade för ett par år sedan 70 år.

tisdag den 20 november 2018
Årets Företagare

Varje år sedan 2002 utser Nykvarns RK "Årets företagare". Det skall vara en företagare verksam i Nykvarns kommun, som driver sitt företag med skicklighet och framåtanda och gärna med ett socialt engagemang för bygden. Hittills (2018) har sjutton företagare tilldelats utmärkelsen varav den senaste var Therese och Jonas Kristiansson, Turinge Ost&Vin. År 2008 fick Per Lindius, Alla tiders matlagare, denna utmärkelse och på frågan vad det betydde för honom svarade han: "Att man har gjort något rätt, något att vara stolt över. En uppmärksamhet som bekräftas av flera".

lördag den 21 oktober 2017
Solvatten
Solvatten is a combined portable water treatment and water heater system that has been designed for off-grid household use in the developing world. It is an easy, innovative solution that provides access to clean, hot water to people throughout the world. Thanks to its durable design Solvatten is a low cost way to get clean, hot water.

fredag den 20 oktober 2017
Service Partner
Ett av Rotarys huvudsyften är att hjälpa det omkringliggande samhället. Som ideell förening är man ofta beroende av insamlade medel för att kunna göra insatser. I Nykvarn lanserar klubben nu begreppet Service Partner där företag och privatpersoner erbjuds att stödja ungdomsarbetet med den fasta summan 500 kronor per år.

tisdag den 14 juli 2015
DROGSTICKAN

Drogstickan® består av en utdragbar sticka där de vanligast förekommande typerna av droger anges och respektive preparats symptom, igenkänningstecken och risker beskrivs.

Klubbartiklar
onsdag den 26 december 2018
Klubbmästerskapet i bowling avgjort

Sven-Owe Nilsson vann KM i bowling (2018) den 20/12. Övriga placeringar: 2. Ola Bohman, 503;  3. L-G Berglund, 492, 4. Bernhard Huitfeldt, 482, 5. Sven Berg, 461. Grattis Sven-Owe!

tisdag den 4 december 2018
Tre nya medlemmar
Inval av tre nya medlemmar

Den 3 december 2018 valdes tre nya medlemmar in i klubben, fr.v. Per Eklöf, Kerstin Eriksson och Åsa Sternrot, med klubbens president Håkan Hall.

söndag den 2 december 2018
Årets Lucia 2018

onsdag den 14 mars 2018
Årets Företagare 2018

Den 13 mars 2018 delades utmärkelsen Årets Företagare i Nykvarn 2018 ut till Therese och Jonas Kristiansson, Turinge Ost & Vin. Motiveringen löd: "Therese och Jonas Kristiansson är två driftiga företagare som etablerat sig i Turinge i Nykvarn. De har med sitt företag Turinge Ost & Vin utvecklat ett unikt koncept som förenar en delikatessbutik för ost och en restaurang kännetecknad av hög kvalitet och personligt bemötande."

måndag den 22 januari 2018
Klubbmästerskapet i bowling 2018
Klubbmästerskapet i bowling 2018 avgjordes den 18/1 med sex deltagare. Vinnare blev Sven Berg med Sven-Owe Nilsson på 2:a plats och Hans Litzell på 3:e plats. Övriga deltagare var L-G Berglund, Ola Bohman och Bernhard Huitfeldt.

Klubbprogram
måndag den 27 januari 2020
Ulf Andersson: Baden-Powell, generalen som inte ville bli vuxen
Ulf Andersson - Generalen som inte ville bli vuxen

måndag den 3 februari 2020
Peter Kofoed, medlemschef Arla: Om Arla

måndag den 10 februari 2020
Carl Bonde "Om Hörningsholm
Hörningsholm och Bordsjö - då, nu och i framtiden. Carl Bonde föreläser.

måndag den 17 februari 2020
Anna Pettersson, säljare på Telge återvinning: Vikten av att återvinna.
Del 2 i vår serie om Klimatmedvetenhet - Vikten av att sopsortera och återvinna.

måndag den 24 februari 2020
Presentation av Årets Företagare 2020