VÄLKOMMEN TILL NYKVARNS ROTARYKLUBBS MÖTEN!
Vi träffas på Taxinge slott måndagar kl 18.30 i en rotaryklubb där vi har trevligt på våra möten. Vi har en bra blandning av medlemmar och en härlig stämning.  Kom gärna och hälsa på oss om Du är rotarian. Är Du inte det är Du lika välkommen ändå. Tag kontakt med någon av funktionärerna Du ser under fliken "Om klubben".

Våra möten inleds kl 18:30 med mingel. kl 18.45 äter vi en gemensam middag (kostnad ca 120 SEK) och därefter lyssnar vi på ett intressant föredrag eller har någon annan programpunkt enligt programmet nedan. Programmet avslutas normalt kl. 20.15, varefter mötet är slut senast kl. 20.30.

Behöver du mer information om Rotary och vår klubb eller om du vill veta mer om projektet ”Servicepartner”, kontakta klubbens president Hans Litzell tel. 070-7308951 el. via mail hans_litzell@yahoo.com.

Klubbprojekt
lördag den 21 oktober 2017
Solvatten
Solvatten is a combined portable water treatment and water heater system that has been designed for off-grid household use in the developing world. It is an easy, innovative solution that provides access to clean, hot water to people throughout the world. Thanks to its durable design Solvatten is a low cost way to get clean, hot water.

fredag den 20 oktober 2017
Service Partner
Ett av Rotarys huvudsyften är att hjälpa det omkringliggande samhället. Som ideell förening är man ofta beroende av insamlade medel för att kunna göra insatser. I Nykvarn lanserar klubben nu begreppet Service Partner där företag och privatpersoner erbjuds att stödja ungdomsarbetet med den fasta summan 500 kronor per år.

fredag den 20 oktober 2017
Årets Företagare

Varje år sedan 2002 utser Nykvarns RK "Årets företagare". Det skall vara en företagare verksam i Nykvarns kommun, som driver sitt företag med skicklighet och framåtanda och gärna med ett socialt engagemang för bygden. Hittills (2017) har nio företagare tilldelats utmärkelsen varav den senaste var Mikael Gustavsson, Mälardalens Spår & Anläggning. År 2008 fick Per Lindius, Alla tiders matlagare, denna utmärkelse och på frågan vad det betydde för honom svarade han: "Att man har gjort något rätt, något att vara stolt över. En uppmärksamhet som bekräftas av flera".

tisdag den 14 juli 2015
DROGSTICKAN

Drogstickan® består av en utdragbar sticka där de vanligast förekommande typerna av droger anges och respektive preparats symptom, igenkänningstecken och risker beskrivs.

Klubbartiklar
torsdag den 5 oktober 2017
Från artikel i Måsen sept 2017. Nykvarns Rotaryklubb tar nya grepp

Hans Litzell, ny president i Nykvarns Rotaryklubb, visar upp det nylanserade gåvobeviset som företag och andra får om man stöder ungdomsarbetet med 500 kronor.
Hans Litzell, president i Nykvarns Rotaryklubb, visar upp det nylanserade gåvobeviset som företag och andra får om man stöder ungdomsarbetet med 500 kronor.

tisdag den 26 september 2017
Golfmästerskap

Klubbens årliga golfmästerskap spelades 25/9 på Vidbynäs golfbana. Bernhard Huitfeldt fick sin sjunde inteckning i det fina andringspriset. Årets 2:a Sven-Owe Nilsson lämnade över detta vid veckomötet samma dag med presidenten Hans Litzell i bakgrunden.
Golfsegrare 2017

Klubbprogram
måndag den 22 januari 2018
Nykvarns Ungdomsorkester
Matvärdar: LG Berglund och Christina Berlin

måndag den 5 februari 2018
Rotary Doctors

måndag den 19 februari 2018
Vad gör egentligen en lots och varför?

måndag den 12 mars 2018
Årets Företagare

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: nykvarn@rotary.se

Taxinge Slott