NYHETSARTIKLAR

Benjamin - ung och engagerad kommunpolitiker

2019-10-05

Benjamin Petersson
På lunchmötet i måndags, 30/9 2019, fick vi träffa en ung, vältalig och mycket engagerad kommunpolitiker, Benjamin Petersson. Han bor i Vrigstad sedan ettårsåldern och har gått i skola i Vrigstad, högstadiet på Hofgårdsskolan i Sävsjö och därefter blev det Naturprogrammet på Aleholm.

Han fyllde 20 år i somras och studerar nu på kandidatprogrammet där ämnen som Praktisk filosofi och Politik ingår. Utbildningen gavs först av Lunds Universitet, men av praktiska skäl har han kunnat förflytta studierna till Växjö.

I politiken är det kommunpolitiken i Sävsjö som gäller, åtminstone tills vidare. Han representerar Kristdemokraterna (KD) och är både ledamot i kommunfullmäktige och vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

-          Jag är nog lite konstig, för när mina kompisar är ute på sociala medier läser jag möteshandlingar inför kommande sammanträden. Jag gillar att engagera mig i vad jag gör och jag jobbar för att fler i min egen ålder att satsa på politik. Det är ju ett sätt att påverka samhällsutvecklingen och det behövs många för att driva på samhället i rätt riktning, sa Benjamin, som tycker att han ibland saknar politisk erfarenhet, men det är väl ett problem som lär gå över.

Han är vetgirig och läser mycket, inte bara handlingar inför kommunfullmäktige- och nämndsammanträden. Han gillar att diskutera samhällsfrågor och sina inspiratörer har han hittat i sin närhet.

-          Jag har flera lokala förebilder och Den gyllene regeln och Tjänandet är ett par av mina ledstjärnor. Jag gillar demokratin. Den är under ständig press, så det gäller att försvara den varje dag.

Inför sitt föredrag hade han sökt information om Rotary och då hittat ledord som Tjänande, Välgörenhet och Gemenskap, ord som Benjamin och Rotary har gemensamt.

Som 20-åring i kommunpolitiken i Sävsjö är han en ”udda fågel”, men han gör vad han kan för att få fler i sin egen ålder att engagera sig politiskt.

På frågan om hur man ska få ner medelåldern i de politiska församlingarna hade han inget bra svar, men han gör vad han kan.

Vi som lyssnade på Benjamin fick höra en vältalig och engagerad ung man och han lär bli en duktig ledare oavsett om han ägnar sig åt politik eller något annat i framtiden.

facebook share button twitter share button linkedin share button

Eksjöhovgårds Värdshus
Eksjöhovgård 4