Klubbprogram
måndag den 20 augusti 2018
Egoföredrag
Inger Högberg håller egoföredrag
 
måndag den 27 augusti 2018
Räddningstjänsten
Räddningschef Lars-Göran Andersson
 
måndag den 3 september 2018
Motalabron
Alf Johansson
 
måndag den 17 september 2018
Programansvarig
Per-Anders Andersson
 
måndag den 24 september 2018
Klubbmöte
 
måndag den 1 oktober 2018
Programansvarig
Jan Lindblad
 
måndag den 22 oktober 2018
Guvenörsbesök
Distriktguvernör

Lars Hermansson

 
måndag den 19 november 2018
Årsmöte
 
Klubbartiklar
måndag den 13 augusti 2018
Sävsjö RK tillbaka på Eksjöhofgårds värdshus

Här ses de flesta medlemmar och gäster som var med när Sävsjö Rotaryklubb inledde det nya Rotaryåret med att vara tillbaka på Eksjöhofgårds Värdshus.
Måndagen den 13 augusti hade Sävsjö RK sitt första lunchmöte på det nya Rotaryåret. Den stora nyheten för medlemmar och gäster var att mötet hölls på Eksjöhofgårds Värdshus. På värdshuset har klubben varit tidigare, men 2009 flyttade man över till Ljunga Park.

Eksjöhofgård är en gammal herrgård som ligger strax utanför 50-skyltarna och lätt att hitta till för besökare. Precis som tidigare kommer lunchmaten att ätas i restaurangen och mötet hållas i den ena flygelbyggnaden.

Första lunchmötet på Eksjöhofgård var också det första för Bengt Swerlander som klubbens president.

”Det är första gången jag har presidentkedjan på mig och jag hoppas att jag ska trivas med den” sa Bengt när han hälsade medlemmar och gäster välkomna till Rotaryåret 2018-2019.

 

 
måndag den 4 juni 2018
Bjöd golfspelare på korv och dricka


Fredagen den 1 juni spelades det Rotarygolf på Vetlanda GK. Sävsjö RK hade som vanligt ansvar för att förse spelarna med mellanmål i form av korv, dricka, frukt, choklad, glada tillrop med mera. Det bjöds på en fantastisk dag med sol och nästan tropisk värme. Det var få som klagade, men lite svalare hade inte gjort något.

Det blev ett fint slutresultat ekonomiskt. Allt är inte färdigräknat, men runt 90 000 kronor till End Polio Now är en inte alltför vågad gissning. De pengar vi tillsammans med Vetlanda RK och Vetlanda Njudung RK fick ihop matchas av Bill och Melinda Gates stiftelse med två kronor för varje Rotarykrona! En vaccinationsdos kostar cirka fem kronor och vår insats räcker till många doser. 

Förutom en trevlig dag ute på banan var det även tävling. Prestigen stod på spel och slutsegrare blev Hydro Buildning System AB med 96 poäng. För det segrande laget spelade Kjell Löfqvist, Mikael Lindqvist, Torbjörn Lager och Ken Langsbo. Vi ser redan fram emot nästa års tävling.

 
måndag den 7 maj 2018
Rotary bjöd på tårta

På Valborgsmässoafton har det blivit tradition att Sävsjö Rotaryklubb bjuder de som bor på Bryggaren på kaffe och tårta och körsång.Jan Holmqvist hälsade alla pensionärer och kyrkokören välkomna. Till tårtan bjöds det också på vårsånger av en del av Sävsjö kyrkokör under ledning av Jarri Ederth. Kören inledde med ”Längtan till landet” eller ”Vintern rasat ut”, som kanske fler känner den som. När vintern var borta kom de välbekanta vårsångerna på rad. Klubbpresidenten tackade kören, pensionärerna som kom och lyssnade och åt av tårtan och de medlemmar som hjälpte till och önskade alla en god fortsättning på den vår, som i alla fall kommit i gång lite smått.

Klubbens president, Jan Holmqvist, hälsade både pensionärerna och Sävsjö kyrkör välkomna

 
måndag den 23 oktober 2017
"Vår" Rotarydoktor på besök

På Sävsjö RK:s lunchmöte 23 oktober var Agneta Runbom gäst och föreläsare. Hon är verkligen en klippa när det gäller att ställa upp för Rotarys Läkarbank. När hon var i Kenya för ett par månader sedan var det nämligen 13:e gången hon var ute på uppdrag och några gånger på Sävsjö RK:s uppdrag.

 
måndag den 4 september 2017
Projekt parcykel
Med hjälp av den populära Lantmännenkepsen gjordes idag en insamling till Sävsjö Rotarys projekt, Parcykel till äldreboende. Här ser ni det glada gänget som är väldigt nöjda med dagens insats. 
 
RSS FLÖDE
fredag den 17 augusti 2018
Rotarian helps clean rivers around the world

A challenge...

 
fredag den 17 augusti 2018
Rotary partners with Mediators Beyond Borders

Rotary partners with Mediators Beyond Border...

 
onsdag den 15 augusti 2018
Rotary gives millions in grants to fight polio 2018

Rotary announces US $96.5 million to ...

 
tisdag den 14 augusti 2018
2020 21 Rotary president selected

Sushil Kumar Gupta selected to be 2020-21 R...

 
måndag den 13 augusti 2018
A reason to smile

Since 1993, Rotarians in Chile and the U...

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Eksjöhovgårds Värdshus
Eksjöhovgård 4
576 91 Sävsjö

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Räddningstjänsten
2018-08-27 12:00