Klubbprogram
måndag den 23 oktober 2017
Läkarbanken på plats i Kenya - En Rotarydoktor berättar
Programansvarig: Bo Widestadh
 
måndag den 30 oktober 2017
Guvenörsbesök - Anders Larsson
 
måndag den 6 november 2017
Presentation av Wino-koncernen och Willa Nordic
Programansvarig: Klas Fridsäll
 
måndag den 27 november 2017
Presentation av Sparbanksstiftelsen Alfa
 
Klubbartiklar
måndag den 23 oktober 2017
"Vår" Rotarydoktor på besök

På Sävsjö RK:s lunchmöte 23 oktober var Agneta Runbom gäst och föreläsare. Hon är enverklig klippa när det gäller att ställa upp för Rotarys Läkarbank. När hon var i Kenya för ett par månader sedan var det nämligen 13:e gången hon var ute på uppdrag och några gånger på Sävsjö RK:s uppdrag. ”Många patienter och långa arbetsdagar” kan en Rotarydoktors 5-6 veckor långa tjänst sammanfattas. Agneta berättade och visade bilder från sina veckor i västra Kenya strax öster om Viktoriasjön. Det som imponerar på oss svenskar är hur mycket ”våra läkare” åstadkommer med små medel och mycket enkla förutsättningar. Många patienter har problem med malaria och cirka 6 procent är smittade av HIV, i området nära Viktoriasjön så många som 20 procent. Agneta Runbom tycker att Läkarbanken ska fortsätta sitt arbete på landsbygden i Kenya, även om framstegen när det gäller befolkningens hälsotillstånd bara uppvisar små framsteg jämfört med hur det såg ut första gången hon var där.

 
måndag den 4 september 2017
Projekt parcykel
Med hjälp av den populära Lantmännenkepsen gjordes idag en insamling till Sävsjö Rotarys projekt, Parcykel till äldreboende. Här ser ni det glada gänget som är väldigt nöjda med dagens insats. 
 
torsdag den 8 juni 2017
Vår första RYLA-stipendiat

RYLA är en verksamhet inom Rotary som vänder sig till unga ledare. När det drog ihop sig till RYLA-seminarium i Nässjö i våras bestämde styrelsen i Sävsjö RK att dela ut ett stipendium i form av deltagande i seminariet. Viktor Holst utsågs till stipendiat och på lunchmötet 29 maj kom Viktor och berättade om både sig själv och seminariet 
måndag den 5 juni 2017
Hole in one på Rotarygolfen

Årets upplaga av Rotarygolfen på Vetlanda GK blev en succé. 34 lag kom till start, vilket innebär cirka 130 spelare. För dagens prestation svarade Jesper Starck, som på banans åttonde hål slog alla golfares drömslag, ett hole in one.
Hole in one
Tävlingsförutsättningarna var de bästa med finfina banor, bra golfväder och perfekt service till spelarna med utspisning på tävlingsområdet, lunch direkt efter tävlingens slut, prisutdelning och en hel dags trevlig samvaro med kända och okända. Arrangörer var Vetlanda RK, Vetlanda Njudungs RK och Sävsjö RK. 

 
tisdag den 16 maj 2017
Parcykel till äldreboende

Vårt mål med insamlingen är att kunna köpa in minst en parcykel till kommunens äldreboenden. Parcykeln är en elcykel och kostar nästan 70.000:-. Missade du vår insamling är du välkommen att swisha ett bidrag till 123 390 7037, skriv parcykel i meddelandet.
Tack för ditt stöd!

 
RSS FLÖDE
måndag den 23 oktober 2017
Join us online for World Polio Day 2017

Livestream makes event available to

 
fredag den 20 oktober 2017
Scholar measuring and stopping public corruption

Scholar measuring and stoppi...

 
fredag den 20 oktober 2017
On the tracks of the Beast

In Mexico’s migrant shelters, a Rotary schol...

 
fredag den 20 oktober 2017
The power of a garden

 

 
torsdag den 19 oktober 2017
New partners build on Rotary's strengths

Habitat for Humanity and the ...

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Ljunga Park
Sanatorievägen 6
57635 Sävsjö

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Guvenörsbesök - Anders Larsson
2017-10-30 12:00