Klubbprogram
måndag den 22 oktober 2018
Guvenörsbesök
Distriktguvernör

Lars Hermansson

 
måndag den 29 oktober 2018
Programansvarig
Annika Thelin och Syed Latif från IM Vrigstad.
”IM start up hub" - för ett hållbart samhälle.
 
måndag den 5 november 2018
Programansvarig
Helena Gill
 
måndag den 12 november 2018
Programansvarig
Bo Ehlin
 
måndag den 19 november 2018
Årsmöte
 
måndag den 3 december 2018
Träcentrum Nässjö
Kommunikatör och marknadschef Ulrika Wikander
 
Klubbartiklar
måndag den 8 oktober 2018
EU-pengar att hämta för íderika

Annika Nilsson Leader Linné
Lunchmötet med Sävsjö Rotaryklubb 8 oktober gästades av Annika Nilsson från Leader Linné. Hon är verksamhetsledare där och hon berättade bland annat om de möjligheter som finns för enskilda, föreningar, organisationer och företag att få EU-bidrag.

 
måndag den 1 oktober 2018
Andreas - ytbärgare från Vrigstad


Andreas Hördegård fångade verkligen åhörarna när han berättade om sitt arbete som ytbärgare på en Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar.
På lunchmötet 1 oktober gästades Sävsjö RK av Andreas Hördegård. Han bor i Vrigstad och arbetar som ytbärgare. Det är ett ovanligt jobb han har och när han berättade att han i sitt arbete utgår från Umeå lyfte en och annan åhörare på ögonbrynen. Andreas gjorde värnplikten som ytbärgare och via en kompis från den tiden fick han reda på att det fanns ett jobb att söka.

 
måndag den 1 oktober 2018
På besök i österrikisk klubb

Här visar Bertil Gustafson standaret som han och Gun Nilsson fick vid sitt besök hos Rotaryklubben i Feldkirch, Österrike.
Nyligen var våra klubbmedlemmar Bertil Gustafson och Gun Nilsson på en resa till Österrike. Med staden Feldkirch som utgångspunkt gjordes utflykter till sevärdheter i såväl Italien, Lichtenstein som Österrike. Bland annat ingick en häftig resa på hög höjd med tåg till Italien.

Bertil och Gun tog reda på att Rotaryklubben i Feldkirch träffades kvällstid en dag när de var där och det passade ju bra.

 
måndag den 17 september 2018
Svenska råvaror är viktigt för Adam

Måndagen den 17 september gästade Adam Löfgren Sävsjö Rotaryklubb. Adam är sedan ett år butikschef för Coop i Sävsjö. Trots ännu inte fyllda trettio, har han arbetat inom handel över tio år. Född i en familj där alla är verksamma inom handel, bageri eller restaurant, föll det sig naturligt för Adam att börja där. Och på den vägen är det. 

 

 
måndag den 10 september 2018
Göran Wiking om asiatiska möten


Lunchmötet 10 september gästades vi av Göran Wiking. Han är relativt nybliven komminister i Vrigstad, men har arbetat som utsänd av Svenska kyrkan i Asien i många år. Han har bott och verkat i Honkong, Singapore och inte minst i Malaysia. Det var om några möten med spännande människor i Malaysia som han berättade. Malaysia är ungefär lika stort som Sverige med något fler innevånare. Man lever lite i skuggan av det stora landet Indonesien.

 
RSS FLÖDE
 
onsdag den 17 oktober 2018
The next wave in fellowship

Love of surfing brings together more than 450 ...

 
onsdag den 17 oktober 2018
Protecting against polio in Lake Chad

 
torsdag den 11 oktober 2018
Rotary clubs fight modern slavery with Freedom United

Fighting modern slaveryAn estimated 40.3 milli...

 
tisdag den 9 oktober 2018
Turning teens away from crime

Rotary clubs in Canada invest in the PACT p...

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MERss

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Eksjöhovgårds Värdshus
Eksjöhovgård 4
576 91 Sävsjö

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Guvenörsbesök
2018-10-22 12:00