Skänninge

Tomteracet avslutat - vi kom till Kalix i stället för Ockelbo

Så är nu 2020 års tomterace avslutat, efter att många tomtar bidragit med många många kilometer för att samla in pengar till Shelterbox. Vårt mål när vi började var att vi skulle springa till Ockelbo, för så mycket hade vi fått in i sponsorpengar, men i stället sprang våra tomtar ända till Kalix.

Under måndagen kommer vi dra vinnarna i de tre grenarna:
  • Pris lottas ut bland alla som har skickat in en bild på sig själv till skanninge@rotary.se med tomteluva och som har sprungit.
  • Pris till den som har sprungit i snyggast tomtedräkt/julinspirerade dräkt. Låt fantasin spruta och fota och skicka till oss!
  • Pris lottas ut bland alla som har betalt en frivillig anmälningsavgift (100 kr per person till swish 123 361 51 19.).
Loppet har samlat i 47 500 kr i sponsorpengar, och 6 100 kr i frivilliga anmälningsavgifter. Ett varmt tack till alla som har bidragit!

Ett varmt tack till våra sponsorer som hjälper till att göra detta lopp möjligt!
Östgötatidningen

Silversponsorer

Bostadsbolaget  Elias Ketuly AB Elinstallationer
Electrosec Forsbecks IBs bensin
K-bygg MSE SOFAB
Sotarn Vadstena sparbank
  Åhlin och Ekeroth

Samt våra silversponsorer

Asp & Karlssons Smidesverkstad AB
Danesa AB
Däckcentralen i Skänninge AB
EPOD AB
Gripenbergs gårdsbutik
Skänninge bygg
Skänninge gummiverkstad
Spångholmen Bed & Breakfast
Utsiktsbyggarna Entreprenad AB

Att vara Rotarian i Skänninge

Att vara Rotarian är att ha en plats i Skänninges nätverk där man kan finna sammanhang och meningsfulla aktiviteter. Att ideellt utveckla devisen ”Givers gain” – att ge är att få - skapar personliga möjligheter att leva ett rikt socialt liv långt upp i åren.

Skänninge Rotaryklubb har en bred åldersfördelning i medlemsgruppen vilket bidrar till ökad förståelse för de prövningar man ställs inför under olika skeden i livet. Det är också en källa till förkovran genom de infallsvinklar som gästande föredragshållare ger på världen utanför den närmsta kretsen. Föredrag om världen utanför Sverige skapar engagemang för behov av insatser för en bättre värld. Det ger också uppslag för nya projekt. Även beskrivningar av missförhållanden i vår närmiljö i vårt eget land skapar känslomässigt engagemang för att hjälpa människor som behöver stöd.

Studiebesök vid företag och institutioner i regionen skapar källor till diskussioner och en känsla för samhällets utveckling. Att stimulera unga människor till att utvecklas till positiva samhällsmedborgare är en uppgift som är viktig för Rotary. Genom stipendier och uppmärksammande av goda exempel vill vi som Rotarianer i Skänninge skapa en ökad sammanhållning och ett ökat engagemang för närsamhället som en länk till den stora världen utanför.