Skänninge

Anmälan till årets tomterace är öppet

Årets tomterace går av stapeln den 11 december kl 15:00. Tomteracet är loppet där vi alla - iförda tomtedräkt - springer, går, lunkar, hoppsaskuttar eller hjular så långt vi hinner och orkar på en timme. Det är därför det perfekta loppet för familjen: alla bestämmer själva hur långt loppet är!

Nytt för årets tomterace är
  • Vi börjar senare på dagen och banan kommer därför följas av marshaller och mer julmys
  • Pris till de två som har sprungit allra längst under loppet!

Anmälan sker genom att du swishar anmälningsavgiften (150 kr för vuxna, 100 kr för barn upp till 12 år) till swishnummer 123 36 15 119 fram till 10 december 23:59. Det är också möjligt att anmäla sig på dagen (200 kr för vuxna, 150 kr för barn). I anmälningsavgiften ingår:
Shelterbox
  • En tomtedräkt som du plockar upp samma dag som loppet, från kl 12:00 (barndräkter passar upp till 12 år ugnefär)
  • Dogge Doggelito värmer upp, så du är pepp på att springa från 14:45
  • Vätskekontroll utmed banan
  • Lotter i lotteriet (en lott per varv du springer på banan)

Du bidrar också med ditt deltagande till Shelterbox, som genom att ge anpassad materiel och utbildning till familjer som har förlorat sina hem i katastrofer, förvandlar förtvivlan till hopp. Shelterbox strävar mot en värld där ingen familj, som drabbats av en katastrof, står utan skydd mot väder och andra hot.

Ett varmt tack till våra sponsorer som hjälper till att göra detta lopp möjligt!
Östgötatidningen

Vagn och maskin AB
Utsiktsbyggarna Entreprenad AB

Att vara Rotarian i Skänninge

Att vara Rotarian är att ha en plats i Skänninges nätverk där man kan finna sammanhang och meningsfulla aktiviteter. Att ideellt utveckla devisen ”Givers gain” – att ge är att få - skapar personliga möjligheter att leva ett rikt socialt liv långt upp i åren.

Skänninge Rotaryklubb har en bred åldersfördelning i medlemsgruppen vilket bidrar till ökad förståelse för de prövningar man ställs inför under olika skeden i livet. Det är också en källa till förkovran genom de infallsvinklar som gästande föredragshållare ger på världen utanför den närmsta kretsen. Föredrag om världen utanför Sverige skapar engagemang för behov av insatser för en bättre värld. Det ger också uppslag för nya projekt. Även beskrivningar av missförhållanden i vår närmiljö i vårt eget land skapar känslomässigt engagemang för att hjälpa människor som behöver stöd.

Studiebesök vid företag och institutioner i regionen skapar källor till diskussioner och en känsla för samhällets utveckling. Att stimulera unga människor till att utvecklas till positiva samhällsmedborgare är en uppgift som är viktig för Rotary. Genom stipendier och uppmärksammande av goda exempel vill vi som Rotarianer i Skänninge skapa en ökad sammanhållning och ett ökat engagemang för närsamhället som en länk till den stora världen utanför.

torsdag den 2 juni 2022
Bengt Liljedahl