Skänninge

Anmälan till Tomteracet är nu öppet

Årets tomterace går av stapeln den 7 december kl 13:00 med start på Stora Torget i Skänninge. Föranmälan sker via Swish 123 361 51 19 och det kostar 100 kr för barn upp till 12 år och 150 kr för äldre. Om du anmäler fler än en person, ange då namnet och storleken (vuxen eller barn) per person så vi kan reservera rätt storlek på tomtedräkten till dig.

Tomteracet är en tävling där du själv väljer hur många varv du springer under en timma på den 1 km långa banan runt Skänninge. För varje varv får du en lott, och på den lotten kan du vinna priser.

Varmt välkommen med din anmälan!

Att vara Rotarian i Skänninge

Att vara Rotarian är att ha en plats i Skänninges nätverk där man kan finna sammanhang och meningsfulla aktiviteter. Att ideellt utveckla devisen ”Givers gain” – att ge är att få - skapar personliga möjligheter att leva ett rikt socialt liv långt upp i åren.

Skänninge Rotaryklubb har en bred åldersfördelning i medlemsgruppen vilket bidrar till ökad förståelse för de prövningar man ställs inför under olika skeden i livet. Det är också en källa till förkovran genom de infallsvinklar som gästande föredragshållare ger på världen utanför den närmsta kretsen. Föredrag om världen utanför Sverige skapar engagemang för behov av insatser för en bättre värld. Det ger också uppslag för nya projekt. Även beskrivningar av missförhållanden i vår närmiljö i vårt eget land skapar känslomässigt engagemang för att hjälpa människor som behöver stöd.

Studiebesök vid företag och institutioner i regionen skapar källor till diskussioner och en känsla för samhällets utveckling. Att stimulera unga människor till att utvecklas till positiva samhällsmedborgare är en uppgift som är viktig för Rotary. Genom stipendier och uppmärksammande av goda exempel vill vi som Rotarianer i Skänninge skapa en ökad sammanhållning och ett ökat engagemang för närsamhället som en länk till den stora världen utanför.

torsdag den 1 oktober 2015
Ensamkommande flyktingbarn
Mjölby har tagit emot ensamkommande flyktingbarn i nästan tio år, men i år kommer fler än någonsin.

fredag den 18 september 2015
Beskriver världen i rutor
Emelie Wedhäll beskriver världen - dels i ett förhållande, dels som dyslektiker - i serieformat.

fredag den 18 september 2015
En livsviktig bisyssla
Biodling är en verksamhet med många utmaningar. Därför att tre biodlare startat ett kollektiv för driva biodlning tillsammans.