NYHETSARTIKLAR

Försök med mötesformer

2015-05-04


Våra ordinarie klubbmöten är ryggraden i vår verksamhet. Det är där vi arbetar fram en trygghet och tillhörighet med Rotary. Det kan kompletteras med andra mötesformer och vi provade under vårterminen två, i samverkan med Skara RK: RSS (RotarySnillen Spekulerar) och Brasafton.

Våra klubbmöten är den normala mötesformen. Det är där vi pratar klubbfrågor, får kunskap, inspiration och omvärldsbevakning från veckoföredragen. 

De kan dock kompletteras med andra mötesformer och i våras provade vi två varianter, RSS (RotarySnillen Spekulerar) och Brasafton. Vi körde ett försök med två möten av varje slag: 

RSS genomfördes som ett frukostmöten i februari och ett i april. Där diskuterar vi djupare ett ämne som är aktuellt och intressant. Det kan vara en fördjupning från ett lunchföredrag eller något annat ämne som en medlem tagit upp. Mötet utgör en typ av tankesmedja som leder till stimulans, nya idéer, skapar mervärde och utgör ett erfarenhetsutbyte. Vi lär känna varandras kunskaper och kompetenser och kan på det viset få samarbetspartners, nya uppdrag och projektidéer. 

Brasafton utgörs av ett eftermiddags- eller tidigt kvällsmöte. Tanken med dessa möten är relationsbyggande mellan och inom klubbarna. Det befäster nätverk, ökar trivsel och samvaro. Även denna typ av möte ökar samverkan och samarbeten. Ingrid Ullberg och Richard Andersson ansvarar för dessa möten. 

Utvärderingen efteråt gav mersmak och klubbarna har beslutat att fortsätta under hösten 2015. Tiderna framgår av klubbens kalender (http://www.rotary.se/skara-borgen/calendar/).


 

 

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: skara-borgen@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Jula Hotell & Konferens
Vilangatan 4
53237 Skara

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Nyföretagarcentrum presenterar sin verksamhet
2019-05-27 12:00