President: Robert Petersson

 

  Kära Rotarianer och andra besökare! 

  Sommaren är definitivt över för i år. SMHI meddelade att det varit den    kallaste på 150 år där maxtemperaturen nåddes under våren och inte    under sommaren. Det är bara att ta nya tag och hoppas på nästa år.      Istället får vi glädjas över att  grundvattenreserverna stiger igen.

 

   Med sommaren i backspegeln så återgår Rotarys arbete mer i normala    gängor. Vilka prioriteter skall vi göra för innevarande verksamhetsår? Skall vi starta något nytt projekt eller vi fortsätter med det vi har sedan tidigare? Kanske vi skall se över några och se om vi kan förbättra eller förändra? Hur ser det ut med finanserna? Det är precis detta vi i styrelsen är fullt upptagna med nu. I oktober skall allt vara på plats och presenteras på ett klubbmöte. Styrelsen är helt enig. Nu skall planen delas och förverkligas.

 

En av våra ledstjärnor har varit DG Gun Klevås målplan som ser ut som följer:

 

  • Polio är nästan utrotat - få fall 2017 men behov av fortsatt vaccinering
  • Medlemsutveckling - vända utvecklingen
  • Mångfald och integration
  • Ungdomsutbyte/Ungdomstjänst
  • Göra Rotary mer synligt i samhället
  • Öka stödet till fonder/stiftelser

 

Den lokala målplan vi kommer att presentera innehåller precis allt detta på lite olika sätt och på olika nivåer. Då ger jag också mer förklaringar till vad dessa mål innebär och på vilket sätt vi bidrar till dessa. I väntan på det, så ber jag er fundera på om ni har någon kandidat som ni tror vill dela vår gemenskap och värderingar. Bjud in dem till ett möte. Vi bjuder på maten…

 

Till dig som inte har några kontakter hos Rotary idag och är intresserad av vår verksamhet så är du välkommen att kontakta mig på ropet.rp@gmail.com eller mobil/sms 0709-52049 52.

Robert Petersson
President 
 

 

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: Sbglisterrotary@gmail.com


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Dagmars Hamnkrog
Strandvägen 13
294 72 Sölvesborg

Ordinarie mötestid: Måndagar 18:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Malin Karlsson, ordförande Aktiespararna Sölvesborg Bromölla informerar
2017-09-25 18:30