President: Eivor Hermansson

President 2016/2017: Eivor Hermansson

Ett av de grundläggande behoven hos oss människor är att känna sig behövd, dvs att kunna hjälpa någon.

Att kunna göra skillnad för någon annan eller att "bry sig" är något som genomsyrar Rotarys värderingar och det är detta man gör när man är medlem. Ta en så enkel sak som att en del av medlemsavgiften går till Rotary Internationals olika hjälpaktiviteter - ett exempel är Läkarbanken. Men det finns flera. Se www.rotary.se

Sölvesborg Lister Rotaryklubb startade 1996. Vi är en klubb med en fin kamratanda, där vi värnar om varandra och om våra gäster, men också om nya medlemmar. Vi har idag 38 medlemmar som träffas på Dagmars hamnkrog i Hällevik den andra och fjärde måndagskvällen i månaden med start måndagen den 13 mars kl 18:30 - 20:00 där vi äter middag tillsammans och lyssnar på föredrag.

Sölvesborg Listers Rotaryklubb har flera strängar på sin lyra. Vi delar t ex ut miljöpris, yrkesutmärkelser och pris till elever som är goda förebilder bland kamrater. Vid varje tträff bjuder vi in gäster som ger oss en presentation om deras verksamhet eller ger oss intressanta upplevelser och erfarenheter de varit med om. Vi besöker företag och möter människor vi annars inte skulle träffa. Man lär på så sätt känna sin bygd från olika perspektiv.

Under tiden som det fanns asylsökanden på Hanöhus drev vi en Second Handbutik, där volontärer från boendet fick chansen att arbeta. Dessutom har vi haft s k matintegration där asylsökandena själva planerade, lagade och tog fullt ansvar för 3 träffar där vi i klubben tillsammans med Nogersunds Bygdeförening bjöds in. Ett uppskattat arrangemang, där en av "vinsterna" med detta blev att även kvinnorna tog plats och fick ökat självförtroende. Detta fick också till följd att kvinnorna mer och mer kom som volontärer i affären för att hjälpa till.

Ett medlemskap i Rotary ger ömsesidiga vinster. Du bidrar till att göra din hembygd till en bra plats att bo och verka på. Du får också veta och lära dig en massa saker som du kanske annars inte skulle få på ett enkelt, informellt och trevligt sätt.

Välkommen till oss! Vi ska väl hand om dig!

Sölvesborg Listers Rotaryklubb

Eivor Hermansson

Välkommen att kontakta mig på telefonnummer 0733 40 53 03 för mer information eller skriv till oss på följande mejladress: sbglisterrotary@gmail.com

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: Sbglisterrotary@gmail.com

Dagmars Hamnkrog