Välkomna till Sölvesborg - Lister Rotaryklubbs hemsida

ROTARY INTERNATIONAL

Rotary
är en världsomspännande organisation med 1,2 miljoner medlemmar i 34,000 klubbar i alla världsdelar. Det är en politiskt och religiöst oberoende organisation som gör skillnad genom humanitära insatser. Mest omskrivet är kanske utrotningen av polio som Rotary drivit under många år. Idag finns endast tre platser i världen där enstaka fall rapporterats. Men vi är också aktiva inom många andra områden. Du kan läsa mer om vårt internationella arbete på vår internationella hemsida https://www.rotary.org/. Rotary Sverige har också en hemsida med information, se http://www.rotary.se/

SÖLVESBORG – LISTER ROTARYKLUBB

De senaste åren har vi främst blivit omnämnda för det stöd vi gett nyanlända flyktingar på Hanöhus via klädbutik och integrationsprojekt. Men klubben driver även andra verksamheter på det lokala planet. Vi stödjer lokalt företagande, miljöfrågor, ungdomsprojekt typ utbytesprogram och mycket mer. Och inte att förglömma; vi har en fantastisk gemenskap som ger så mycket tillbaka på det personliga planet.

Måndagar var ojämn vecka träffas vi på Golfkrogen i Sölvesborg kl 12:30 där vi äter tillsammans, stämmer av våra projekt och lyssnar på intressanta föredrag. Ibland gästar vi lokala företag eller andra platser som presenterar sin verksamhet och de möjligheter och utmaningar de står inför. Detta framgår i vår kalender där varje möte annonseras med tid och plats.

MEDLEMSKAP

Vår Rotaryklubb är öppen för alla som är intresserade av att dela vår fina gemenskap och hjälpverksamhet med lokala, nationella och internationella projekt. Anmäl ditt intresse till vår president Robert Petersson 0709 524952 via sms/telefon eller via mejl till ropet.rp@gmail.com så återkommer vi till dig med mer information.

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Sölvesborgs golfkrog
Ljunganabbevägen 149
294 91 Sölvesborg

Ordinarie mötestid: Måndagar 12:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Kommer snart