Välkomna till Sölvesborg - Lister Rotaryklubbs hemsida

ROTARY INTERNATIONAL

Rotary
är en världsomspännande organisation med 1,2 miljoner medlemmar i 34,000 klubbar i alla världsdelar. Det är en politiskt och religiöst oberoende organisation som gör skillnad genom humanitära insatser. Mest omskrivet är kanske utrotningen av polio som Rotary drivit under många år. Idag finns endast tre platser i världen där enstaka fall rapporterats. Men vi är också aktiva inom många andra områden. Du kan läsa mer om vårt internationella arbete på vår internationella hemsida https://www.rotary.org/. Rotary Sverige har också en hemsida med information, se http://www.rotary.se/

SÖLVESBORG – LISTER ROTARYKLUBB

De senaste åren har vi främst blivit omnämnda för det stöd vi gett nyanlända flyktingar på Hanöhus via klädbutik och integrationsprojekt. Men klubben driver även andra verksamheter på det lokala planet. Vi stödjer lokalt företagande, miljöfrågor, ungdomsprojekt typ utbytesprogram och mycket mer. Och inte att förglömma; vi har en fantastisk gemenskap som ger så mycket tillbaka på det personliga planet.

Andra och fjärde måndagen i var månad träffas vi på Dagmars krog i Hällevik där vi äter tillsammans, stämmer av våra projekt och lyssnar på intressanta föredrag. Ibland gästar vi lokala företag som presenterar sin verksamhet och de möjligheter och utmaningar de står inför.

MEDLEMSKAP

Vår Rotaryklubb är öppen för alla som är intresserade av att dela vår fina gemenskap och hjälpverksamhet med lokala, nationella och internationella projekt. Anmäl ditt intresse till vår president Robert Petersson 0709 524952 via sms/telefon eller via mejl till ropet.rp@gmail.com så återkommer vi till dig med mer information.

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Dagmars Hamnkrog
Strandvägen 13
294 72 Sölvesborg

Ordinarie mötestid: Måndagar 18:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Sverigevandraren Tommy Nilsson
2018-01-22 18:30