Stenungsund

PRESIDENT: Katarina Nielsen

Hej och välkommen till vår hemsida. Roligt att Du är intresserad av oss och av vad vi gör.

Rotary mer än 100 år och en världsorganisation som finns i de flesta länder. Vi är 1,2 miljoner kvinnor och män i 35.000 klubbar. Vår klubb här har 50-talet medlemmar som träffas för gemensam lunch på måndagar, 11.30 - 13.00, på Stenungsbaden Yacht Club.

Rotarys verksamhet kan indelas i välgörenhet, allmänbildning och klubbliv. Vi är obundna politiskt och religiöst och vi är inte ett ordenssällskap som en del tror. Globalt arbetar vi för en värld fri från polio genom att vaccinera barn. Projektet är snart klart då endast tre länder ännu har fall av polio. Vi samarbetar med världshälsoorganisationen WHO och familjen Bill och Melinda Gates. Andra projekt är att hjälpa till med vattenförsörjning och att skicka läkare till sjukdomsdrabbade områden.

Lokalt i Stenungsund ordnar vi varje sommar i samarbete med Segelsällskapet en seglarskola för barn och unga med funktionsvariationer. Vi hjälper till med yrkesvägledning vid Nösnäsgymnasiet och ger stipendier till 2 framgångsrika elever.

Varje måndag lyssnar vi på ett föredrag och ämnena varierar stort med både lokala föreläsare eller föreläsare vi anlitar från annat håll.

I vårt klubbliv stödjer vi varandra, umgås vid luncher och andra tillfällen samt använder det yrkesnätverk som alla klubbar utgör. Vid resor ute i världen kan man besöka vilken klubb som helst. Man blir väl mottagen och får ytterligare värdefulla kontakter.

Jag heter Katarina Nielsen och kommer vara president i Stenungsunds RK 1 juli-21 till 30 juni-22. Jag är leg optiker sedan nästan 30 år, och driver, tillsammans med min man Jörn, optikbutik i Stenungsund och Skärhamn. Jag är född och uppvuxen i Malmö, men har bott många år i Småland och de senaste 11 åren i  Stenungsund.

Jag har två vuxna barn, Max och Sarah, som båda bor i Göteborg. På min fritid är jag också engagerad i Vision for all, en organisation som reser runt i världen och hjälper människor med glasögon. Förutom det reser jag gärna eller pysslar i min trädgård.

Är du intresserad av Rotary och vill veta mer så kontakta mig eller någon annan i styrelsen.

/ Katarina Nielsen