Stenungsund

Välkommen till Stenungsunds Rotaryklubb!

Äntligen har vi återupptagit våra fysiska lunchmöten på Stenungsbaden Yacht Club! Vi träffas varje helgfri måndag klockan 11:30! Vi minglar en stund, äter en välsmakande lunch i vår egna restaurangavdelning och lyssnar efter detta på ett intressant föredrag. Håll utkik i din E-postlåda eller via SMS. Stenungsunds Rotaryklubb har cirka 50 medlemmar från Tjörn, Stenungsund och Orust.

President - Katarina Nielsen, 0725-17 00 19
Klubbmästare - Robert Larsson, 0706-55 69 55
Programansvarig - Maria Renfors, 0709-83 91 07

måndag den 24 januari 2022
Egil Midtbö, författare

Vad hände egentligen under krigen i Norge? Egil Midtbö arbetar till vardags som präst på Orust och har nyss skrivit en historisk roman om sin uppväxtkommun i Norge. Denna måndag kommer han och berättar mer om sin bok "Tystnaden i Soknadal".

" Alla vet att historieböckerna skrivs av vinnarna.
Efter Tysklands nederlag i 2:a världskriget präglades den efterföljande norska historieskrivningen av modiga motståndsmän, anti-nazism och ett samlat norskt folk mot den tyska ockupationsmakten. Men var det hela sanningen?
Efter kriget låg tystnaden som en tjock dimma över det norska samhället. Det fanns undanträngd skam, skuld och en mycket mer komplex bild som ingen vågade berätta: Det norska samhället hade profiterat och samverkat med nazisterna genom kriget.
I Egil Midtbös debutroman ”Tausheten i Sokndal” skildras denna tystade och kontroversiella berättelse genom två fängslande livsöden."

Varmt välkomna!

måndag den 31 januari 2022
Lotta Nilsson, Träningskliniken
Lotta Nilsson, VD och grundare Träningskliniken

Denna måndag får vi besök av Lotta Nilsson, Träningskliniken, i Skärhamn.

Träningskliniken tilldelades det av Företagarna Stenungsund & Tjörn det specialinrättade priset ”Covidomställningspris” i våras. I nomineringen skriver juryn bland annat ”Att då, likt fågel Fenix, kunna resa sig upp ur askan och inte bara arbeta för att rädda sin egen verksamhet, utan också värna om hela Tjörns näringslivs välmående och våra seniora invånare i synnerhet, är väl värt ett pris!”

Nu kommer hon till oss och berättar om idén som föddes när ett nytt virus begränsade allas liv. Och beslutsamheten och engagemanget som vände utmaningarna med pandemin till att öppna upp möjligheter för fler att komma i sitt livs form.

Varmt välkomna!

måndag den 7 februari 2022
Sofia Alfredsson, Distriktsveterinärerna
PREL
Sofia Alfredsson, Distriktsveterinarerna

måndag den 21 februari 2022
PREL Camilla Johansson - STATIONEN Svg

onsdag den 8 september 2021
Gästvärdar 2021-2022

Lista över klubbens värdar under innevarande Rotaryår.

Här kan du se vilka som skall vara gästvärdar under rotaryåret 2021-2022. Du ser också vad som förväntas av dig.