Stockholm-Älvsjö Rotaryklubb träffas varje måndag kl. 18.00-19.30 på Älvsjö värdshus, Johan Skyttes väg 214. Vi äter middag tillsammans och därefter har vi en föreläsning. Ämnet för dagen kan ni alltid se här på vår hemsida. För närvarande är vi 51 medlemmar varav 37% kvinnor. Vi har en barnfond som stödjer olika projekt, bl.a. fadderbarn genom SOS barnbyar. Detta år har vi 2 utbytesstudenter. Vi stödjer liksom alla Rotaryklubbar Polio plus, ett projekt som bidrar till att utrota polio i världen.
Ni är alltid välkomna att besöka vår klubb, vare sig ni är Rotarymedlem eller bara intresserad.

Klicka på bilden nedan för att läsa senaste exemplaret av tidningen Rotary Norden, höra från vår president eller klicka på flaggan för att gå till Rotary International.

Rotary Norden Svajande rotaryflagga

Världspresident Ian Riseley uppmanade i höstas alla klubbar att plantera ett träd per medlem. Vår klubb har planterat 400 träd i Östra Afrika genom Vi-skogen.

I vår kommer vi att samla pengar till en Shelterbox.
Vi har nu genom våra medlemmars bidrag och vår hedersmedlem Axel Isakssons donation kommit upp i det belopp som en Shelterbox kostar dvs 7000 kr! Vi är nu på god väg mot vår nästa!

Shelterbox.org  är en ledande internationell katastrofhjälpsorganisation som har som specialitet att mycket snabbt leverera nödboende och livräddande material till familjer som har blivit hemlösa runt om på jorden.
Vill ni bidra till boxen så är vårt  bankgiro 423-4803 ,och  Swishnr 123-2060168 märk inbetalning: Shelterbox.

Klubbprogram
måndag den 17 december 2018
Årsavslutning i kyrkan

måndag den 14 januari 2019
Lagrådet i RI
Årets första möte inleds med att Britt Hernell från Distrikt 2370 informerar om Lagrådet i RI

måndag den 21 januari 2019
Dalkurd, en framgångssaga.

måndag den 28 januari 2019
Jazzfest på Nalen
Jazzfesten på Nalen går av stapeln den 28 januari 2019. Klubben beslutade att stötta Stockholm-Västerled Rk genom att uppmana medlemmarna att delta.
Vid Jazzfesten spelas härlig o rolig musik från början av 1900-talet till våra dagar. Sex orkestrar ställer upp till förmån för Alviks Basket och deras integrationsprojekt för ensamkommande ungdomar.

måndag den 28 januari 2019

måndag den 4 februari 2019
Hjältarna på Örnen
Hjältarna på Örnen - avtryck från Andreexpeditionen. Talare: Sandra Häll Pettersson.

måndag den 18 mars 2019

måndag den 27 maj 2019

Klubbartiklar
lördag den 25 augusti 2018
Älvsjö RK i Parkens dag med visning av ShelterBox
Älvsjö RKdeltog i Parkens dag i Långbroparken.
Vi presenterade vår verksamhet med bland annat visning av Shelter box.

måndag den 28 maj 2018
Huddingedagarna
Bengt Svensson och Magnus Berg representerade
Rotary och vår klubb på Huddingedagarna
26/5. Älvsjö Rotaryklubb syns!

söndag den 20 maj 2018
ROTARY.ORG PROJECT
Planting trees in east Africa

We were inspired by Ian Riseleys goal to plant a tree for each member.
In Sweden there is an organisation called Vi-skogen.
Through them we bought 400 trees to be planted in east Africa.
They even teach children in schools how to grow vegetables.
The children teach their familys so it will be "rings on the water".
Our members think it is a way to contribute to climate compensation.

Detta är inlagt på Rotary.org/ project

tisdag den 8 maj 2018
Loppis i Lerkrogsparken
På plats i Älvsjö!
Loppis i Lerkrogsparken för att samla
pengar till Shelterbox och informera om Rotary!

fredag den 23 februari 2018
Shelterbox
Shelterbox information

måndag den 22 januari 2018
Utbytesstudent delar med oss
F.d. utbytesstudenterna Anton och Martin Holm gav en inblick i sina erfarenheter och upplevelser under sina utbytesår: aktiviteter anordnade av Rotary och från värdfamilj och jämförelse med skola.
Martin spenderade sitt år i en liten by (ca 2000 invånare) utanför Perth, Australien och Anton på en skidort (ca 12000 invånare) i Canada.

tisdag den 12 december 2017
Julavslutnings 2017
Det vackra snöfallet som föll under dagen gav en vacker inramning till kvällens julavslutningsmiddag. Vi möttes av doften av glögg, kakor och små ljuvliga saffransbullar som Älvsjöbageriets ägare Anders Olsson med personal hade dukat upp.

måndag den 4 december 2017
Älvsjö RK i Älvsjö Gymnasiemässan

Årets gymnasiemässa var som vanlig välbesökt. Rotarys ungdomsutbyte har en egen monter. Några av Rotarys utbytesstudenter deltog också. De drar blickarna till sig i sina kavajer fulla med pins. Några medlemmar från Älvsjö rotaryklubb var med och arbetade.

måndag den 30 oktober 2017
Bitcoin med Linus Dunkers
Linus Dunkers vår tidigare klubbmedlem och numera kändis som Bitcoin säkerhetsexpert ;) höll ett mycket intressant föredrag.

onsdag den 18 oktober 2017
Vård av handikappade barn på Sri Lanka
Vår klubbmedlem Béla berättade om en verksamheten på ett dagcenter för barn med funktionshinder i Colombo, Sri Lanka. Detta dagcenter sponsras bland annat av flera föreningar i Åtvidaberg och detta skulle även kunna vara en lämplig bidragstagare för vår klubb och vår barnfond.

E-post: stockholm-alvsjo@rotary.se

Älvsjö Värdshus