Stockholm-Kista

Klubbmöte (Zoom)

Klubbmöte via Zoom i Stockholm Kista Rotaryklubb 21-02-26

9 deltagare.

Vi fick idag lyssna till Mustafa Ismails egoföredrag. Mustafa växte upp i den engelska delen av Somalia i en familj med rötter i Kenya. Efter skolgång i Kairo och fortsatt utbildning i Indien återvände han till Somalia som han och hela hans familj tvingades fly från strax därefter på grund av det inbördeskrig brutit ut i landet.

Mustafa sökte asyl i Sverige 1988 och var då 23 år gammal. Han hamnade i en flyktingförläggning i en liten ort i Jämtland. Här tillbringade han sitt första år i Sverige och fick uppleva vad en riktig nordisk vinter innebär.

Med den utbildning Mustafa hade i bagaget blev det naturligt att söka sig till en större ort och valet föll på Stockholm. Nu kunde Mustafa påbörja sin karriär i arbetslivet med anställning på bland annat SJ. Efter genomgången utbildning på KTH inom datasystem fick Mustafa sin anställning på Stockholms stad för 20 år sedan. En anställning  som han fortfarande innehar.

Idag arbetar Mustafa inom Arbetsmarknadsförvaltningen med fokus på yrkesutbildningar, där det ingår att hjälpa de människor som idag har försörjningsstöd att kunna stå på egna ben.

Mustafa har också engagerat sig som aktiv politiker inom Liberalerna.

Vid pennan,

Gunnar Björklund