Stockholm-Kista

NYHETSARTIKLAR

Klubbmöte (Zoom)

Klubbmöte via Zoom i Stockholm Kista Rotaryklubb 21-04-23

9 deltagare varav två gäster.

Vår president hälsade dagens föredragshållare Gunilla Cullemark välkommen och berättade att våravslutningen kommer att hållas den 18 juni utomhus om möjligt, i likhet med vad vi hade förra året.

Gunilla Cullemark berättade om sin verksamhet i Stockholm där hon förutom sitt eget författarskap ger kurser och workshops genom sitt företag SkrivSprånget. Redan som 14-åring gjorde tog hon sina första steg på författarbanan då hon fick sitt manus antaget till Mitt livs novell.  Gunilla har sedan dess bl.a. kommit ut med romanen Luskokarungen och novellsamlingen Vinddrake samt skrivit manus till flertalet pjäser för kulturföreningen RoJ.
Gunilla har nyligen utkommit med en bok med titeln Kajakbyggerskan och berättade om sitt arbete med boken som skildrar hur en människa i kris väljer att göra något som hon aldrig gjort förr och heller inte har någon som helst kunskap om. Gunilla framhöll att hon gärna skriver om det vardagsnära och den dramatik som hör till livet självt och som berör oss alla.
Själva skrivandet innebär i Gunillas fall att hon skriver två st A4-sidor per dag på sin dator. Texten granskas sedan och blir inte sällan omarbetad innan manuset går till korrekturläsning och granskning för att sedan tryckas och distribueras via bl.a. Bokus där den aktuella volymen återfinns både som häftad, e-bok och ljudbok.

Vid pennan

Gunnar  Björklund