Stockholm-Kista
STOCKHOLMS VÄSTRA
ArticleView

NYHETSARTIKLAR

Pralini och två nya medlemmar!

Sinem Yousuf berättade om sitt företag Pralini som tillverkar högklassiga dadelprlainer, och de två nyinvalda medlemmarna Lars Wallén och Ted Johansson välkomnades med var sin Rotarynål. Två nya medlemmar!

Lunchmöte i Stockholm Kista Rotaryklubb, 2018-02-23

16 närvarande, varav tre gäster.

Vår president hälsade välkommen till dagens möte där vi fick träffa två nya medlemmar i vår klubb: Lars Wallén, som arbetar som auktoriserad revisor och partner på PwC samt vår tidigare medlem Ted Johansson som nu alltså återinträder i klubben!

Christer gav en kort introduktion av Rotary och verksamhet som idag omfattar 32.000 klubbar och sammanlagt över 1,2 miljoner medlemmar som samlas bakom Rotarys syften och mål med Service Above Self som måtto.

Efter att de nyinvalda presenterats erhöll de Rotarynålen ur presidentens hand.

  

Dagens föredrag hölls av Sinem Yousuf, grundare och ägare av företaget Pralini som specialiserat sig på handgjorda dadelpraliner som sedan säljs via företagets hemsida. Pralini startade sin verksamhet för ett knappt år sedan och har redan sina orderböcker fulltecknade. Sinem berättade hur hon noggrant väljer ut dadlarna som kommer från en lokal producent i Medina. Varje dadel inspekteras efter kärnuttagning varefter den fylls med choklad.

Som avslutning fick vi alla dela på en 16-bitarsförpackning och kunde konstatera att det verkligen handlade om en utsökt fin och välsmakande produkt!

Vinflaskan vanns denna gång av undertecknad.

 

Vid pennan,

 

Gunnar Björklund