Stockholm Strand

SWISH 1230 4990 20

Stockholm Strand Rotaryklubb grundades 1993. Vi är idag 26 rotarianer som träffas varje torsdag för
att utbyta erfarenheter, inspireras av föreläsningar och bidra för att göra världen lite bättre. Vi är ett nätverk i Rotarys globala nätverka av klubbar. Dessa rotaryklubbar består av yrkesaktiva ställer sina yrkeskunskaper och ledarskap till förfogande för att genomföra projekt som hjälper de som är sämre lottade eller behöver hjälp eller stöd.

Är du intresserad av Rotary? Varmt välkommen till oss när vi träffas! Kontakta oss på vår Facebook-sida, klicka här.

Den 1 juli 2019 inledde vi ett nytt år i klubbens drygt 25-åriga verksamhet. Årets världspresident, Mark Daniel Maloney's tema för 2019/2020 är Rotary Connects the World. Mark Maloney vill att alla rotarianer gör 2019-20 till det år vi fokuserar på att stärka Rotarys nätverk och bygga ett nätverk som tillåter talangfulla, omtänksamma och generösa personer att samlas och göra något meningsfullt genom Rotary.

Varmt välkommen till oss!

Kort fakta om klubben:
Antal medlemmar: 30 st
Andel kvinnor i klubben: 54%
Andel män i klubben: 46%

torsdag den 9 juli 2020
ZummerZnack varje torsdag - hur gick det sen? Se www.stockholmstrand.org Gunnar Ekberg kommer och berättar om Det Hemliga Malmö.
Gå till Stockholm Strands hemsida för mer information -  www.stockholmstrand.org

På torsdag berättar Gunnar Ekberg om Det Hemliga Malmö.

På torsdag morgon tar Gunnar Ekberg med oss in i en värld av konspiration och hemliga samarbeten där Malmö under lång tid spelade en viktig nyckelroll som nav i det internationella maktspelet.

Det hemliga Malmö, en bok av Lena Breitner och Gunnar Ekberg om en stad i ett gränsland som med sin närhet till kontinenten berörts av krig och konflikter på ett sätt som påverkat skåningarnas inställning till historien in i våra dagar. I boken berättas om Malmös hemliga historia med motstånd, terror, spionage och annat det sällan talas om. Från motståndsrörelsen mot Karl X på 1600-talet och Karl XII:s hemlige spion till Lenins hemliga besök, bomber i Slottsparken, engelska, amerikanska, tyska agenter och danskt motståndsfolk och inte minst det dansk-svenskt hemligt samarbetet.

Gunnar Ekberg, med en bakgrund i den svenska militära underrättelsetjänsten har i boken De ska ju ändå dö beskrivit bland annat sina år som dubbelagent i terrororganisationer i Mellanöstern. Fick efter dödshot i samband med IB-affären gömma sig utomlands.

Lena Breitner är journalist och bl a fil kand. i historia. Som journalist forskar hon på andra världskriget, Stasi och kalla kriget.

torsdag den 17 december 2020
Julbetraktelse

UKV (Unga Kvinnors värn)

Stockholm Strand RK bistår Unga Kvinnors Värn (UKV) med bidrag till Julklappar och roliga aktiviteter, såsom Gröna Lund.
Unga Kvinnors Värn (UKV) är Stockholms första kvinnohus och har arbetat med utsatta kvinnor sedan år 1914.

Rotary Planterar
Återplanteringen av skövlad skog i Rumänien

UF - Östra Real

Stockholm Strand har under flera år arbetat med att vara rådgivare för olika UF-företag i Östra Real. Klubben delar även ut en premie till det UF-företag som på bästa sätt har lyckats med att arbeta in FN-hållbarhetsmål.