Stockholms Västra

Stockholms Västra Rotaryklubb grundades 1948 som huvudstadens andra rotaryklubb och upptagningsområdet var Kungsholmen.
Initiativet till att stifta vår klubb togs av Kurt Belfrage. Han tog Rotary till Sverige 1926 och blev också klubbens förste president 1949-1950.
Klubben träffas för onsdagsluncher kl 12-13 i Odd Fellowhuset vid Kungsträdgården.

Varmt välkommen!

onsdag den 15 juli 2020

onsdag den 22 juli 2020

onsdag den 29 juli 2020

onsdag den 5 augusti 2020

onsdag den 12 augusti 2020

onsdag den 19 augusti 2020
Presidentskifte

onsdag den 26 augusti 2020
Ej fastställt

måndag den 16 mars 2020
Ung Företagsverksamhet
Ung Företagsamhet
I samband med den regionala tävlingen Ung Företagsamhet på Älvsjömässan den 19 februari får vi gratulera Kungsholmens gymnasium och två av UF-företagen som nu går vidare till SM I Ung Företagsamhet den 19 maj 2020 på Älvsjömässan.

LENK UF, som vann 2:a pris i kategorin Årets Tjänst, vill få oss att tänka om hur vi ser på shopping och visar att kläder kan vara minst lika attraktiva när de konsumeras för andra gången som första. De har därför startat en Instagram-baserad second-hand butik med fokus på låga priser samt god kundservice och de kontrollerar alla plagg innan de läggs ut till försäljning.

Vågafråga UF  vann 2:a pris i kategorin Årets Samhällsentreprenör. De har utgått från Samtyckeslagen och tagit fram en kondom som uppmärksammar samtyckesfrågan ”tänk till en extra gång”. Idén imponerade och de entusiastiska ungdomarna bakom produkten jobbar nu hårt för att  få igång försäljningen.

onsdag den 11 december 2019
Besök av Guvernören och välkommen till ny medlem
Den 4 december på vårt klubbmöte hade vi besök av vår Gurvernör Anders Johansson som redogjorde för sin grundläggande filosofi när det gäller utveckling av Rotary. Han har tre käpphästar som fokus. Den första är att fokusera på att få in nya medlemmaroch behålla behålla de gamlsa. För det andra gäller det att utveckla och driva spännande projekt. För det tredje att vi måste låta höra om oss och berätta om allt vi gör och vara stolta över det.

Lydia Banderby
ansvarig för medlemsutveckling berättade om vad hon gör för att utveckla medlemskapet och inbjöd oss till utbildning i Rotary medlemskap den 23 januari, 18 till 20, Valhallavägen 148. Anmälsan görs på www.rotary.se

Vi (Kent Vesterberg och Anders Johannson) välkomnade sedan Carl Lilja, lärare i entrreprenörskap på Kungsholms gymnasium som ny klubbmendlem.

torsdag den 28 november 2019
Fonden för barn i människohandel
Anneli Avelin  från Insamlingsstiftelsen mot Trafficking talade om Fonden för barn i människohandel på vår lunchsammankomst den 27 november. Det var ett mycket intressant föredrag som pekar på den omfattande handeln med männiksor och då speciellt kvinnor med barn. De verkar speciellt usatta. Det finns stora mörkertal och allt som kan hjälpa dessa männiksor med det som inte myndigheterna hjälper till med är önskvärt. Denna fonden ser till att barn till personer som handlat i nöd för lite extra hjälp utöver det som myndigheterna svarar för.
Om du vill hjälpa till så kan du swisha till 1233727666
Om du vill nå Anneli för ytterligare information så når du henne på 073-073 75 01

torsdag den 28 november 2019
slöseriombudsmannen
Johan Gustavsson, slöseriombudsmannen, redogjorde för hur organisationen
granskar slöseri med våra skattepengar på uppdrag av Skattebetalarnas
förening på vår lunchsammankomst den 6 november. Han gav flera exempel på hur våra skattepengar används på fel sätt
och till fel saker.

måndag den 6 maj 2019
Kungsholmens UF Program

Samarbetet med Kungsholmens Gymnasium och UF-programmet har bivit mycket positivt. Tre av de UF-företag som genomfört sina pitchar för oss vann i den regionala UF-tävlingen tidigare i år vilket innebar att de gick vidare till SM på Älvsjömässan den 6-7 maj. Nu kan vi med glädje meddela att de vann 1:a och 2:a pris i SM.

yPath UF - 1:a pris i kategorin Årets Samhällsentreprenör samt 2:a pris i kategorin Årets Affärsplan.
MatHjälp UF - 1:a pris i kategorin Årets Hållbara UF-företag samt 2:a pris i kategorin Årets Samhällsentreprenör.
PizzaAd UF - 2:a pris i kategorin Årets Tjänst.

Varmt grattis till alla de duktiga UF-eleverna.

onsdag den 17 april 2019
Våra Bin
Docent Eva Forsgren, från Lantbruksuniversitetet pekade på en rad miljöfaktorer som påverkar bina som pollinatörer och konstaterade att intresset för bin och pollinering är idag större än någonsin.

onsdag den 10 april 2019
Operation Smile
Hedde Lundgren är volontärsamordnare inom den internationella hjälporganisationen Operation Smile. Här finns ett nätverk av tusentals medicinska volontärer från över 80 länder som opererar barn och vuxna med olika ansiktsmissbildningar. En operation tar oftast mindre än en timme att genomföra och förändrar barnets liv för alltid.