NYHETSARTIKLAR

Veckobrev vecka 40

2017-10-04 - 2018-01-18

Veckomöte den 2 oktober 2017

Kvällsmöte: Måndag 2 oktober 2017
 
Närvarande 10 st medlemmar och 2 st gäster
 
President Martin Karlsson hälsade alla välkomna till kvällsmötet på Strömstads Bokhandel. 
 
Efter att på sedvanligt sätt ha hälsat gästerna välkomna annonserades att styrelsen beslutat att vi i år vill uppmärksamma Världspoliodagen den 24 oktober. På den dagen kommer vi att anordna en vandring runt Strömsvattnet där Strömstad Rotaryklubb för varje fullföljande person skänker 20 kr till Rotary Foundations insamling för att utrota Polio. De insamlade pengarna kommer sedan att dubblas av Melinda och Bill Gates Foundation. I samband med denna aktivitet kommer vi även att ha insamling av pengar till våra lokala projekt samt till Panziprojektet. Starttiden är mellan kl. 15.00 - 19.00 och vi behöver funktionärer som kan hjälpa till vid start och målgång samt med insamling av pengar till våra projekt. Anmäl er till Ewelina eller Martin om ni har möjlighet att hjälpa till. Ju fler som hjälper till desto bättre.
 
Lise-Lotte Birgersson presenterade sedan Strömstads Bokhandel som hon och hennes syster Ann-Sofie Stamfält har drivit i snart 10 år. Företrädare var Gösta Oldborn som drev bokhandeln i 30 år. Innan det var det Gislén som drev bokhandeln i 40 år så Lise-Lotte hoppas hålla på många år till.
 
De har under åren förändrat sortimentet något och senaste tillskottet är garn. Det är spännande att prova på nya tankar och idéer, men huvuddelen kommer alltid att vara böcker då det annars inte går att kalla sig en bokhandel menade Lise-Lotte.
 
Storsäljare är deckare i pocket. Lise-Lotte berättade att de har många norska kunder som kommer och köper böcker. De vill ha deckare av svenska författare så det säljer de mycket av. 
 
Lise-Lotte berättade att de är med i en kedja som heter Ugglan. Fördelen med Ugglan är att de genom den organisationen har de tillgång till bra inköpspriser. Det ger bättre priser när man från organisationen köper in många böcker än att var och en av bokhandlarna ska gå till förlagen och köpa några få böcker. Ugglan ger det bästa av två världar där man får tillgång till en inköpsorganisation, men ändå är fristående och kan göra det man själv tror på och välja sitt sortiment. 
 
Efter en frågestund tackade Martin för att Lise-Lotte öppnat butiken för oss och berättat om verksamheten. Det bjöds även på fika där Ewelina bakat kaka till kaffet.
 
Alla hälsades hjärtligt välkomna till våra kommande möten. Nästa lunchmöte är nästa vecka den 9 oktober kl. 11.45 på Laholmen.
 
Noteringar av Martin Karlsson

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MERss

KONTAKTINFORMATION

Tel: 052619700 E-post: stromstad@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Laholmen Hotell
Ångbåtskajen 4
452 30 Strömstad

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Antibiotika till folk och fä - Claes Toreld
2018-10-22 11:45