Klubbprogram
fredag den 26 april 2019
Rehabilitering av traumatiska handskador

Stefan Johansson, Leg Fysioterapeut, och Pernilla Vikström, Leg Arbetsterapeut kommer till vår klubb. Båda har mångårig erfarenhet från sitt kliniska arbete på Handkirurgiska kliniken SUS Malmö. Pernilla disputerade 2018 då hon försvarade sin avhandling vilken adresserar tidig rehabilitering efter omfattande traumatiska nervskador i händerna. Tillsammans kommer de berätta om sina resor till Zimbabwe, vilka är ett samarbete mellan Lunds Universitet och University of Zimbabwe. Zimbabwe som på 70-talet var Afrikas mest utvecklade land men genom många års diktatur fullkomligt raserats. Under sina resor har de hållit bl.a. kurser och workshops i Handkirurgi och Handkirurgisk rehabilitering för att sprida kunskap som ett steg i att få Zimbabwe på fötter igen. Eller som de själva säger “Make Zim great again”!

fredag den 3 maj 2019
Ekodukten över E 65

fredag den 10 maj 2019
Egoföredrag

fredag den 17 maj 2019
Norges Nationaldag

fredag den 24 maj 2019
Författare Björn Ranelid
Vår klubb får besök av Björn Ranelid! Björn föddes 21 maj 1949 och växte upp i Kirsebergs församling i Malmö. Han är en välkänd och mycket uppmärksammad kulturpersonlighet, författare och föredragshållare. Björn har hunnit skriva 33 böcker och cirka 800 essäer, krönikor och artiklar. Han har också ett förflutet som tidigare adjunkt i svenska, religionskunskap, matematik och filosofi 1977–1989. Björn Ranelid är bosatt på Österlen och på Södermalm i Stockholm. Kanske att hans hustru Margareta också följer med till Svedala? Vi får väl se och framförallt höra ett intressant föredrag med många metaforer!

Klubbartiklar
fredag den 11 januari 2019
Vi har bytt möteslokal!

Vi har talat om att byta möteslokal många år. Nu har det hänt. Vi lämnade Folkets Hus i februari där vi har haft vår möteslokal sedan början av 1990-talet och vi har flyttat till Svedala Trade Center - STC - från och med fredagen den 1 februari 2019. STC har byggt en ny fin konferenslokal på Gyllerogatan 1 i Svedala. (Östra Industriområdet och lokalen är synlig från väg 108. Infart antingen från väg 108 / Idrottsplatsen österut eller från rondellen 108/ och Motorvägen E65 och via N. Ellenborgsvägen. You can´t miss it!.

En nyhet är samtidigt då också att man måste anmäla sin närvaro så att vår nya restauratör vet hur mycket lunchmat som ska tillagas.
Så här anmäler Du!

Klicka på Nästa möte

Fyll i Din email

Password för alla -  RotarySvedala123!

Rotary Nyhetsflöde
tisdag den 26 mars 2019
Fluid approach to water

måndag den 18 mars 2019