Täby-Attunda
STOCKHOLMS VÄSTRA

Rotary sammanför mer än en miljon engagerade personer för lokala och globala samhällsnyttiga projekt. Vår klubb Täby-Attunda har träffats sedan 1975 och är idag cirka 40 medlemmar: många olika yrkesbakgrunder i olika åldrar, cirka 30 % kvinnor, och högt i tak. 

Om du är intresserad av att delta som gäst eller bli medlem så hör av dig! Som medlem kommer du inspireras av cirka 40 föredrag/träffar per år och samtidigt utveckla ditt nätverk med bland annat en försäkringsexpert, en kyrkoherde, en ögonspecialist, en hållbarhetskonsult, en känd konstnär, en arkitekt, en läkare, en rekryteringsexpert, specialister, sakkunniga, och VD:ar!

Läs mer om våra aktiviteter på vår facebooksida


måndag den 29 november 2021
Årsmöte med jultallrik
OBS! Lunchträffen utgår: Årsmöte kl 19.00 med jultallrik - vänligen föranmäl dig till Staffan eller Ingela.
 
måndag den 6 december 2021
Lunch med programpunkt
 
måndag den 13 december 2021
Lunch med programpunkt
 
måndag den 20 december 2021
Michael Öjermo betraktar julen.

Täbys kyrkoherde och TARK-medlem Michael Öjermo ger oss en personlig julbetraktelse.

 
måndag den 10 januari 2022
Lunch med programpunkt
 

onsdag den 10 november 2021
HLR i teori och praktik
Vår medlem Bengt Fagrell höll ett mycket tydligt och upplysande föredrag om så kallade ”Hjärtstartare”. Dessa apparater har spridits i Sverige under senare år och idag finns ca 15 000 registrerade och antagligen totalt 45 000 utplacerade, till en kostnad av kanske 600 Mkr.
 
söndag den 3 oktober 2021
Enebybergs gård från och med nu vår nya mötesplats!
– Det känns jätteroligt att kunna hälsa er alla varmt välkomna till era måndagsluncher, nu på nyrenoverade Triften på Enebybergs gård. Byggnaden, som uppfördes redan 1775, är perfekt för luncher, middagar samt för konferenser. Våra lokaler passar perfekt både till stora ch små möten. Min förhoppning är att Enebybergs gård ska bli en uppskattad mötesplats, både för er och andra Rotaryklubbar säger Stina Wallster som driver Enebybergs gård och som själv är Rotarian.
 
 
tisdag den 28 september 2021
Spännande föreläsning om Musikåret 1973
 
27 september hade vi nöjet att gästas av Anders Ericson som på ett inspirerande sätt berättade om musikåret 1973. 1973 var verkligen ett fantastiskt musikår
 
Anders har ett väldigt stort musikintresse och ordnar musikresor. Har var tidigare under många år VD Sveriges Annonsörer.
Här finns information om musikåret 1973. Vilken är din favoritlåt? Vår programansvarige Per Sörman har satt ihop ett jättebra program för resten av terminen, se kalendern!
 
torsdag den 1 juli 2021
Ny President i Täby Attunda!

Idag tillträder Ingela Bendrot som ny president för Rotary Täby Attunda. Ingela Bendrot är 58 år och är född och uppvuxen i Kalmar. Hon bor sedan 24 år tillbaka i Näsby Park i Täby. Hon är vd för Nya Ostkustbanan och driver det egna bolaget Bendrot Kommunikation AB.

 
måndag den 14 december 2020
Ungdomsutbyte viktig del i Rotarys verksamhet!
En viktig del i Rotarys verksamhet är internationellt ungdomsutbyte. Under det senaste året har vår klubb haft Dirk Odendaal en 17 årig student från Sydafrika på utbyte. På vårt senaste Zoom-möte berättade Dirk om sitt utbytesår i Sverige.
Dirk badar isvak