Täby-Attunda

NYHETSARTIKLAR

Våra tjänstegrenar

Vi rotarianer ger "Service Above Self" Vilka tjänster ("service") handlar det om?

Svea Solar berättade engagerat om solceller

Måndagens klubblunch bjöd på intressant information från Jonas Martinsson och Sylvester Ljungmark från Svea Solar Sverige. De berättade att intresset för at installera solceller just nu är stort, och det märktes inte minst på alla engagerade frågor som ställdes.

Kultur-kick med insamling till rotarys ungdomsutbyte och stöd till kvinnojouren

– Herta Hillfon-utställningen är otroligt inspirerande, och vi var extra glada över att två av Hertas vänner Gunilla Luiga och Cajsa Tartsay gav oss en personlig visning av Hertas fantastiska skulpturer, säger Ingela Bendrot president i Rotary Täby Attunda.

Välbesökt lunchmöte

Det var många som längtade efter att ses. Därför blev vårt senaste möte lite kaotiskt – men samtidigt väldigt lyckat! 17 personer hade anmält sig, men 25 kom så det blev både trångt och rörigt. Dagens gäst var Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande i Åkersberga kommun sedan 12 år tillbaka.

Susanne Rudholm välkomnad som ny medlem!

På alla hjärtans dag fick vår nya medlem, advokat Susanne Rudholm sin guldglittrande namnbricka och applåder. Vi ser fram emot EGO-föredraget den 28 februari.

Är du också intresserad av att bli medlem i Rotary? Maila oss på taby-attunda@rotary.se, eller ta en direktkontakt med vår president Ingela Bendrot ingela2bendrot.se tfn 0766 00 2121

HLR i teori och praktik

Vår medlem Bengt Fagrell höll ett mycket tydligt och upplysande föredrag om så kallade ”Hjärtstartare”. Dessa apparater har spridits i Sverige under senare år och idag finns ca 15 000 registrerade och antagligen totalt 45 000 utplacerade, till en kostnad av kanske 600 Mkr.

Enebybergs gård från och med nu vår nya mötesplats!

– Det känns jätteroligt att kunna hälsa er alla varmt välkomna till era måndagsluncher, nu på nyrenoverade Triften på Enebybergs gård. Byggnaden, som uppfördes redan 1775, är perfekt för luncher, middagar samt för konferenser. Våra lokaler passar perfekt både till stora ch små möten. Min förhoppning är att Enebybergs gård ska bli en uppskattad mötesplats, både för er och andra Rotaryklubbar säger Stina Wallster som driver Enebybergs gård och som själv är Rotarian.

Spännande föreläsning om Musikåret 1973

27 september hade vi nöjet att gästas av Anders Ericson som på ett inspirerande sätt berättade om musikåret 1973. 1973 var verkligen ett fantastiskt musikår

Anders har ett väldigt stort musikintresse och ordnar musikresor. Har var tidigare under många år VD Sveriges Annonsörer.
Här finns information om musikåret 1973. Vilken är din favoritlåt? Vår programansvarige Per Sörman har satt ihop ett jättebra program för resten av terminen, se kalendern!

Ny President i Täby Attunda!

Idag tillträder Ingela Bendrot som ny president för Rotary Täby Attunda. Ingela Bendrot är 58 år och är född och uppvuxen i Kalmar. Hon bor sedan 24 år tillbaka i Näsby Park i Täby. Hon är vd för Nya Ostkustbanan och driver det egna bolaget Bendrot Kommunikation AB.

Ungdomsutbyte viktig del i Rotarys verksamhet!

En viktig del i Rotarys verksamhet är internationellt ungdomsutbyte. Under det senaste året har vår klubb haft Dirk Odendaal en 17 årig student från Sydafrika på utbyte. På vårt senaste Zoom-möte berättade Dirk om sitt utbytesår i Sverige.
Dirk badar isvak